Fotó/styling: Milutinovits Panka
Dübörög a szezonja, márciusig most nincs megállás! A sütőtök egészséges, olcsó, mindig, mindenütt, még a sarki éjjel-nappali zöldségesnél is könnyen beszerezhető, és végtelenül változatosan lehet vele főzni. Aki elunja, magára vessen. Ezt megelőzendő, íme tíz ötlet:
2. Birsalmával együttfőzött sütőtök krémleves, vaníliával ízesítve.
4. Szójaszósszal, gyömbérrel ízesített lencsesalátával megtöltöttsült sütőtök.
5. Rizottóba, pirított, főtt tarhonyába keverve, tökmagolajjal meglocsolva.
6. Nyersen lereszelve, mandarinnal összekeverve, grillezett kacsamájjal.
7. Ötfűszeres, szójás-mézes mázzal sütve, szezámmaggal megszórva,zöldsalátával.
8. Sült sütőtökpüréből, narancslével, gyömbérrel főzött lekvár –bejgli, rugelach töltelékeként.
9. Sütőtökös röszti, barnasörös-mazsolás csirkemájjal.
Mind nagyon jó, de ha kettőt kiemelhetek, akkor a sörös-mazsolás csirkemáj sütőtökrösztivel, és a képen látható zsályás, sütőtökös rakott burgonya legyen az elsők között, amit kipróbáltok.