“A kreativitás az, ha nem másolunk” (Ferran Adriá)
Az Alexandra kiadó gondozásában néhány hete jelent meg a Mindennapi ínyencségek: Főzzünk együtt Ferran Adriávalcímű kötet magyar változata.
Szerintem ez egy olyan kötet, amelyet csak második átlapozásra kedvel meg az ember, akkor viszont nagyon. A magyar címből nem derül ki, hogy a könyv az El Bulli étterem 31 személyzeti menüjét mutatja be, ami önmagában még édeskevés lenne.
Én már tavaly karácsonykor is nagyon szerettem és lelkesen ajánlottam, akkor még nem volt magyar változata. Akkor ezt írtam róla, most is aktuális:
“Ez egy furcsa könyv, amiről elsőre nem tudtam eldönteni, hogy szeressem-e, vagy ne. Végül többszöri átolvasás és recept tesztelés követően nagyon is megszerettem. A címe kissé megtévesztő, ugyanis a kötet egyáltalán nem otthoni főzésről szól. A Family Meal az étteremben készülő személyzeti menüt takarja, amelyet az El Bulliban minden este szervíz előtt a 75 fős személyzet elfogyasztott. Egyszerű, olcsó, házias és gyors ételek. 400 oldalnyi fázisfotó, 31 háromfogásos menü. Három dolog miatt zseniális: 1. Régen találkoztam ilyen mérnöki precizitással megírt receptekkel, minden tökéletesen, grammra pontosan működik. 2. Minden recept 2, 6, 20 és 75 fős anyaghányaddal van megadva, ezért olyanoknak különösen hasznos, akik nagyobb mennyiségben is gyakran főznek (akár profi konyháknak, cateringnek), 3. Nagyon jó cukrászuk lehet, a könyv tele van szuper desszert/édesség receptekkel, amelyek egyszerűek, ugyanakkor mindegyikben van valami érdekesség. Kimondottan inspiráló.”
Az Alexandra felajánlott egy kötetet az olvasóimnak, a vadonatúj szakácskönyv mellé ráadásul a az előző Adriá könyvet: az “Egy nap az El Bulli-ban –Ferran Adriá ötleteinek és módszereinek kreatív világa” kötetet is ajándékba kapja a nyertes (erről is írtam ajánlót).
A teendő mindössze a következő: hozzászólásban 2012. május 29-én, kedd este 20.00 óráig áruljátok el, hogy melyik külföldi szakácskönyv (vagy csak szerző) magyar változatát látnátok a legszívesebben.
(Ne felejtsetek nevet, vagy legalább nicknevet megadni, és kérem, hogy csak olyanok jelentkezzenek, akik meg tudják oldani a két igen vaskos kötet budapesti átvételét.)
(Visited 189 times, 1 visits today)
Én nem tudom a szerző nevét, de az az alapkönyv, amit a Julie and Julia c. filmben a fiatal lány végigfőz (amit a másik főszereplő írt meg generációkkal korábban), azt szívesen venném.
Nigel Slater (Real Fast Food)
Kettőt írnék: Yotam Ottolenghi Plenty és Maria Elia The Modern Vegetarian. Szuper könyvek, az elsőről tudom, te is megemlékeztél már.
The Art of French Baking-Ginette Mathiot
The Flavor Bible-t 😀
Marije Vogelzang: Eat (more) Love
torievos
Az én egyik kedvencem már megjelent több kötettel is magyarul,de nagyon örülök neki: Nigella Lawson! És az idéntől már a BBC Good Food is kényeztet magyarul,úgyhogy nem is tudok igazi választ adni a kérdésre,de szívesen megnyerném a könyveket! 🙂 Füziné Kiss Beatrix
Thomas Keller – The French Laundry Cookbook
Én is Ottolenghi könyvére szavaznék, vagy esetleg olyan kenyér- és péksütemény sütős könyvre, ami még nem jelent meg magyarul.
Claudia Roden- The new book of middle eastern food
La Tartine Gourmande: Recipes for an Inspired Life (Beatrice Peltre)
Szeretem a blogját, a képeit… Így mindenképp örülnék, ha a magyar nyelvű könyvét kázbevehetnáém.
David Tanis
Én nagyon szeretem Hugh Fearnley-Whittingstallt, az ő könyveiből bármennyi jöhet! Zsuzsi (lebigmac)
French Provincial Cooking by Elizabeth David és Plenty by Yotam Ottolenghi, ezek nagyon-nagyon jók 🙂
xo
David Lebovitz: Ready for Dessert
Cyinthia Liar: Feeding the whole family
Nagyon szeretem Nigella konyveit, magyarul is szivesen olvasnam a Feast es a Nigella Christmas c. konyvet…
PILLE ENDEN, LIA VIRKUS: Pereköögi kokaraamat
vagy:
MIKKO SAVIKKO: Porsaanpaistia ja perunasalaattia. Kurkistus virolaiseen keittiöön.
Michel Bras: Essential CuisinetR
Stephane Reynaud: Cochon et fils
Pierre Hermé: Macarons 🙂 Viniczai Virág
Momofuku, The Art of Living According to Joe Beef: A Cookbook of Sorts, többek között
|
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
bocsánat, a Cuisine végén a tR nem tartozik természetesen oda!
bocsánat, a Cuisine végén a tR nem tartozik természetesen oda!
Én Sophie Dahl receptes könyvét szeretném magyarul is látni!
River Cottage: Veg every day nagyon jó volna magyarul is
Dorie Greenspan, David Lebovitz, Pierre Hermé, Yotam Ottolenghi, Hugh Fearnley Whittingstall, Thomas Keller. Tőlük bármit szívesen olvasnék magyarul (is) 🙂
Szia!
Mark Bittman's How to Cook Everything
THE CLASSIC ITALIAN COOKBOOK Marcella Hazan (Papermac, 1973)
Vámossy Brigitta
a301@freemail.hu
Rachel Khoo: The Little Paris Kitchen. A BBC készített egy sorozatot a könyvből és nagyon tetszett a lány egyedisége, az ételek fantasztikusak! A boeuf bourguignon-t én is elkészítettem és az eredmény ellenállhatatlanul finom lett 🙂
Heston Blumenthal At home
Rachel Allen-t!!!!
David Lebovitz 🙂
Bármit tőle…
háát, én igen jól beszélek külföldiül,így nincs olyan vágyam, hogy vmelyiket fordítsák le. Viszont ha kívánni lehet, akkor a hosszú kívánságlistámról most Gizzi Erskine „cook yourself thin” c. könyvét szeretném megkapni. Remélem még így is érvényes a játék. Köszönöm:Mrs Moore
Karen Page, Andrew Dornenburg: The Flavor Bible
Erre nagyon kiváncsi lennék.
Dalit
2 is lenne! Harold McGee: On food and cooking
Heston Blumenthal: Heston at home 🙂
név: Kustos Marcell, skajwaenvy (kukac) gmail.com
Annabel Langbein
Bizony, bizony! Julia Child Mastering the Art of French Cooking műve hiánypótló lenne, én is erre szavazok… 🙂
Pierre Hermétől szívesen olvasnék magyarul is vagy a The River Cottage Meat Book-ot, ha még nem jelent meg magyarul. Számomra alapmű. (transzmoha) 🙂
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
The Pioneer Woman Cooks: Recipes from an Accidental Country Girl 🙂
Lippai Zsuzsa
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Claudia Roden
River Cottage Veg Every Day
Ree Drummond mindkét könyve fantasztikus és alig ismert, pedig megérdemelné a magyar fordítást 😉
http://thepioneerwoman.com/my_cookbook/
Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking
Nathan Myhrvold (Author)
Chris Young (Author)
Maxime Bilet (Author)
Szívesen látnám Gaston Acurio-tól a „500 anos de fusion” vagy a „Cebiche power” c. könyveket. Zseniális a fickó:)
Yotam Ottolenghi: Plenty és Momofuku
David Chang: Momofuku
the moro cookbook, moro east
ottolenghi könyvei
Lucinda Scala Quinn – Mad Hungry a hőn áhított könyv magyar fordításban 🙂
Reni
Jamie Oliver: Jamie's 30-Minute Meals. A sorozat megy a tv-ben, de szívesen olvasnám magyarul is recepteket!
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Én Heston Blumenthal At home című könyvét mondanám. 🙂
Egyrészről a The Hummingbird Bakery Cake Days című könyvét, masrészt a megjelenésre váró The Smitten Kitchen Cookbook-ot Deb Perelmantól.
(Xsandra)
Biztosan sokan szeretik velem együtt a River Cottage műsort, ami megnézése után én mindig szétszedem gondolatban a gyönyörűen kitalált, megtervezett és beépített kertünket és veteményes lesz a bokrok és szépséges fű helyén. 🙂
… persze nem történik ez meg, de azért jó eljátszani a gondolattal. 🙂
Nagyon nagyon örülnék magyar nyelven a RIVER COTTAGE – VEG EVERY DAY című könyvének. 🙂 Azt hiszem sokan vannak ezzel hasonló módon még úgy is, hogy jól beszélik az angol nyelvet. 🙂
Sam & Sam Clark: Moro East és The Moro Cookbook
Clotilde Dusoulier, Chocolate and Zucchini
Claudia Roden: Arabesque és Rachel Allen: Entertaining at home.
Julia Child!
Rachel Allen-Bake, Nigel Slater
Jamie Oliver: Jamie's 30-Minute Meals
mexiko
A Moro East; Moro: The Cookbook; illetve P. Hermé könyvei.
Én Tessa Kiros: Falling Cloudberries című könyvére vágyom, amióta olvastam nálad róla
Cucchiaio d'argento (Silver Spoon) és Ottolenghy Plenty
ejed
Rachel Allen összes..
Sziltó
Nagyon nagyon szeretném magyar nyelven a RIVER COTTAGE – VEG EVERY DAY könyvének. 🙂 Xsara
donna hay: seasons,
donna hay: fast, fresh, simple
Hugh Fearnley-Whittingstall: Veg Every Day
David Lebovitz: Ready for Dessert
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Kenedy, Jacob – Hildebrand, Caz: The Geometry of Pasta
Professional Chef 9. kiadás
The Culinary Institute of America
Christine Ferber: Die Marmelade Bibel
Julia Child
River Cottage.
Sokan bírálták Gwynet Palthrow szakácskönyvét, én azért kíváncsi lennék rá 🙂
Heston Blumenthal – Big Fat Duck Cookbook
Mastering the Art of French Cooking
Én mindenképpen erre szavatok…
Nemrég itt járt Fran Warde Magyarországon és bemutatta Ginger Pig című könyvét, amiben szerintem rengeteg jó és egyszerű recept található (nem csak disznóhús). Na, ezt a könyvet szívesen megvenném magyarul (is).
Én ezt a két könyvet látnám szívesen a magyar nyelvű, gasztronómiai könyvek között:
1. JULIA CHILD
2. RIVER COTTAGE – VEG EVERY DAY
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
La Tartine Gourmande: Recipes for an Inspired Life (Beatrice Peltre)
Én is imádom a blogját, nagyon igényes!!!
Nyzsuzsee
Nigel Slater bármelyik könyvét vagy Jamie Oliver-től a „Jamie's 30min meals” c. könyvet szívesen olvasnám magyarul …
Claudia Roden-től „The new book of middle eastern food”
Heston Blumenthal: Family food: a new approach to cooking
Én örülnék, ha magyarul megjelenne James Martin My kitchen szakácskönyve.
Bakó Ági
és még http://www.amazon.com/Ratio-Simple-Behind-Everyday-Cooking/dp/1416571728/
Jamie Oliver: Jamie's 30-Minute Meals
Tessa Kiros: The falling cloudberries. Köszi
Hugh Fearnley-Whittingstallt
Rachel Allen, Julia child, Heston Blumenthal
És a magyarok külföldiül!
Üdv: Fruzsi
Ainsley Harriott: Meals In Minutes
Nigel Slater, bármelyik, Pierre Herme Chocolate..
Annamária
Jamie Oliver: Jamie's 30-minute meals.
Nigel Slater: Tender vagy The Kitchen Diaries.
De Nigella Lawson-tól vagy Rachel Allen-től is szívesen olvasnék recepteket magyarul. 🙂
Üdv. Zachár Ági
Bármelyik River Cottage. Illetve Jamei Oliver is bármikor jöhet.
Heidi Swanson: Super Natural Every Day, illetve a CIA coursebook: The Professional Chef…
Sziasztok! Ez csak néhány a sok közül: 🙂
Heiko Antoniewicz: Fingerfood,
Karen Page és Andrew Dornenburg – The Flavor Bible,Alexander Herrmann: Koch Doch,Michel Richard: Happy in the Kitchen
Üdv.: Marietta
Ja, még ezek is nagyon szuperek: David Lebovitz: The sweet life in Paris, Nathan Myrhyold: Moderist cuisine
Most vagy béna vagyok, vagy tényleg eltűnt az enyém. Vagy kitörölted, mert még nálam van a könyved. 🙂 C.Roden, mindenesetre
GyNóri
David Lebovitz: Ready for Dessert, vagy Ripe for Dessert, vagy Room for Dessert…
Nigel Slater: Real Food
EszterPeszter
Nicholas Kurti: But the Crackling is Superb
Heston Blumenthal: Heston Blumenthal at Home
Thomas Keller: Ad Hoc at Home
James Peterson
Meat: A Kitchen Education
Pierrre Herme
Leila Lindholm
Szerintem ezek már régóta esedékesek egy magyar fordításra!
Joel Robuchon – The complete robuchon
Escoffier- A Guide to Modern Cookery
Giorgio Locatelli – made in sicily
Littleway.
Yotam Ottolenghi – Plenty
A magyar nyelvhez annyira nem ragaszkodnék, jó lenne eredetiben is pl. Nigel Slater, Bill Granger, és nagyon szeretném a Ladurée Sucre és Salé című könyvét, na azokat viszont nem franciául.
Baked: New Frontiers in Baking
A Wednesday Chef szeptemberben megjelenő főzős regényét (Luisa Weis: My Berlin Kitchen).
Újra írom, mert nem jelent meg azonosító:
A Wednesday Chef szeptemberben megjelenő főzős regényét (Luisa Weis: My Berlin Kitchen).
Modernist Cuisine, a „biblia” 🙂
Nigal Slater: Th Kitchen Diaries, s ugyancsak tőle: Real Fast Puddings.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Tal Ronnen – The Conscious Cook: Delicious Meatless Recipes That Will Change the Way You Eat
Marcella Valladolid: Mexican Made Easy
(sajnos itthon nincs Foodnetwork, ahol fut a műsora, szerintem nagyon sokan szeretnék)
Hugh Fearnley-Whittingstall: River Cottage Veg Every Day
Nigella és Julia Child könyvei érdekelnének. Karsza Andi (Virezma) voltam.
Ezt:
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9197859923
Anita
Még egy szavazat Ottolenghire…
Katalin27
David Lebovitz: Ready for dessert
Pierre Herme Macaron 😉
David Lebovitz barmelyik könyve….angolul meg van az egyik, a neten vettem. Nagyon kedvelem! Szuper receptjei vannak és humoros!
Julia Child Mastering the Art of French Cooking című könyvére szavaznék…! És boldogan nyernék! :)) Köszönöm a lehetőséget! üdv,Anna (jazmin0129@gmail.com)
Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking
bár magyarul se lenne pénzem rá:)
La Cucina, the complete book of italian cooking – gallery books, new york
Heston Blumenthal – Big Fat Duck Cookbook
Nigel Slater- Tender, Kitchen Diaries
Anna del Conte vagy Rick Stein barmelyik konyve
Hugh Fearnly: Veg every day
Cyril Lignac – Chef le Vin.
Természetesen Julia Child!!! 🙂 De Hugh Fearnley-Wittingshall is jöhet.
Ildi
a 2 Moro konyv, D. Lebovitz. koszi Anga
Cornucopia at Home – a dublini Cornucopia étterem csodálatos vega szakácskönyve! http://www.amazon.co.uk/Cornucopia-at-Home-Eleanor-Heffernan/dp/0955226147
Julia Child – Mastering the art of French cooking
Hugh Fearnly: Veg every day
A Julie és Julia könyv tényleg remek lenne! És persze nyerni is!
Rachel Allen minden mennyiségben
cooking for geeks!!!
hugh fernley-től bármit!
Kata
Anthony Bourdain: No reservations, Around the world on an empty stomach
Heston Blumenthal bármi:) Kempf Anna
Auguste Escoffier: Le Guide Culinaire
Magyar Balázs
Luke Nguyen:The Songs of Sapa
River Cottage Veg Every Day!
Pierre Hermé, bármi!
Én nagyon sok könyvet szeretnék, főleg ha magyarul is megjelenne,ezek inkább tortásak,de most erre a könyvre fáj a fogam:Secrets of macarons
K.Eszti
Martha Steward.
The River Cottage Fish Book: The Definitive Guide to Sourcing and Cooking Sustainable Fish and Shellfish (River Cottage Cookbook)
Vagy a Mastering the Art of French Cooking (2 Volume Set)Julia Child-tól
Heston Blumenthal at home
Nos szerintem Yotan Ottolenghi-nek nemcsak én örülnék nagyon,de jó pár családtag is!
