Budapest-Szöul Koreai Pop-Up Vacsoraest a Marriott DNB éttermében!

Csípős, édes, komplex és beszippant mindenkit, aki tüzetesebben megismerkedik vele. Magyarországon a koreai konyha még csak most kezd népszerűvé válni, egyértelmű azonban, hogy a következő években a felemelkedésének lehetünk majd tanúi. Nem véletlen, hogy manapság üstökösként tündököl a nemzetközi gasztronómia egén.

Örömmel jelentem, hogy visszatérnek a sokak által kedvelt Marriott-os vacsorák, máris az egyik kedvenc új – koreai – konyhámmal! Nagyon sok szeretettel várunk mindenkit a következő –vacsoraestemre a Marriott DNB Budapest éttermében, november 14-én! A konyhai tettestársam ezúttal a csodás Beleznay Katalin lesz, aki a koreai konyha egyik legnagyobb szakértője Magyarországon. Majd húsz éve főz koreai családoknak, én pedig a Koreai Kulturális Központ főzőiskolájának tanáraként ismertem meg. Kati betekintést ad a koreai konyha rejtelmeibe, az étkezési szokásokba, és az ételek elkészítését is ő irányítja. Az este folyamán velünk tart majd Lee Mia, Budapesten élő, koreai festőművész és üzletasszony is, aki nem csak az ételeket figyeli majd, hanem a tradícionális koreai viseletet, egy gyönyörű hanbokot is bemutat.

A koreai konyhát erős, karakteres ízek jellemzik, és más ázsiai konyhákhoz hasonlóan itt is fontos szerepet játszik az ókori kínai filozófiából átvett öt elem (fa, tűz, föld, fém, víz), illetve az azokhoz kapcsolódó öt íz: sós, édes, savanyú, keserű, csípős és azok egyensúlya.
Talán meglepő, de kimondottan közel áll a magyar ízléshez, számos olyan étel létezik, amely néhány fűszertől eltekintve akár magyar ételként is megállná a helyét, például az összes kimchis, sertéshúsos fogás. A koreai konyhát leginkább az időjárás és az évszak vezérlik, az egészséges táplálkozásuk alapja a természettel összhangban történő szezonális főzés. A hagyományos koreai orvoslás nem választja el az ételt a gyógyítástól, az étkezést tekinti az általános jóllét és jó közérzet kulcsának – a markáns, emlékezetes ízeken túl talán ennek is köszönhető a nemzetközi sikere.

A koreai étkezés eltér az európaitól, a főétel mindig a rizs, mellé valamilyen tápláló leves, hozzá pedig többféle apró kiegészítő, köret, savanyúság, ún. banchan jár. A vacsoraesten, a Marriott-os vacsoráimon megszokott módon, ezúttal is svédasztalos büfén kínáljuk majd az ételeket, ezzel is biztosítva a bőséget és a nagy választékot, amit az alábbi ételsor reményeink szerint remekül képvisel. Mivel szoktátok kérdezni, az ételsor vega-barát, sőt, talán vegánok is egész jól tudnak válogatni.

Budapest-Szöul, Koreai Pop-Up Vacsora

Tervezett menü (svédasztalos):

Langyos, zöldséges üvegtészta gombákkal (japchae)
Kimbap (koreai zöldséges tekercs)
Zöldséges tésztabatyu (mandu)
Kimchis, sertéshúsos tésztabatyu (kimchi mandu)
Gungjung Tteokbokki – marhahúsos, pirított rizsnudli szójaszószos zöldségekkel
Algaleves marhahússal

Banchan (savanyúságok, köretek &falatok rizs mellé):

Klasszikus, chilis káposzta kimchi
Fehér kimchi (nem csípős)
Khakdugi –retek kimchi
Ázsiai metélőhagyma kimchi
Dinsztelt lótuszgyökér
Ropogós tintahalszálak
Palacsinták – tenger gyümölcseivel, újhagymával, kimchivel
Pirított apróhal mogyoróval
Szójaszószos, szezámolajos spenót
Szezámolajos, fokhagymás szójacsíra

Csípős-ragacsos, duplán sütött csirkeszárny
Kalbi jim – lassan párolt, szójaszószos, fokhagymás marhaborda
Bulgogi – pácolt, grillezett marharostélyos

Édes, rizslisztes desszertfalatok
Koreai fánk
Zöldteás tiramisu

Időpont: 2019. november 14., 19.00 óra
Helyszín: DNB Budapest, Budapest Marriott Hotel
1052 Budapest, Duna korzó
Asztalfoglalás: Tel.: +36 1 737-7377; dnb.budapest@marriott.com
Részvételi díj: 14.900Ft/fő + 12% szervízdíj
Az ár tartalmazza a korlátlan étel valamint üdítőital fogyasztást, egy pohár welcome drinket, kávét, teát.

Mint mindig, ezúttal is nagyon köszönöm a Marriott Budapest-nek, hogy újra elegáns otthont adnak ennek a rendezvénynek. A menüt, mint mindig, a DNB! executive konyhafőnökével, Konstantinos Kranakis-sal együttműködésben készítjük majd, ő és nagyszerű csapata segít majd abban, hogy minden gördülékenyen készüljön el. Aki járt már Marriott-os vacsoraestemen, tudja, hogy biztosan nem fog éhesen és elégedetlenül távozni. Várunk mindenkit szeretettel!

(Visited 3 222 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük