![](https://chiliesvanilia.hu/wp-content/uploads/2019/10/fozoiskola-borito-nyito-400.jpg)
Örömmel jelentem, hogy megjelent a bruttó tizenötödik könyvem, a nagysikerű Főzőiskola-sorozat átdolgozott, felújított, kiegészített, új kiadása. Szép új ruhát, plusz recepteket és extra tartalmakat is kapott, és teljesült az az álmom is, hogy végre egyszer lehessen egy puhafedelű könyvem.
A Főzőiskola három kötete: Alapfok, Középfok, Felsőfok, 2013-ban és 2014-ben jelent meg először. Izgalommal vegyes aggódással vártam a fogadtatását, hiszen az olvasók és nézők többsége a különlegesebb, gyakran a nemzetközi konyha által ihletett receptjeimről ismert meg. Így talán meglepő volt tőlem egy, a csirkepörkölt, a húsleves, vagy éppen a palacsinta készítését bemutató könyv. Éppen ezért örültem nagyon, hogy beigazolódott: valóban szükség volt egy, az alaprecepteket korszerű módon bemutató kötetre. Az már csak hab volt a tortán, hogy a közönség Aranykönyv-díjat is szavazott a Főzőiskola Alapfoknak. Ezúton is szeretném megköszönni Hajós Szandrának, hogy kitalálta ennek a sorozatnak a koncepcióját és dolgozott a létrejöttén.
Rengeteg visszajelzést kaptam: tizenéves gyerekek, kis- és nagykamaszok, egyetemisták, külföldre készülő fiatalok, háztartást éppen alapító lányok, kulináris magabiztosságra és bevált alapreceptekre vágyó háziasszonyok, valamint a konyhai alapműveletekkel még csak barátkozó férfiak sajátították el a főzés alapjait a kötetekből.
Az azóta is tartó óriási sikerre és igényre, valamint a rengeteg pozitív visszajelzésre való tekintettel döntöttünk a kiadóval úgy, hogy a három kötetet összevonva, kiegészített és átdolgozott formában újra kiadjuk a Főzőiskolát. A minden élethelyzetre és évszakra használható alapreceptekre bármely háztartás stabilan építkezhet majd. A kibővített, új köntösbe bújtatott Főzőiskola-sorozat így válik teljessé, és reményeink szerint generációs alapszakácskönyvvé a következő évtizedekre.
A szép piros borítón a fehér széles csík csak egy haskötő, tehát engem szépen le lehet majd róla szedni, és nagyon szeretném, ha később már csak a piros könyvként lenne a háztartásokban számon tartva. Az első néhány fejezet teljesen új tartalom, úgy gondolom, hasznos lehet kezdőknek, és azok számára is, akik most alapítanak háztartást, vagy éppen konyhafelújítást terveznek. Az új kötet a következő fejezetekből áll:
Az otthon főzés öröme Hogyan vásároljunk?
Piacozás, szezonalitás
Mi legyen otthon?
A hűtőben
A kamrában
A fűszerpolcon
Beszerzőhelyeim
A jól felszerelt konyha
Eszközök, gépek, kütyük
Edény alapkészlet
Konyhatervezés, konyha felújítás
Kevés pazarlás, kevés hulladék
Könyvtár
Mértékegységek, hőfokok
![](https://chiliesvanilia.hu/wp-content/uploads/2019/10/fozoiskola-3d-borito-400.png)
Tartalomjegyzék
Levesek
Saláták
Köretek
Tészták
Főzelékek
Egytálételek
Húsok
Halak
Befőzés
Kenyerek
Desszertek
Fagylaltok
Sütemények
Ehető ajándékok
A húslevestől a bejgliig minden fontos recept megtalálható benne, sok sikert a főzésükhöz!
Ezt a könyvet minden kezdő/ „félkezdő” háziasszonynak (és háziúrnak :p ) csak ajánlani tudom! Kb. 3 hete vásároltam meg, azóta több receptet is kipróbáltam és egyikben sem csalódtam. Sőt! Pontosan végigkövettem a receptet és valóban nagyon finom lett az eredmény. A legfontosabb, amit köszönhetek Zsófinak, az az, hogy ezzel a könyvvel visszaadta az önbizalmamat a konyhában és így a kedvemet is a főzéshez! Szóval KÖSZÖNÖM! Alig várom, hogy a többi receptet is kipróbálhassam.