Macaron nap 2013, Etyeki Piknik, stb.

 

 

 

 

“Mi változott 2012-höz képest? Szeretitek még mindig a macaront? Macaron divat: csak egy múló hóbort, vagy csúcsgasztronómia?” Például ilyen nehéz, és végiggondolandó kérdéseket tesznek fel a nap szervezői. Egyikben sem vagyok száz százalékosan biztos, de a macaron verseny zsürizését természetesen idén is örömmel elvállaltam. (A zsürizés szubjektív tapasztalatairól a sok kérés miatt tavaly írtam egy kis összefoglalót, én biztos, hogy idén is ezen szempontok mentén fogok kóstolni.) Rettenetesen kíváncsi vagyok, hogy tavaly óta mi változott, biztos, hogy sok kellemes meglepetésben lesz részünk.
Minden információ itt a honlapon, vagy az esemény fb oldalán:
Az idei szervezés még intézményesebb, még profibb, biztos, hogy óriási tömeg lesz, úgyhogy aki biztosra akar menni, feltétlenül váltson jegyet elővételben, vagy online nehogy bosszankodás legyen a vége. (a honlapon felsorolva a helyek, ahol lehet jegyet venni, pl. Sarki Fűszeres, Spazio Café, Little Melbourne Café, stb.)
Egy új termelői minipiac, ezúttal a Borjour szervezésében, a helyszín az Apacuka kávézó a Nagymező utcában. Ezt írják: “ A húsvét előtti hétvégén is megszervezi a Borjour új rendezvényét, a Winnie gasztro- és borpiacot. A március 23-i rendezvényen az érdeklődők egész nap szabadon kóstolhatnak és jelentős kedvezményekkel vásárolhatnak is a kiállító borkereskedések, gasztroboltok kínálatából.  A Winnie teljes mértékben non-profit kezdeményezés: a látogatóknak ingyenes a belépés, és a szervezők a kiállítóktól sem kérnek semmiféle juttatást. A Borjour célja, hogy összehozza a kisebb, de a minőségi termékek iránt elkötelezett kereskedőket és az igényes fogyasztókat.
Információk:
Sonkavásár, borkóstolók, Pista bácsi harmónikázik, roma jazz, szappanbuborékfújó verseny, gyerekprogramok, virágkötészet, házi sonkák és kolbászok, kertmozi, heverészés, szerelem…csak hogy néhány vonzó kulcshívószót említsek a programok közül. A Rókusfalvy birtokon pedig főzőverseny baráti társaságoknak, még lehet jelentkezni, téma nincs, csak örömfőzés és jókedv.
Minden információ itt:
A Halászbástya étteremben lesz egy ilyen is. Hat séf, hat blogger, hat fogás.

 

(Visited 96 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

One comment

  1. Kedves CHILI&VANILIA!

    A bódvalenkés bejegyzéssel kapcsolatban szeretném elmondani, hogy – amint gondolom valamelyes képpel rendelkezik a témáról -, ez egy alapvetően elszegényedő, elöregedő, aprófalvas vidék. Az önkormányzatok ehhez mérten nem krőzusok, de számos feladatot egymással összefogva, erejükön felül is igyekeznek ellátni. Ilyen a gyermek-étkeztetés is: minden hátrányos helyzetű gyerek ingyen meleg ebédet kap az iskolában és az óvodában, továbbá a nyári szünetben is – ilyenkor (a bódvaszilasi óvoda konyháján központilag elkészített ebédet) kiszállítják a családoknak a környékbeli településekre. Rendszeresek a tartós élelmiszerekből álló csomagok kiosztása, és próbálkoztak szociális földprogrammal (önkormányzatok), csirkét, malacot osztottak, terménnyel együtt (Minden gyerek lakjon jól Alapítvány) – utóbbi programok sikerét nem minősíteném.
    Nem állítom, hogy nincsenek nehéz sorsú emberek a környékünkön, de elég rossz érzés éhezőkről olvasni, miközben itt (ITT) igen sokan személyes, napi helytállásukkal igyekeznek segíteni mindenkinek – kicsiknek és öregeknek egyaránt, mindenféle külső megerősítést nélkülözve.

    Köszönöm, hogy időt szánt soraimra.
    G. Nóra

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük