Múlt hét különösen borzasztóra sikerült. Kezdődött a kilónyi feketeribizlivel, aztán nem tudtam ellenállni a zöldbabnak, a töknek, a borsónak, a meggynek, a ribizlinek, az egresnek, a cseresznyének, jaj. Pl. cseresznyéből is túl sokat vettem. Jól is jött, egy hirtelen látogató számára cseresznye salsa készült, amit gyorsan kisütött csirkemellen tálaltam. A New York Times oldalán keltette fel az érdeklődésemet ez a recept, annyit változtattam rajta, hogy száműztem belőle a snidlinget és a petrezselymet, helyettük friss korianderzöldet használtam, amely általában nagyon jól működik gyümölcsökkel, ez most ismét bebizonyosodott. Egyszerű ez a salsa, a csirkemellel együtt is 20 perc alattt elkészül. Az összhatás egyáltalán nem édes, hanem egy üde, frissítő, gyümölcsös, mégis csípős-savanykás salsa, a csirkével együtt tökéletes vacsora.
Cseresznye salsa
15dkg kimagozott cseresznye
2 szál lila újhagyma, finomra aprítva
Fél citrom kifacsart leve
Fél csokor friss korianderzöld, finomra aprítva
Kevés friss chilipaprika, finomra aprítva
Az újhagymát feldaraboljuk, majd egy tálban ráöntjük a citromlé kétharmadát. A cseresznyéket apróra felkockázzuk. (viszonylag kis mennyiség, kézzel is nyugodtan lehet magozni).A felaprított hagymára öntjük a citromlevet, alaposan átforgatjuk, majd min. 10 percig állni hagyjuk (tompítja a hagyma vadságát). Összekeverjük a cseresznyét, hagymát, koriandert, chilit, majd olívaolajat és citromlevet érzés szerint. A salsa-t készíthetjük mialatt sül a csirke (nálam most mell).
A korianderzöldet hol/hogy lehet venni?Én még csak a szárított magokat használtam. Köszönettel:Ancsa