Hétvégi morzsák

1. A hétvége gasztronómiai fénypontja minden kétséget kizárólag a 84 éves Nagyapám által főzött csirkepörkölt volt.

2. Valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag Budapesten mindig elkap a destruktívkodó hangulat. A kisördög itt nem alszik (vagy csak többet hall és lát…), úgyhogy nem tudom megállni:

Kis pesti színes:

Helyszín: Liszt Ferenc tér, Café Miró
Ch&V: A málnacapuccino sorbet-val édességben a málnacapuccino alatt pontosan mit kell érteni?
Pincér: Hát, az egy málnacapuccino tejhabbal és tejszínhabbal.
Ch&V: Aha. És a gyümölcssorbet tejmentes?
Pincér: Hölgyem, a sorbet az egy fagylalt, úgyhogy tejjel készül.

A Ráday utca pedig egy aranybánya, itt meg sem kell szólalni, elég végigsétálni, és különösebb keresés nélkül gyöngyszemekre lehet bukkanni.

(Visited 86 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

9 hozzászólás

  1. :))Ezt a gasztrosznob fanyalgást! Nem szégyelled magad! 😉Pedig azt gondolnám, a Liszt F. tér és a Ráday utca a gasztronómiailag képzettebb régiókba tartozik. Átérzem a helyzetet, sajnos kishazánkban meglehetősen gyakoriak az ilyesfajta párbeszédek. És még nekem kell kellemetlenül éreznem magam, hogy mit akadékoskodok…És már annyira sem vagyok lelkes, hogy azt mondjam, indítsunk mozgalmat, tanítsuk a pincéreket. Egyébként én is nagyon-nagyon gratulálok az első helyezésedhez – nekem is a kedvencem vagy, ha valaha írok blogot (nagyon szeretnék, bíztatnak is rá, majd nyugalmasabb időkben talán), a Tiéd lesz a mérce. Nehéz lesz megközelíteni…

  2. De, nagyon szégyellem magam:)nem akarok én mindenben csak hibát keresni, csak amikor ennyire tálcán kínálják, akkor van kisördög..Egyébként a Ráday utcát nagyon szeretem, de botrány, hogy milyen feliratokat bírnak kiírni a táblákra.Írjál blogot, nem kell semmilyen mércéhez hasonlítani, olyat írjál, amilyen Te vagy! Hajrá!

  3. Hát ne csodálkozzatok semmin, ha a legnagyobb példányszámú magyar napilap mellékleteként megjelent 100 legjobb magyar étterem összeállításban az állítólag gasztrotájékozott szerző többek között azt a bödűltséget írja, hogy a rizottó „basmanti” (sic!) rizsből készül. Az a pincér legalább nem adja nyomtatásba….

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük