Tehetséges, jó tollú gasztronómiai szakírót keresünk, akinek lenne kedve alkalomadtán erősíteni a Dining Guide csapatát. Az emberünk gasztronómiában jártas és tájékozott, jól ír, lehet hivatásos, vagy amatőr is. A portál külső, alkalmi szerzőjeként eleinte havonta néhány cikkre, később, helyzettől függően, esetleg többre is megbíznánk. (Ez azt jelenti, hogy megélni/meggazdagodni ebből nemigen fog, ellenben megmutathatja, hogy mit tud, kapcsolatokat köthet a szakmában, és lehetőség szerint más projektekbe/munkákba is bevonjuk)
A feladat: két cikket kérünk, az alábbi formában:
1. Rövid esszé, amelynek témája: A FŐZELÉK. Terjedelem: 2500 karakter. Semmi további megkötés nincs, az írás lehet személyes eszmefuttatás, gasztronómiai történetírás, tartalmazhat receptet is, de nem kötelező.
2. Étteremkritika egy tetszőleges, valós éttermi élményről. Terjedelem: 3000 karakter
A kritika tartalmazzon leírást az étterem hangulatáról, berendezéséről, a kiszolgálásról, valamint részletes értékelést az elfogyasztott ételekről.
Határidő: 2009. november 29.
További részletek a diningguide.hu-n.
Szia Zsófi!
Az étteremkritikában magyarországi étteremnek kell szerepelnie?
Kriszti
Kriszti, nem, lehet külföldi is nyugodtan!
Jól értelmezem ugye, hogy egyszerre kell mindkét esszé? Nem vagy-vagy.
Makka, igen, mindkettő egyszerre!
Köszi, akkor víz, mert étterembe nem járok.:)
:))))) és még: :))))))
Már dolgozok is rajta 🙂
Lehet 3000 karakterben értékelni egy éttermet? Nem számoltam de az csak 25 sor körülbelül.
nagyon nehéz! pont ezért ez a feladat. a médiában azonban leggyakrabban terjedelmi korlátok köté szorulunk, ilyen röviden kell tudni megfogni a lényeget
Erdélyből is lehet/érdemes pályázni?
persze, nyugodtan
Pl. már megjelent írást (néhány módosítással, amit muszáj megejteni) be lehet küldeni? Mert ha nem, nekem is az a problémám, hogy ritkán jutok el étterembe!