Boldog Új Évet kívánok mindenkinek! Mielőtt nagy lendülettel belevágnék a 2017-es évbe, visszatekintek egy kicsit az előzőre. Elsőként azokat a recepteket gyűjtöttem össze, amelyeket tavaly a legjobban szerettetek. Nem feltétlenül az olvasottsági statisztikák alapján válogattam, hanem a tényleges visszajelzéseket figyelembevéve, az alább felsorolt ételek tehát azok, amiket tudomásom és érzésem szerint a legtöbben készítettetek el. Fotót küldtetek, taggeltetek, írtatok, kommenteltetek.
Ahogy ránézek a listára, messzemenő következtetéseket úgy látom nemigen tudok levonni, hacsak azt nem, hogy – nem túl meglepő módon – azokat a recepteket kedvelitek leginkább, amelyekhez könnyű beszerezni az alapanyagokat, de valamelyest mégis különlegesek, nem hétköznapiak. A legnagyobb örömömre továbbra sincs ellenetekre a nemzetközi konyha, a legtöbbet főzött ételek között akad ázsiai crossover, marokkói, indiai, szír fogás. De a Nagymamám klasszikus rizskochja és egy megcsavart krumplifőzelék is dobogóra került.
Íme tehát, 2016. kedvencei:
Sült csirkeszárny leves rizstésztával
Golden mylk, azaz náthaűző kurkumás latte
Kovászos uborkás krumplifőzelék kolbászmorzsával
Citrusos kacsatagine
Csípős-édes sült kelbimbó saláta Momofuku módra
Szuperropogós rántott csirke 20 perc alatt
Töltött cukkini paradicsomszósszal és fokhagymás joghurttal
Nagymamám klasszikus rizskochja
Indiai lencsefőzelék sütőben készítve
A következő posztban néhány kedvenc gasztronómiai élményt, éttermet, utazást és szakácskönyvet fogok megidézni, aztán indulhat 2017!
Sajnos nem találom a mentett receptjeim között a tojáslikőr elkészítését! Pedig télen többször is megcsináltam már! 🙂 A „maradékkal” pedig a leírtak alapján jártam el, megittam! 🙂
Elküldenéd nekem? Köszönöm!
új sütőm van, s talán tanulni sohasem késő