Gesztenyemousse kakaóbabbal


Alábbiakban összeválogattam néhány receptet, amely esetleg ihletet adhat, ha valaki még ötletet keres (nem hagyományos) ünnepi menühöz:

édesköménykrémleves garnélával
kacsamell körtés borókabogyós vöröskáposztával
fűszeres csokoládéparfé

vagy:

libamáj terrine

lazac citromos vajjal (lazac elkészítése pl.itt)
körte szép heléna módra

vega:

sült édesburgonya, hagyma, kakukkfű

esetleg (csak más körettel, pl. gyömbéres sütőtökpürével)
szezámmagos tőkehal

desszert:
mákos guba elegánsan
házi gesztenyepüré

könnyebb desszert, pl. libasült után:
marokkói narancssaláta gránátalmával és datolyával
vaníliás-karamellás narancssaláta

aprósütik:
fahéjas linzerkarika narancskrémmel
diós-sárgabarackos rugelach

Esetleg (a képen):

Gesztenyemousse kakaóbabbal
Hozzávalók:

2dl tej
2 tojássárgája
4dkg cukor
1ek étkezési keményítő
20dkg gesztenyemassza

2dl tejszín
durvára tört kakaóbab

A tejet csipet sóval felmelegítjük. A tojások sárgáját a cukorral és a keményítővel fehéredésig keverjük. Fokozatosan hozzáöntjük a forró tejet, visszaöntjük a lábasba, és lassan sűrűre főzzük (ne forrjon!). Leveszzük a tűzről, és állandó keverés mellett langyosra hűtjük. Simára keverjük a gesztenyemasszával. Habbá verjük a tejszínt, majd óvatosan összeforgatjuk a lehűtött gesztenyés-pudingos krémmel. Tetejét megszórjuk kakaóbab darabokkal (vagy csokoládéval)

Én most visszavonulok, mindenkinek nagyon kellemes Ünnepeket , jó főzést kívánok!

(Visited 2 291 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük