Fotó: heimann.hu
Én magam sajnos nem vagyok túl felkészült, ami a borokat illeti, de szép lassan fejlődöm, és azt már pl. be tudom azonosítani, hogy milyen típusú borok ízlenek általában, ez pedig már önmagában sokat segít a választásnál. Azt viszont nagyon értékelem, amikor hozzáértő szakemberek a megfelelő bort ajánlják egy-egy ételhez, akár étteremben, akár borkereskedésben. Komoly főzésekhez, vendégséghez mindig rájuk hagyatkozom, és még soha nem bántam meg.
Nos, Heimannék gasztronómiai játékra invitálnak bennünket, gasztrobloggereket (is). A Heimann Családi Birtok fennállásának 250. évfordulója alkalmából, boraikhoz alkossunk harmonizáló ételeket –bármelyikhez, amelyik közel áll hozzánk és ízlésünkhöz.
Néhány feltétel:
* A pályázatra olyan kompozíciókat/ételeket várnak, amik (kis konyhai gyakorlattal) otthoni körülmények között előállíthatóak.
*Alapanyagok tekintetében az étel feleljen meg az alábbi követelményeknek:
-mesterséges ízesítőanyagok, ételfesték, ne szerepeljen az ételben
-az alapanyagok hazai kereskedelmi forgalomban elérhetőek legyenek
-elégítsék ki az egészséges táplálkozás által támasztott követelményeket
*Pontos anyagleírással, követhető munkafázis leírásokkal kell, hogy rendelkezzen az étel receptje.
*A beküldött étel receptje illeszkedjék, ill. egészítse ki valamelyik -a pályázó által megjelölt- Heimann bor illat- és ízvilágát, harmonizáljon vele.
*Egy pályázó több recepttel is pályázhat.
*A recepthez 800×600-as felbontású képeket kell mellékelni.
*A megalkotott étel receptjéhez pár szóban vázolni melyik borral harmonizál, és miért.
Minden további részlet és feltétel a honlapjukon.
Ez aztán felhívás egy keringőre. Nagyon izgalmas kihívás.
Hű, ez nekem való! : )>És jól is ismerem a boraikat>köszi