Reekucy
Julia Child – Mastering the art of French cooking
River Cottage – Veg every day
szuper nyeremények, szívesen forgatnám őket:)
Jamie Oliver: Jamie's 30-Minute Meals
köszi a lehetőséget,
Gerda
Heston Blumenthal at home
David Lebovitz: Ready for Dessert
L'atelier bio : Ingrédients, recettes et savoir-faire (Édition La Plage)
Bernadett
Peter Gordon: The world in my kitchen, vagy a Fusion, vagy még inkább az idén októberben megjelenő új könyve.
Desserts by Pierre Hermé, és Julia Child könyvéből szintén szívesen főznék! Üdv és köszi, BGerle
Sok van de talán ennek a kettőnek örülnék a legjobban: Ferran Adriá: Food Art
Heston Blumenthal: The Fat Duck Cookbook
Modernist Cuisine – The Art and Science of Cooking
nekem van egy nagyon jó kis kenyeres-sütis könyvem angolul, ezt bírnám magyarul is 🙂
Creative Home Baking by Patricia Lousada
Alexandre Dumas: Le grand dictionnaire de cuisine.
Mai szóhasználattal nem szakácskönyv, de élvezetes olvasmány a konyha világából
NP (nagypapi)
David Lebovitz / Ready for dessert
Heston Blumenthal
Family Meal
Zsófi
Jamie's 30-minute meals
Genaro Contaldo, Two Greedy Italians
Erik
Claudia Rodentől bármit, David Lebovitz fagyiskönyve
Szia Zsófi,
én legszívesebben Heston Blumenthal – at home című könyvét forgatnám magyarul!
Tomi
Nigel Slater
Yotam Ottolenghi:Plenty / The Cookbook
hanga
River Cottage Veg Every Day!
Én is erre szavazok:
RIVER COTTAGE – VEG EVERY DAY
Természetesen:
Modernist Cuisine: The Art and Science of Cooking
🙂
bambula
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Az én kedvencem Richard Bertinet, úgy tudom, már legalább két könyve megjelent angolul.
Nigella Lawson könyveit
Szendi Szilvia
Nigella Lawson: How to eat
Többen kérték, csatlakoznék: Heston Blumenthal at Home
Giorgio Locatelli, Suzanne Goin, Jane Clarke: Yummy! Every parent's nutrition bible
Valamilyen klassz összefoglaló jellegű könyvet a spanyol konyháról ill. a tapasokról. pl. The Book of Tapas Simone Ortega and Inés Ortega
Julia Child Mastering the Art of French Cooking
már többen említették előttem, én is erre szavazok
NJ
Nigel Slater: Tender
river cottage – veg every day. köszi!
Nigel Slater-től bármi
Heston Blumenthal: Fantastical Feasts. Vagy bármi más tőle, ami még nem jelent meg magyarul.
Michel Roux: Sauces
Julia Child: Mastering the Art of French Cooking, vagy a Flavor Bible.
Nigel Slater: Tender, Tim Mälzer: Kochbuch, Tessa Kiros: Die Welt in meiner Küche
Én a Baked Explorations-ra szavazok! Gaben
The Silver Spoon
Az egyik legkedvesebb külföldi gasztroblogom a 101 cookbooks, szóval szuper lenne látni valamit Heidi Swansontól.
na ezt látom már valaki írta…akkor legyen inkább Sergio Coimbra Saveurs du Bresil
Szia Zsófi!
Úgy emlékeztem, hogy már írtam, de nem találtam magam. ezért most újra írok és elnézést, ha mégis dupla lett.
Javaslom:
Hugh Fearnley-Whittingstall: River Cottage Veg Every Day, vagy bármi River Cottage-ról.
bár az angol nyelvűekkel is tökéletesen elvagyok, de ha mégis választani kell, akkor Hugh-tól bármit, vagy a bbc 101 receptes sorozatát mondanám.
Bármikor szívesen lefordítanám a Heidi Swanson-könyveket (Super Natural Cooking, Super Natural Every Day). Szerintem a magyar főzési kultúrából eddig még hiányzó, de nagyon jól beillő szemléletet hordoznak.
üdvözlet,
efka osloból
Grant Achatz:Alinea -ról sok jót olvastam, szívesen megnézném
Sam & Sam Clark:Casa Moro a nagy kedvenc! :o)
Adrienn
Nigel Slater üdv, Adrienn
…
…