Megérkezett a várt Michelin-csillag. Costes.

Annyira vártuk és annyit spekuláltunk (elárulom, hogy ezúttal csalt a megérzésem), most pedig végre megérkezett. Nagyon sok szeretettel gratulálok az első magyar Michelin-csillagot elnyerő Costes étterem csapatának, akik örökre beírták magukat a hazai gasztronómiai történelembe. Szintén gratulálok a Bib Gourmand minősítésben részesülő Csalogány 26-nak, Arcade-nak, 21 Magyar Étteremnek és a Bock Bisztrónak. Az összes étteremnek, aki keményen dolgozik azért, hogy színvonalas vendéglátással örvendeztessenek meg bennünket és a szakmában mindenkinek, aki sokat tesz azért, hogy megérje az a rengeteg fáradtság, amivel egy étterem működtetése jár.

Aki tegnap véletlenül lemaradt volna a nap híréről és a címlapsztoriról, íme néhány összefoglaló:

Szombaton délelőtt a Radio Café-n, a Gasztromániában Jókuti András interjúja a kalauz főszerkesztőjével.
(Visited 137 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

10 hozzászólás

  1. Nincs még 2 hete hogy ott voltunk a férjemmel és egy istenit vacsoráztunk. A hely, a kiszolgálás, az étel… Isteni volt! Amikor szombaton említették a Gasztromániában, hogy lesz magyar Michelin csillag, sokan a Babelre tippeltek, én viszont reménykedtem, hogy a Costes fogja megkapni.

    Viszonthamár Costes, akkor kérdeznék is: a degusztációs menüt választottuk és az előétel kacsamáj terrine volt, benne itt-ott egy gondolatnyi kávés krémmel. Nagyon szeretném elkészíteni otthon, odáig, hogy terrine, nagyjából tiszta is, de mit csináljak a kávéval, úgy értem, milyen formában tegyem hozzá? Nagyon krémesnek tűnt, dehát a terrinben minden nagyon krémes, szóval nem nagyon sikerült kitalálni, hogy mit csináltak a kávéval előtte.
    Megköszönném, ha lenne vmi jó ötleted erre!

  2. Egy kedves ismerosunk a Fausto Etterem sefje VI. Szekely Mihaly utca, ok mar tavaly megkaptak a csillagot, nezzetek meg a honlapjukat. Tehat nem a Costes az elso. Ettol fuggetlenul gratulalok.

  3. A Fausto nagyon jó étterem, és simán akár esélye is lehet csillagra, se sajnos sem idén sem tavaly nem kapott. De még Bib Gourmand-t sem (mivel az jó ár-érték arányt jelez, és van felső limit, hogy mennyi lehet egy menü.). A Fausto tavaly is és idén is csak szerepel a kalauzban,de csillagja nincs.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük