Nagyon Boldog Új Évet!

Először is nagyon Boldog 2006-ot kívánok Mindenkinek, most már ismét innen a brüsszeli bázisról.

Hát, nem gondoltam, hogy ilyen soká fogok tudni jelentkezni, de az Élet eseményei közbeszóltak, úgyhogy nem is nagyon voltam számítógép közelben. Tegnap jöttem vissza Brüsszelbe, ezúton is mindenkinek nagyon szépen köszönöm a sok kedves e-mailt, ami várt itt.
A hosszú hallgatás persze nem jelenti azt, hogy két hétig nem főztem (az evés részéről ne is beszéljünk…). Az ünnepek első felét Berlinben töltöttem, itt sokat főztem, lett sült paprikás lencsesaláta, tejszínes bacon-os cikória, zöldfűszeres pisztráng, leveles tésztába csomagolt vörös sügér tejszínes rukkolamártással, sütőtökkrémleves, tokaji sabayon. Aztán Budapesten nem főzőcskéztem, csak egyszer sütöttem egyet, mert rám főztek istenibbnél istenibb kajákat, volt minden, tatárbifsztek, malac, lencsefőzelék, húsleves, egérke és hasonló lájtosak. (Hmm és az a vargányás szárított paradicsomos pasta..)
Gazdagodtam (és a 26 kg-os bőröndöm is) néhány szakácskönyvvel (Jack konyhája, Nigella magyarul –ez utóbbi–jobban mondva a lábjegyzetek azért majd egy külön írást megérnek, Indiai curry-k –hú, ez nagyon klassz, már alig várom, hogy főzzek belőle valamit).
A Nagycsarnokból Brüsszelig utazott velem a szokásos társaság: fehérrépa, mák, dió, fokhagyma, bor és tsai. , annál is inkább, mert egy nemzetközi food blog rendezvény keretében ezen a hétvégén kajás csomagot kell küldenem egy Angliában élő svéd lánynak. Na, ezt nem lövöm le, részletek később. Ja, és kaptam gyönyörű Chili&Vanilia-s névjegykártyát is.
Csomó tervem van a blogon, a receptek mellett szeretném majd szép lassan bemutatni a szakácskönyv gyűjteményemet, továbbá rendszeresen idehozni a nagyvilágot és magyarul összefoglalni a legérdekesebb híreket és recepteket a nemzetközi gasztroblogoszférából (huh, micsoda szó..).
Csak egy kicsit összeszedem magam.
(Visited 154 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

3 hozzászólás

  1. Hajrá :). Nigellában nem csak a lábjegyzetek lesznek érdekesek, gyanítom. Az indexen már kiderült, hogy egy helyen 12,5 dl tejet írtak a 125 ml helyett…

  2. Szia!Boldog Új Évet kívánok! Már nagyon vártam az írásodat, és a különleges receptjeidet. Szívből gratulálok, nagyon izgalmas, szórakosztató ahogyan írsz, legszívesebben rögtön rohannék a konyhába elkészíteni a receptjeidet. Néhányat már kipróbáltam, kedvencünk lett a vöröslencse krémleves kókusztejjel.Nigella könyvét nekem is meghozta a Jézuska, ő is nagy kedvenc.

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük