Burrata grillezett cukkinivel és mentával

“Névtelen szerint…
Kedves Chili! A Sapori d’italia Kft. Tökön az újmajorban gyárt Burratat. A honlapjukon nem szerepel, mert állítólag csak éttermek és szállodák keresik náluk. Mégis mindig szokott lenni, egy “vödörnyit” lehet egyszerre venni, ez kb. 10 gombóc.www.mozzarella.hu-n lehet tájékozódni”

Szeretném megköszönni a fenti hozzászólónak, hogy a burrata-ról szóló cikk kapcsán felhívta a figyelmemet erre a beszerzőhelyre. Azóta felvettem a kapcsolatot az olasz tulajdonú céggel, kimentem hozzájuk üzemlátogatásra, és megnéztem, hogy hogy készül itthon a burrata.
Vettem is belőle azt a bizonyos “vödörnyit”, amelyben valóban tíz, kb. 13dkg-os golyó van. Egy ilyen vödör 3500Ft-ba került. Ha valaki esetleg hozzám hasonlóan burrata mániás, és kibumlizik érte, érdemes felhívni előtte a céget, hogy éppen gyártottak-e, és mikor lehet kimenni (elvileg nincs csak úgy árukiadás, csak előzetes egyeztetés alapján).
A tíz burrata-t részben elosztogattam, részben felhasználtam, egy-két kísérlet is belefért. Pl. így:

Burrata grillezett cukkinivel és mentával

Hozzávalók (2 adag)

Egy 12.5 dkg-os burrata (vagy mozzarella)
2 közepes méretű cukkini
5 levél menta
Jó minőségű olívaolaj
Egy marék pirított fenyőmag
Só, bors

A cukkinit héjastul kb. 1,5 cm-es karikákra szeleteljük. Egy grillserpenyőt zsiradék nélkül felforrósítunk. Amikor szinte füstöl, egy csepp olajat öntünk bele, majd hozzáadjuk a cukkini karikákat. Nem mozgatjuk, amíg nem kezd el pirulni. Akkor megfordítjuk, és másik oldalán is néhány percig sütjük (a lángot kissé visszavesszük), ne puhuljon meg teljesen. A burratat (vagy mozzarellát) félbevágjuk, a cukkini ágyra helyezzük. Friss mentával, pirított fenyőmaggal és olívaolajjal tálaljuk.

 

(Visited 2 370 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

One comment

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük