
A medvehagymáról szerencsére annyi információ található mindenütt, hogy az is talál, aki nem is keres.
Akik még csak ismerkednek vele, azok számára medvehagyma basics a Nők Lapja Cafén, vagy a Borsan, receptgyűjtemények is akadnak szép számmal, a blogokon pl. Fakanál-nál, vagy RossaMela-nal. Érdemes mondjuk egy krémlevessel indítani (itt egy guszta pl. a Vajaspánkó blogon). A Pécsi Borozó receptpályázatot is hirdetett, április 12. a beadási határidő.
Az én szánalmas urbánus beszerzőhelyem egyelőre a sarki zöldséges, ahová minden reggel friss érkezik, de ha jövő hétvégén itthon lennék, akkor valószínűleg elzarándokolnék az Orfűi Medvehagymafesztiválra is.
Receptnek igazán túlzás lenne nevezni: egy nagy csokor medvehagymát vékony csíkokra szeletelek, és belekeverem a forró, gőzölgő (vajjal és tejjel készült) krumplipürébe. A hőtől magától összeesik, főzni nem kell.
PS. a wikipedia szerint azoknak a teheneknek, amelyek medvehagymát legelnek, fokhagymaízű a teje…
(Visited 1 726 times, 1 visits today)
One comment