Csak egy gyors rövid. Ha netán valaki nem tudna mit kezdeni a megmaradt kemény tojásokkal, ne keresgéljen tovább- készítsen belőle frankfurti zöldfűszermártást, vagyis Grüne Sosse-t. Ha meg még további ötleteket keres, itt egy jó kis összefoglaló, a töltött tojástól a tojás-curry-ig.
Recept
Hozzávalók (2-4 adag)
2 keményre főtt tojás, felkockázva
2 kisebb méretű csemegeuborka, finomra aprítva
fél vöröshagyma (vagy ha van, egy salotta), finomra aprítva
1 fokhagymagerezd
fél citrom reszelt héja és leve
2 púpos ek majonéz, lehetőleg házi
2 púpos ek tejföl
1tk mustár
csipet porcukor
só, bors
nagy csokor friss fűszernövény
(kb: egy csokor petrezselyem, fél csokor snidling, néhány szál kapor, sóska, turbolya, koriander, ill. amihez hozzájutunk)A főtt tojást, csemegeuborkát, hagymát a lehető legfinomabbra aprítjuk. Hozzákeverjük a majonézt, tejfölt, mustárt, citromlevet, sóval, borssal, pici porcukorral ízesítjük. Belereszelünk egy gerezd fokhagymát és fél citrom héját. A friss fűszernövényeket éles késsel teljesen finomra aprítjuk (ez még közepes mennyiségnél is elég nagy munka, de semmiképpen nem szabad gépben aprítani, mert úgy hamar pépessé válna, továbbá nem tudnának megfelelően felszabadulni az aromái), végül összeforgatjuk a mártással.
Hozzávalók (2-4 adag)
2 keményre főtt tojás, felkockázva
2 kisebb méretű csemegeuborka, finomra aprítva
fél vöröshagyma (vagy ha van, egy salotta), finomra aprítva
1 fokhagymagerezd
fél citrom reszelt héja és leve
2 púpos ek majonéz, lehetőleg házi
2 púpos ek tejföl
1tk mustár
csipet porcukor
só, bors
nagy csokor friss fűszernövény
(kb: egy csokor petrezselyem, fél csokor snidling, néhány szál kapor, sóska, turbolya, koriander, ill. amihez hozzájutunk)A főtt tojást, csemegeuborkát, hagymát a lehető legfinomabbra aprítjuk. Hozzákeverjük a majonézt, tejfölt, mustárt, citromlevet, sóval, borssal, pici porcukorral ízesítjük. Belereszelünk egy gerezd fokhagymát és fél citrom héját. A friss fűszernövényeket éles késsel teljesen finomra aprítjuk (ez még közepes mennyiségnél is elég nagy munka, de semmiképpen nem szabad gépben aprítani, mert úgy hamar pépessé válna, továbbá nem tudnának megfelelően felszabadulni az aromái), végül összeforgatjuk a mártással.
Tavaly írtam róla részletesen.
(Visited 490 times, 1 visits today)
Már pénteken elolvastam a Mancs-ban, és tegnap el is készült a sonkához.>Isteni lett, és alig vártam, hogy feltedd, mert mégsem tehettem fel elötted.>Most már odaírom, hogy mi az.>Igaz, hogy csak 4 friss fűszerem volt, és az egyik a medvehagyma, de azért van a recept, hogy variáljunk.
igen, én is viszonylag ritkán jutok pl. pimpinellához:)