Utolsó napok: enni a Maligánban

Szombat, március 28. lesz a jelenlegi Maligán utolsó napja, ezt követően az étterem életében új időszak kezdődik, mivel konyhafőnöke, Litauszki Zsolt, privát séfnek szegődik egy üzletember mellé. Elmondása szerint folytat tárgyalásokat éttermekkel, ahol a későbbiekben esetleg „vendégszakácsként” főzne, ez jó hír a vendégek számára, mert azt jelenti, hogy talán mégis részesülhetünk majd alkalomadtán főztjéből. A Maligán étterem egyébként nem zár be, és tudomásom szerint a továbbiakban is hasonló konyhafilozófiát szeretne majd képviselni.

Szeretnék mindenkit arra buzdítani, hogy ha teheti, a héten még menjen el az étterembe, kiélvezni az utolsó morzsákat. (A háromfogásos ebédmenü ára egyébként 1500Ft). Az utolsó hét étlapján olyan ételek szerepelnek, mint pácolt lazac zöldalma emulzióban, hal consommé, fogas polipos gerslivel, borjúmáj tárkonyos főtt rétessel, császármorzsa vorarlbergi sajttal, stb. Nem tudok mindegyikről nyilatkozni, de amit feltétlenül rendelni ajánlok, az a kacsanyelv székelykáposzta és a krémes (bár utóbbi komoly stratégiai döntés elé állítja az embert: rendelni, vagy nem rendelni. Olyan jó ugyanis, hogy egy kóstolófalatnál nincs megállás..)

Update 1: megvan a krémes receptje!

Update 2: gastrogaleri Maligán búcsúfotói
Update 3: Before mai (24.3.) beszámolója

 

 

http://www.maligan.hu/
1036 Budapest, Lajos u. 38.
Tel: +36 1 240 9010
K-Szo: 12:00-14:00 és 18:00-24:00
(Visited 122 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük