Múzeum Plusz GASZTRO a Szépművészetiben

 

 

 

 

 

Nagyon sok szeretettel várok mindenkit, aki szereti összekapcsolni a gasztronómiát a képzőművészettel a Szépművészeti Múzeum“Múzeum Plusz” estéjén, amelynek tematikája ezúttal a “GASZTRO”
Időpont: 2012. Március 8. Csütörtök, 18.00-22.00 óráig
Minden részlet és információ ITT.
Lesz mindenféle jópofaság, tárlatvezetések, zöldségnyomda, Csillagtúra live act és sütifestés Winkler Nórával, asszociációs játék színekkel és ízekkel, stb. Aztán olajjóstoló Giuseppével, Enni Jó lekvárok, ChocoMe csokoládék, fűszerek, Légli Géza borok, stb.
Én 19h órakor tartok egy kis előadást a VIII. flamand teremben,
találkozási pont: I. emelet, a német-flamand gyűjtemény bejáratánál 
(elég bonyolult a múzeumban tájékozódni, úgyhogy ha jönnétek, javaslom, hogy ezen a megjelölt helyen találkozzunk.)
Az előadásomhoz ihletadónak a képen látható festményt választottam, ez egy 17. századi antwerpeni festő csendélete. És készítettünk hozzá egy –szerintem elég mutatós –kis installációt Szigeti Zsófi stylisttal.
Cékla, kerekrépa, articsóka, alma, sárgarépa, fehér ribizli, újhagyma, vöröshagyma, fokhagyma, naspolya, lilakáposzta, sárgadinnye, kárdi, csipkebpgyó, pöszméte, áfonya, feketeribizli, körte, gomba, háromféle bab, komlóhajtás, bodza, vadkörte, spárga, szilva, szőlő, borsó, cseresznye, mandula, szamóca, sárgabarack, chili, citrom, gesztenye, szegfűszeg, bors, szerecsendió, fahéj, rozmaring, tárkonya, kakukkfű, padlizsán, füge, gránátalma, őszibarack, babérlevél, málna, szeder, mogyoró, mandarin.
Én ezt az 52 alapanyagot találtam. Tessék bogarászni, ha valaki talál a festményen olyat, amit én nem fedeztem fel, és csütörtökön odajön és megmutatja, kap valami kis meglepetést.
+JÁTÉK: A Szépművészeti Múzeum felajánlott tíz darab belépőt az eseményre (5×2 fő részére), ha van kedvetek, kommentben írjátok meg 2012. március 7., szerda 12.00 óráig, hogy melyik a kedvenc gasztronómiai tárgyú festményetek (nem a múzeumból, bárhol, bármi lehet). Szerda estére kisorsoljuk a nyerteseket.

(Visited 193 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

65 hozzászólás

  1. Fantasztikus program lesz! Az én nagy kedvencem több festményével Floris van Schooten. Gasztro csendélet területén a XVI- XVII. században jeleskedett. Annyira élethű képei vannak, hogy nehéz lenne egyet kiemelni. De legyen az egyik legismertebb a Still life (Csendes élet) című festménye.

  2. Nagyon emlékezetesek Giuseppe Arcimboldo képei, pl. A Nyár, de most ismét megnéztem őket, és egy kicsit sokkolóak is egyben. Elég morbid, viszont nagyon ötletes.

  3. Nekem nagyon emlékezetesek Giuseppe Arcimboldo képei, pl. A Nyár, most újra rájuknézve azért kicsit morbidnak is hatnak egyben.

  4. Jan Vermeer: Tejet öntő nő
    Ezen kívül a Ludwigban láttam talán egy installációt, amin egy művészcsapat reggelije van cakkumpakk, ahogy hagyták, kiállítva (ez jutott elsőnek eszembe). 🙂 Csak sajnos nem találom se az alkotókat, se a címét.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük