Budapest, ma

Annyira nagy kár, hogy a Budai Gourmet Fesztiválról pont a tavaly annyira színvonalas éttermes rész maradt ki. Tavaly a rendezvény attól volt szuper, hogy vagy 8-10 étterem egy nagy sátorban együtt főzött. Egyrészt jó hangulata volt, másrészt kiváló alkalamat teremtett arra, hogy megkóstoljuk az egyébként nem biztos, hogy meglátogatott éttermek ételeit. Szerintem az is nagyon pozitív volt, hogy maguk a séfek főztek kint, így közvetlenül lehetett tőlük kérdezni, lehetett velük beszélgetni. Idén ez üzleti/finanszírozási okok miatt sajnos elmaradt.
Így a rendezvény nagyjából sima borfesztivál, annak viszont nagyon hangulatos. Ma legalábbis estére jó nagy tömeg kerekedett. A rendezvényen a gasztronómiát (legalábbis a csúcsot) gyakorlatilag az Aréna Catering képviseki, aki egyrészt saját minőségében kínál (feltétlenül ajánlom megkóstolásra a cukkini “papardellét” borjúfasírttal, másrészt felkarolt három séfet, akinek helyet biztosít a saját standján. Pénteken Litauszki Zsolt volt kint, ma a Segal Viktor felügyeletével nemrég megnyitott Stand Bisztró (sous-vide tarja, édesköménysaláta), holnap pedig a Kistücsök báránypájsliját lehet majd kóstolni.
Rajtuk kívül mindenképpen érdemes meglátogatni Sándor Tamás standját, aki a Bükki Sajtmanufaktúra tulajdonosa és sajtmestere. Itt lehet pl. sajtválogatást kérni, vagy csak darabonként kóstolni a sajtokat. Különösen finomnak találtam a vörösborban érlelt hegyvidéki tehénsajtot, amihez mindenképpen kérni kell a céklalekvárból!
(Visited 84 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük