“Magyarország Cukormentes Tortája” háziverseny 2012

 

 

 

 

Pályázati felhívás
Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány meghirdeti a Magyarország Cukormentes Tortája” háziversenyt otthonsütőknek, hobbiszakácsoknak és lelkes cukrászoknak.
A háziverseny célja a legfinomabb egészséges torta megtalálása, amely tartósítószer, finomított cukor és fehér liszt nélkül készül. Az ajánlott alapanyagok listája a kiírás végén olvasható. A felsoroltakon kívül egyéb alapanyagok is használhatók, amelyeknek alkalmasságát az alapítvány dietetikusa dönti el.
Az Erős Antónia nevével fémjelzett Egy Csepp Figyelem Alapítvány Magyarország legjelentősebb, a cukorbetegség terjedése ellen küzdő nonprofit szervezetei közé tartozik.
Magyarországon legalább másfél millió embert érint a diabétesz: ők nem fogyaszthatnak cukorral készült édességet. A program azoknak is szól, akik szeretik a finomságokat, de fontos számukra, hogy amit elfogyasztanak, ne cukorral, tartósítószerekkel és finomított fehér liszttel készüljön. A versenyre nevezett sütemények adalékanyagokat és tartósítószereket sem tartalmazhatnak. A versenyzők nem használhatnak répacukrot, nádcukrot, illetve mézet sem.
A nevezés díjtalan, egy pályázó egy tortával nevezhet.
 
A zsűri tagjai:
Mautner Zsófia, zsűrielnök
Varga Margit, a  Zazzi Cukrászda cukrásza
Turcsák Katalin dietetikus

Nevezési határidő: 2012.11.25.

A versenyre nevezni egy recepttel és az elkészített torta fotójával lehet, amelyeket

haziverseny@egycseppfigyelem.hu email címre küldhetnek a jelentkezők.

A beküldött receptekből és fotókból a zsűri egy tíz süteményből álló rövidlistát állít össze, majd előreláthatóan december 12-én a kiválasztott tíz tortát be kell mutatni a döntőbizottság előtt. A zsűri ezen az eseményen választja ki a “Magyarország Cukormentes Tortája” háziverseny győztesét. Az eredményt a zsűri december 17-én hirdeti ki.
 

 

A versenyre nem pályázhat cukrászda intézményként, de pályázhat hivatásos cukrász magánszemélyként.
 
A receptek megalkotásához hozzáadott cukor helyett és a minél egészségesebb torta elkészítése érdekében ezeket alapanyagokat ajánlott használni.
 
Minden további információ az alapítvány honlapján, illetve facebook oldalán.
 
És ezt a gyönyörűt lehet nyerni:
 
 

(Visited 100 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

2 hozzászólás

  1. Ugye lesz a legjobb 10-20-100 receptből legalább egy füzetecske, ami megkönnyítené a kezdők dolgát?

    Helga

  2. Hihetetlen. Épp most olvasom a pályázati felhívást. Most nov. 25-e van, 23.15. Évek óta cukormentes, egészséges tortákat készítek a családnak. Egész jók (sokat kísérletezek). s minden vágyam az a piros csoda, ami nyeremény.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük