Kapros tintahal saláta uborkával és zellerrel

Fotó: Nagy Balázs

Csütörtöktől kapható az újságárusoknál a Szuflé magazin tavaszi száma, benne sok szép kép és sok jó recept, séfektől, bloggerektől, tőlem is vagy tíz. Ezúttal igazán jó dolgom volt, ugyanis egy gyönyörű török(ös) anyag elkészítésére volt lehetőségem. A stylistról (Szigeti Zsófi) kiderült, hogy még személyes kötődése is van a török kultúrához, úgyhogy szebbnél szebb tárgyakat hozott saját gyűjteményéből is, nem győztem csodájukra járni. Az ételek közül az egyik kedvencem az alábbi, kifejezetten üde, könnyű saláta, amely tintahalból, zöldségekből és sok kaporból és petrezselyemből áll. Tintahallal nagyon szeretek dolgozni, ha az ember nem süti túl, akkor az egyik legkényelmesebb alapanyag. (Venni a Nagycsarnok aljában lévő Halasnál, vagy a Metróban szoktam).

Kapros tintahal saláta uborkával és zellerrel
Hozzávalók (2-4 adag)

20dkg friss tintahal, felkarikázva
1 evőkanál fehérborecet
1 kis citrom leve
6+1 evőkanál olívaolaj
só, bors
1 kígyóuborka, meghámozva, kimagozva, felszeletelve
25dkg koktélparadicsom
3 szárzeller, felszeletelve
1 csokor kapor, finomra aprítva
1 csokor petrezselyem, finomra aprítva

A tintahalat karikákra szeleteljük (ha bébi tintahalat kapunk, még jobb), majd forrásban lévő vízbe dobjuk (amelybe egy evőkanál olívaolajat tettünk), és egy percig főzzük. Szűrőkanállal kiemeljük, félretesszük. Az öntethez az ecethez és citromléhez adjuk a sót, borsot, kikeverjük. Fokozatosan hozzáöntjük az olívaolajat és egyenletesen elkeverjük. Hozzáadjuk a felkarikázott uborkát, szárzellert és negyedelt koktélparadicsomot, végül a tintahal karikákat. Összeforgatjuk és hozzáadjuk a finomra aprított kaprot és petrezselymet. Ízlés szerint további sót, borsot és citromlevet adunk hozzá.

(Visited 51 times, 1 visits today)
Print Friendly

7 hozzászólás

  1. Nagyszerű kis recept, gyors egyszerű és finom. Melyiket részesited előnyben, a cuttlefisht azaz a tintahalat vagy a squidet azaz a calamarit, vagy kalmárt. Nem tudom hogy Pistiék melyiket forgalmazzák, de azt tudom hogy baby squid néha-néha kapható a Corában.Érdemes kipróbálni, hiszen jön a grill szezon.
    Sajnos nem tengerparti ország vagyunk hogy akár mindennap, hozzá tudjunk jutni. Érdemes lenne kipróbálni a receptet egy kis articsókával,kevés chilivel hiszen ezen két nagyszerű konyhai kiegészitő jól párositható a tintahalhoz.

    Szép a post ratulálok

  2. über-hiper lett az új Szuflé. Mintha még több kép és recept lenne benne, ráadásul az egész csak úgy árasztja magából, hogy tavasz van…az Alabárdos egyszerűdenagyszerű receptjeit imádjuk, már a Magyar Konyhában is szemeztem velük. A Zazzi-cikk…mostmár muszáj lesz oda is elmenni.kár, hogy csak novemberben jön a következő…

  3. Kedves Zsófi!

    Hol szerezhetők be a magazinba nálad található gyönyörű tálak és dekoranyagok?

    Köszönöm a válaszod!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.