Parmezános padlizsántócsni fejlesztés alatt

Padlizsán bármikor, bármennyi, imádom. Szinte mindig van itthon, és hetente biztosan többször kerül asztalra. Legtöbbször egyszerűen megsütöm (felkarikázom és alufóliával bélelt tepsiben olívaolajjal megkenve, só, bors, oregánó rá, 200C-on 15 perc, kész is az isteni vacsora. Mostanában rákattantam arra, hogy a sült padlizsánt meglocsolom tahinivel és fokhagymával kikevert joghurttal –a világ legjobb dresszingje –valahogy így.
Ezt a tócsnit most először próbáltam ki, nem vagyok még 100%-osan meggyőzve, az állagával gondom van –túl krémes –lehet, hogy liszt helyett friss kenyérmorzsa sokat dobna rajta. A könyvből, amiből a recept van, már több mindent próbáltam és eddig majdnem mindenen alakítani kellett, úgyhogy marad ötletadónak. Pedig egyébként jó kis (fú, iszonyú méretű) receptgyűjtemény.

Úgyhogy recept most nincs, ez az ami történt (hátha valakinek van kedve kísérletezgetni): két kicsi padlizsánt meghámoztam, felkockáztam, forrásban lévő vízben 10 perc alatt puhára főztem. Szűrőben jól lecsöpögtettem, kinyomkodtam. Összenyomkodtam, összekevertem egy tojással, sok reszelt parmezánnal, egy gerezd összenyomott fokhagymával, friss petrezselyemmel, sóval, borssal és annyi liszttel, hogy összeálljon. Kevés olajon aranybarnára sütöttem. Receptet később apdételem.

Régebbi padlizsánjaim:
(Visited 1 138 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

4 hozzászólás

  1. Ez a „tócsni” recept az én évek óta rendszeresen alkalmazott, ezerszeresen kipróbált, tutibiztos vacsorám. Bizton állíthatom, hogy a zsemlemorzsa vs. liszt csatából a morzsa kerül ki győztesen. Én gyakorta készítem reszelt, lesózott, kinyomkodott cukkiniből, puhára főzött, összetört karfiolból (ahhoz egy nyers reszelt krumplit is adok), párolt gombából… eléggé univerzális recept. Nálunk tejföllel vagy tartárral megy.

  2. Helló! Én is nagy „blograjongó” vagyok, (főleg gasztroblog):)
    Imádom az ilyen tócsni szerűségeket, én is cukkíniből szoktam csinálni, lereszelem nagylyuku reszelőn, besózom, kinyomkodom, és fehérboros sűrű palacsintamasszába keverem,(liszt, tojás, só, bors, fokhagyma, kapor, száraz fehérbor)és kisütöm olajban. Hm imádjuk…:P

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük