Céklalevél joghurttal és pirított dióval

Gyönyörű, zsenge, nyári céklák vannak most a piacon, ne felejtsétek, hogy a levele nem kuka! Például kiváló így: (fokhagymás) joghurttal, olívaolajjal összekeverve, pirított dióval meghintve. (Ihlet: Olimpia étterem /Takács Lajos -múlt héten ez volt nála a rántott hús körete).

Ezt éppen ma reggel a Káli-medencében, a híres káptalantóti piacon vettük, és a nagy melegben, ebédre nagyon jól esett. Itt még pár kép, hogy miket „főztünk” a piaci szerzeményekből. (Sajnos, itt tudtam meg azt is, hogy a szombatonként Budapestre (Óbudára) érkező kihelyezett tagozatját a piacnak egyelőre sajnos azonnali hatállyal megszüntette az önkormányzat).

Itt még néhány ötlet, hogy az ilyesmi zöldekkel mit lehet még kezdeni.

(Visited 1 925 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

One comment

  1. Azért valahol nem normális, hogy 200 km-re hordják fel az árut.
    A tóti piac egy része átköltözött Hévízre a nagy parkoló mögé, csütörtök du. és szombat de. tart nyitva, áprilisban legalább is így volt.

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük