Pisztáciás croissant az Á table pékségben
Előétel:
Mondjuk egy kis őszi borozgatás és szüretelés Bodrogkeresztúron októberben. Jó ürügy, hogy leugorjon az ember ebédelni az Anyukám Mondta-ba. Pacal+pizza kötelező.
Ennél valamelyest közelebb található a Pesti Disznó, egy új “falatbár” az Operettszínház mellett. A neve isteni, design-ja, hangulata remek, a konyháról érdemben még nem tudok nyilatkozni, ahhoz a sajtóbemutatón kóstolt egy-két fogás még nem elég. A nevéből igazából azt hittem, hogy külföldi minták alapján amolyan igazi disznóságos hely lesz, a fülétől a farkáig, de első ránézésre több az egyéb állatfaj az étlapon. Jópofa lehet.
Főétel:
Egyértelműen a szeptember 24-i Parfümvacsora a The New York Times parfümkritikusával.
A Paris-Budapest étteremben (Sofitel) megrendezésre kerülő illatvacsora nem egy olcsó mulatság, de egész biztos vagyok benne, hogy nagyon különleges élmény lesz. A vacsora egyben amolyan parfüm workshop is, ahol Chandler Burr illatokról, parfümiparról és kulisszatitkokról is mesél, meg persze egy csomót szagoltat. A meghívóban külön feltüntették, hogy aznap ne viseljünk semmilyen parfümöt.
Leginkább egyébként magára a parfümkritikusra vagyok kíváncsi, csomó mindent elolvastam róla, nem egy hétköznapi figura, az biztos. Gazdasági újságíróból let szinte véletlenül parfümkritikus, a New York Times-ban ugyanúgy négy csillagos rendszerben minősíti az illatokat, mint ahogy azt az étteremkritikus teszi.
Részletek a facebook-on, vagy a Sofitel honlapján.
Desszert
Nagy izgalom és várakozás övezi a hétvégén megrendezésre kerülő Édes Napok Csokoládéfesztivált, amelynek helyszíne a Budai Vár, ilyen még nem volt itthon, én is kíváncsian várom, milyen színvonalú lesz.
A Retek u.6. szám alatt nyílt a legújabb őrületes hely. Apró, francia pékség és cukrászda, igazi fanatikus francia pékkel. Croissant-ok, bagettek, kenyerek, valódi BRIÓS!, sütemények, mindez normális árakon, azt hiszem, nem szenvednek vásárlóhiányban. Örülök nekik!
Na, meg a citromos kuglófom (bocsánat, “Mamma Agatha világhírű citromos süteménye”), amelyet a (szerintem életében nem sütő) Világevő sütött nekem meglepetésből, még most is alig térek magamhoz. A jól sikerült meglepetés és a látványos külső az egy dolog, de a helyzet az, hogy a sütemény egyszerűségében zseniális is, úgyhogy alig várom, hogy megsüssem. Receptje.
Nyáron voltam egy-kétszer a Pesti Disznóban, korrekt volt, arra jutottunk, hogy echte házias ízek, mintha nem is vendéglőben lennénk. Az árszint is igen baráti volt. Egyébként Bereznay új helye.
mi is most voltunk hétvégén a disznóban és nagyon jó volt! azóta már voltunk párszor ebédre is és az is igazán hibátlan szokott lenni, potom pénzért!