Vegyesek

Két rövid, érdekes hír a paradicsomok világából:

1. Talán hamarosan ehetünk otthon finom, ízes paradicsomot? Mindenesetre Debrecenben dolgoznak rajta. (Bűvös Szakács)

2. Többnyire meghámozzuk, és csak a húsát használjuk, magját, kocsonyás levét eltávolítjuk. A Heston Blumenthal által megrendelt kutatás eredménye azonban kimutatta, hogy utóbbinak négyszer akkora az umami ízért felelős glutamát tartalma, mint a húsának, olyan intenzív, hogy érdemes megtartani (írja Harold McGee, a konyhai tudományok leghíresebb kutatója, honlapján)

A hőséghez az együttérzésemen kívül mással nem nagyon tudok szolgálni, de tavalyról előtúrtam két gyűjteményt: hideg levesek, ill. dinnyés receptek, hátha ötletet adnak.

(Visited 98 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

7 hozzászólás

  1. Szia Ch&V, ez a Te sult paradicsomlevesed standard kajank lett, evszaktol fuggetlenul, mindig, amikor csak normalis kinezetu es aru paradicsomot lehet kapni. Egyszeruen csucs!!! foleg friss kenyerlangossal. lilahangya

  2. én a héját is szeretem 🙂 szerencsére nem vagyok valami elitista chef, így megengedhetem magamnak, hogy az egészet felhasználjam :))

  3. Ó, én ösztönösen és a tápegész-elmélet jegyében soha nem hámozom-magozom a paradicsomot.Na jó, valami nagyon alkalomra, nagyon kifinomult ételhez igen, de a hétköznapokban soha.

  4. +1 család a paradicsomot egészben fogyasztók táborához. Sőt: Anyukámnak én mutattam meg kb. 2 éve, hogy kell a héját hatékonyan eltávolítani!Nem pazallunk. 🙂

  5. A sült paradicsomlevest tegnapelött kipróbáltam, nagyon finom, melegen is jó (itt speciel hüvös van…). Viszont legközelebb lehet, mégis átpaszírozom, mert a magok nem, de az összepöndörödött héjdarabkák zavartak.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük