Főzőnapló

Cs: háromhagymás cukkinileves. P: saláta, grillezett haloumi sajt. Sz (Köln): pirított póréhagyma, fokhagymás garnéla. V (Gent): Húsleves gyöngytyúkból, főtt hús+tormás almamártás. H (vendégek): csípős-savanyú gyöngytyúksaláta, thai curry (hal, garnéla, édesburgonya, zöldbab), ananász-sorbet. K: sült karfiol, mártogatós (tényleg semmi mást nem ettünk??). Sz: parmezános, póréhagymás krumplipüré, füstölt libamell. Cs: Boursin-nel töltött csirkemell, sült cékla. P: fokhagymás, fehérboros feketekagyló. Sz (Lille): avokádó+rákkoktél, hidegek. V: Kalifornia-tekercs, steak+szezámmagos pirított friss spenót.
Jó, hogy itt voltál! Csók.

Más: elindult a Vigyázz, Kész, Főzz! virtuális gasztroblog játék II. fordulója, a téma: Titkos töltelékek. Csomagoljatok, bujtassatok, alkossatok, időpont: március 2., részletek itt a házigazdánál.

Aki pedig szeretne esetleg a nemzetközi porondra is kilépni, annak a külföldi játékok naptárja ezen az oldalon, jelenleg pl. a Waiter, there is something…témája: „closed pies” (határidő febr.26.), az édességes rendezvénynek (SHF): sweet seduction, azaz édes csábítás (határidő febr.19).

(Visited 138 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

6 hozzászólás

  1. [1.] Nagy nap a mai! A netezésben és a főzésben (?) is autodidakta vagyok! De azért tudom „becsülni” azokat , akik ebben is megtalálják a maguk örömét. Bár ma én (majd) tegnapi krumplilevest eszek [ v.ö. = K.J. ” A krumplileves,legyen krumplileves!” – stb. attól még mindenkinek eredményes főzőcskézést! [ A virág nevetett! a fa sírt… ]

  2. Ez a háromhagymás cukkinileves nagyon jól hangzik, és felkíváncsisított :)), lehetne kapni valami tájékoztatást részletesebb összetételről és elkészítésről?köszönöm 🙂

  3. Hogy tudod ilyen „kulináris élvezkedés” mellett formában tartani magad, mert az én fejem egyre csak kerekedik?!És köszi, az infokat.

  4. kedves chilliésvanilia, szeretnélek meghívni egy rádióműsorba; hogy vehetem fel veled a kapcsolatot?küldenél elérhetőséget, (emil, skype, tel.),hogy bővebben tájékoztathassalak a részletekről?fridafrida@freemail.hu

  5. ribizli, dióhéjban: hagyma, póráhagyma, fokhagyma pirít, felönt, cukkini bele, behabar. De majd lehet postolo, asszem még fotóm is van.Marmalade, gratulálok, hogy sikerült:) a válaszom: nehezen.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük