A méhészet ezért receptversenyt hirdet amatőröknek, a díj egy emberöltőnyi -azaz 20 évnyi méz-, 10 kg a Kőteleki Kaptár legnagyobb büszkeségéből, a kézműves akácmézből.
Március végéig várják a legjobb mézes ételrecepteket, fejenként egyet.
A beérkezett recepteket szakmai zsűri fogja elbírálni, elsődleges szempont az eredetiség/kreativitás és a méz meghatározó szerepe az ételben.
Határidő: 2011. március 31.
Beküldés a következő címre: kotelekikaptar@gmail.com
A Kőteleki Kaptár családi vállalkozás, amely nagyságrendileg száz méhcsaláddal termel, ami családonként kb. 50.000 dolgozó méhet jelent. Telephelyük a Szolnoktól 30 km-re található, gyönyörű természeti adottságokkal rendelkező, Tisza-parti településen, Kőteleken van. A terület a Közép-tiszai Tájvédelmi Körzet része. A szomszéd Csatlói-holtágnál található Közép-Európa legnagyobb egybefüggő tavirózsa populációja. Innen indulnak a vándorlások, a szezon után itt telelnek át a méhek. A palackozás házon belül történik, így az állandó, kiváló minőséget garantált.
További információ a méhészetről és a receptversenyről a honlapjukon és a facebook-on.
Egy emberöltőnyi csak 20 kg?
Akkor ez rosszabb. mint a halfogyasztásunk 🙁
Évente megeszünk 5 kilót.
@nagypapi: … vagy nagyon rövid ideig élünk. 🙂
és 20 év egy emberöltő??
mi 2kg-t min. elfogyasztunk 1 hónap alatt… :)))