Bye bye Brüsszel, Helló Budapest!

Jovunk, megyunk. Elindulunk, megerkezunk. Donteseket hozunk. Eljuk az Eletunket.
A Chili es Vanilia mai nappal satrat bont brusszeli konyhajaban, es attelepul Budapestre. Ez peldaul azt is jelenti, hogy a jovoben a kedves olvasok nagy valoszinuseggel kevesebb kagylo, garnela es hal iranti lelkesedesrol ertesulnek majd. Vagy Jean-Philippe Darcis fenomenalis passiogyumolcsos pralinejarol is kevesebb szo esik. Gyakrabban koszonnek majd vissza ellenben a Nagycsarnok es mas piacok kinalatabol keszitett fogasok. Persze, ujonnan fel kell fedeznem magamnak mindent, biztos sokszor fogok racsodalkozni nyilvanvalo dolgokra.
Terveim szerint minden megy tovabb, ha az elso hetekben valoszinuleg egy kicsit talan lassabban is, amig beuzemelem az uj eletem. Konyham mar van.
Nagyon szepen koszonom az eddigi eveket, es mindenkit sok szeretettel varok a tovabbiakban. Mielott meg belekezdek Budapestbe, egy regi nagy adossagomat is rendezem – annyian kernek brusszeli ettermi tippeket, hogy ezeket mindenkeppen potolom.
Az e-mail cimem mostantol chiliesvanilia@gmail.com
VISZLAT, BRUSSZEL! Pici konnycsepp.

(Visited 115 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

29 hozzászólás

  1. kikiabáltam a pasimnak hogy „kééépzeld, Chili hazaköltözik Brüsszelből!” erre ő:„elment az esze?”:o)))szóval igazán sok sikert budapesthez, remélem jobban fogod itt érezni magad mint mi 😉

  2. Hű, ha csak ez hiányzik ahhoz, hogy ne legyen itthon honvágyad, most találtam egy tuti boltot egy étteremhez csapva. Valszeg én vagyok lemaradva, de imádtam, hogy egy félhalott polippal szemeztem (utálom), amíg fel nem tűnt az idegen ajkú szakács sapkástul (imádtam), álmodoztunk egy sort a fellelhető tonhalakról, majd kértem két kiló feketekagylót, ő meg kimérte. Ezt akkor kezdem megbánni, amikor az eladottak elkezdetk hisztizni, hogy márpedig azt a tuti kis hínárt nem adják. … Én nyertem. Nem hittem, hogy otthon is lehet reprodukálni a – horvát tengerpart bunkóságait ellensúlyozandó – helyben termett fekete és/vagy zöldkagyló csodáit. Ha már mindegyik utánadharapott, imádani fogod a főzést. Izmosak, szépek és azt rax rájuk, amit akarsz. EB idején kívánhat még valaki valamit?

  3. ha örülsz, hogy ott hagyod Brüsszelt, veled örülök; ha szomorkodsz miatta, veled szomorkodom. nagyon kíváncsian várom a magyar valóságban íródó posztokat. isten hozott!:)

  4. Oh Chili!Egyik szemem sir a masik meg nevet. En a szomszedba lakom Hollandiaba es rengeteg inspiratiot kaptam Toled.Biztos vagyok,hogy nem zsirban csopogo pacalokrol fogsz irni hanem minosegi etelek. Tovabbi sok sikert es varjuk a folytatast! Az Otthont az ember a sziveben hordozza barhol is lakik.Ildiko

  5. Én is nagyon örülök, hogy jössz haza, de átérzem a szomorúságod is, külföld mindig is varázslatos lesz. De bármennyire is jobb odaát, mindig itton a legjobb. Kiváncsisággal várom a felfedezéseidet és élménybeszámolóidat! 🙂Aliz

  6. Légy nagyon boldog otthon! Berlinből kívánjuk. Nagyon kíváncsian várjuk milyen inspirációkkal lepsz meg bennünked az új konyhádból.És ha gond van, „bújj bele a piros cipődbe!!!”

  7. Párom pontosan úgy reagált, mint Mirwen pasija. De nekem is leesett az állam! Sok türelmet a berendezkedéshez, a hazatéréshez. Legalább felfedezi helyettem is valaki a jó helyeket ott (is), s lesz hosszú listám látogatáskor, amivel futkoshatok. Szívből kívánjuk a lehető legjobbakat!

  8. Még mindig áll az ajánlat: ha kell, jövök zöldséget pucolni. Kívánom, hogy vágyaid teljesüljenek Bp-en.sok üdvözlet a Brandenburgi kapu közeléből

  9. szeretném javasolni,h. egyszer látogasd meg kedvenc Bosnyák piacomat is!!4 én imádom, főleg hátul a termelői részt, még ha olyan különlegességek nincsenek is mint a nagycsarnokban, klassz 😀

  10. azért hazaköltözni valahonnan, ahol évekig éltél, az sosem egyszerű (én csak féléveket éltem máshol pedig, de el tudom képzelni). viszont bátorításul: az eddigi postjaidból nem az tűnt ki, hogy ne tudnád az itthoni csíziót 🙂

  11. sztem pont jokor jossz visszaa piacon udvozolni fognak am az oszibarackok meg a meggyek, meg a kovaszolni valo uborkak, tokjo lesz

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük