– Sajnos igen, nagyon nagy ügy. Iszonyú nehéz.
– Technika, technika, technika
– Macera, ideg, izgalom
– Nagy teljesítményű robotgép, profi sütő attól tartok nem mellékes szempont
– A legnehezebb a habzsák technika
Persze minden megéri, az eredmény kárpótol. Amint (ha egyáltalán ez házilag lehetséges) tökéletesen megy, meg fogom osztani.
PS. Az újévi fogadalmaimból három már félig abszolválva, de egyikkel sem vagyok elégedett. Azt hiszem, jól beleválasztottam.
Próbáltam megtudni gugli barátunk segítségével, milyen is az a macaron -magyarul-, ezt találtam:>pasztellszínű, ropogós, kerek habcsókféle tojáshabból és mandulából.>Ez fedi a valóságot?
gyerekkoromban legnagyobb kedvencem volt a makron a béke szálló cukrászdájában, ráadásul eszméletlen finom fekete csokoládékrémmel volt megtöltve.>gratula!! 🙂
pamina,hát, nagyjából fedi, de ennél a leírásnál picit durvábban jó. Habcsóknak tűnik kívülről, de olyan ragacsos belülről. A „massza” hozzávalója valóban mandula, tojásfehérje és cukor. A kettő között meg valami tömény krém, pl. csokoládé, karamell, citrom,stb.
http://www.haaretz.com/hasen/spages/868377.html