Karanténreceptek – összefoglaló

Ebben a posztban gyorsan kigyűjtöttem nektek tavalyról a legnépszerűbb “karanténrecepteket”, amikről tudom, hogy sokan és gyakran készítettétek. Van köztük munkaigényesebb, lassabb főzés, amibe pl. a gyerekeket remekül be lehet vonni (csipetkegyártás, nudlisodrás), és olyan is, ami hétköznapi, gyors és kamrabarát étel. Most nincs kijárási tilalom és az élelmiszerüzletek nyitva tartanak, tehát az alapanyagbeszerzés talán egyszerűbb, mint tavaly márciusban. A tavalyi receptek mellett az utóbbi időszak ételeiből is válogattam néhányat, ami a következő két-három hétben talán jól jöhet. Mindig mindent variáljatok hangulat, ízlés és az otthon található alapanyagok függvényében, a receptek arra valók, hogy ötletet és ihletet adjanak, alakítsa mindenki bátran a saját világára és élethelyzetére. Remélem, egy kis segítség ez a következő hetekre, a Facebookon és Instagramon is igyekszem majd naponta ötleteket adni. A hétvégi bevásárlás során érdemes felszerelni a kamrákat, ha jól ellátott a kamránk, akkor hétköznap is tudunk akár néhány alapzöldségből változatosan főzni.

Ezeket ajánlanám, hogy legyenek otthon:

Hűtőben: parmezán, savanyúkáposzta, mustár
Kamrában: paradicsomkonzervek, rizstészta, rizs, gersli, konzerv csicseriborsó, vöröslencse, olajos halak (tonhal, szardínia), szójaszósz, kókusztej, currypaszta, szezámolaj, chiliszósz, garam masala, kínai ötfűszer

Klasszikus bableves csipetkével

Gnocchi-nudli páros

Szójás pirított rizs & szezámos spenót

Ezerarcú, paradicsomos lencseragu (ezt nagyon változatosan használható!)

Tökéletes túrógombóc

Szójás-mézes, ragacsos csirkeszárny

Mentás-joghurtos sárgarépa (fasírt vagy falafel mellé)

Tormás almamártás

Pirított szárzeller kesudióval, chilivel

Misoval karamellizált lazac (a misokrém rengeteg mindenre használható, szerintem érdemes hétvégén bekeverni egy adagot)

Négy téli főzelék (Tormás-almás krumplfőzelék, kimchis-paradicsomos káposzta, “vadas főzelék”, fehérbabfőzelék pesztóval

Négy tavaszi főzelék

Zöld curry (spenótmártásban, készülhet csirkével, vagy csak zöldségekkel)

Zsályás-tejszínes édesburgonya

Póréhagymás krumplileves

Paradicsomos gyöngybab

Sült káposzta (lila-, vagy zöld) rizstésztával vagy csirkével

Szójaszószos pirított gomba rizzsel

Sült karfiol bármilyen formában, pl.:
Egészben sütve
Rózsákra szedve sütve
Sült karfiol krémleves
Sült karfiol pástétom

(Visited 5 056 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük