2005. szeptember: Joghurtos céklaleves
Brüsszel, rémisztő fotó, a szöveg sem egy leányálom, hat év távlatából visszanézve a vállalhatóság határát súrolja. A recept szerencsére jó.
2006. szeptember: még mindig Brüsszel. még megünneplem a blog születésnapját, mert az az első
“Pesti gasztrosznob fanyalgás” címmel éttermekről (Costes, Café Kör, Két Szerecsen, Gerlóczy, hat évvel ezelőttről). Vicces.
2007. szeptember: az utolsó brüsszeli ősz. Csalogány kritika, a cékla még mindig megy. Miért nincs normális magyar nyelvű főzős magazin ? címmel lapszemlém a Velvet-en (ill. akkor Tejbenvajban). Azóta van lap, amely megszűnt, van, amelyben publikálok. Emlékszem, a (borzasztó) Prima-konyha magazin sértődött kommenteket/e.mailt küldött utána.
2008. szeptember: hazaköltöztem. Az első pesti élmények –szívatnak a Lehelen, kezd bedurvulni az Isztambul-mánia, konyhafelújítás (ilyen üres azóta sem volt soha többet)
2009. szeptember: készül a Chili&Vanília szakácskönyv, a nappalim stúdióvá alakítva, pont úgy néz ki, mint most, az elmúlt hetekben. Megmutatom a titkos íróhelyemet (a karosszék és az asztal azóta sem változott, csak a laptop. Most is ide járok írni, amikor csak tudok.) Nem tudom, meséltem-e valaha, a könyv sikerlistás lett, és nagyon szépen fogyott. Köszönöm szépen!
2010. szeptember: nahát, CÉKLA! Az első blogkóstolóra készülök vele, nagyon szerettem azt a rendezvényt, sajnáltam, hogy a következőre pont a családiasságát és intimitását veszítette el.
2011. szeptember: készül a következő, ősszel megjelenő szakácskönyvem, most fejeztük be a fotózását (A fotózásról video is készült), így az elmúlt hetekben az ételek lefőzésével voltam elfoglalva (éljen a melegrekord és a karácsonyi ételek), ezért a kisebb szünet a blogon. Részletek kicsit később. Most pedig visszaáll szépen a normál üzemmód, receptekkel, ahogy illik, ígérem. (Itt meg még két személyes interjú, két vagány hölgy tollából.)
El sem hiszem, hogy hat év telt el. Köszönök mindent. Folyt.köv.
Hűűű, tényleg ennyi idő? Isten éltesse a blogot is:) Egy olvasói, rajongói emlék: még angol nyelvű poszt a pörkölt, gulyás vonalon, és intelligens vita külföldiekkel, hogy akkor ez magyar specialitás avagy sem, illetve kötelező-e a köménymag?:))
Köszönet mindenért!
Szívből gratulálok, a könyvet pedig biztos, hogy még a megjelenés napján megveszem 🙂
Gratulálok a sikeres hat évhez! Jó ide visszajárni!
Nagyon rohan az idő. Már tényleg eltelt 6 év? Gratulálok a sikerekhez, a bloghoz, és izgatottan várom az új könyvet. Én is az elsők között leszek, akik megveszik.
Remélem, még sok-sok 6 évig olvashatjuk a blogot.
Gratulálok a 6 évhez és köszönöm a sok inspirációt! A cékla, igen, a cékla hatalmas kedvenc lett nálam is, főleg mióta megmutattad, hogy sütőben sütve a legfinomabb.
Isten éltesse a Chili&Vanilia-t még nagyon sokáig!
Az új könyvet pedig már alig várom.:)
Új könyv, új könyv! Jajj, de jó! Megvan az család nőtagjainak a karácsonyi ajándéka! 🙂 boldog szülinapot, Chili & vanilia!
Happy B-day, és persze megjegyezném, hogy módfelett kellemdús mánia az az Isztambul-mánia. Boldog következő 6 évet kívánok!
Gratulálok Zsófi! Még sok sok évet, hogy mi is élvezhessük:-)
Gratulálok, és remélem, még sokszor tehetjük majd! 🙂 Megjegyzem, ez volt az első gasztroblog, amit elkezdtem olvasni. 🙂
Már ennyi?… És én milyen rég olvasom! Kíváncsi vagyok az új könyvre.
Gratulálok!
Mikor jelenik meg a könyv????? Várom nagyon!
Üdv: Ildi
Happy Birthday és hatalmas gratula a kitűnő és kitartó munkádért. Jó, hogy vagy nekünk! 🙂 Ahhh, és jön az új könyv! Köszi-köszi-köszi!
Óriási tisztelet, gratula és természetesen köszönet a blogért!
Végignéztem a „történelmi” linkeket, érdekesen alakultak a dolgok, szuper jó volt visszatekinteni!!!
További kitartást!
kellemes ünneplést és boldog szülinapot a C&V-nak! puszik
Boldog szülinapot a blognak! Továbbra is várjuk a sok finom receptet! ..és az új könyvet!
Boldog szülinapot kívánok én is! 🙂 Bár még csak most kezdtem elmerülni a gasztroblogok világában, de ez a blog nagyon szuper! 🙂 Sok új ízt, ételt-italt, receptet és utazást kívánok!
ui.: Engem az érdekelne, hogy melyik volt az a magazin, ami már megszűnt?
Nem vagyok egy gasztro-szakértő, de azért azt megállapítottam idetévedéseim során, hogy ez egy nagyon -nagyon tuti blog, és ha valamikor netán kikecmeregnék a borsóleves-krumplistészta-palacsinta bűvös háromszögéből, ide fordulnék ötletekért.
Na és az a veranda….huhú…Írásra termett!
További sok sikert!
Gratulálok! Nekem is Te voltál az első, és sok-sok mindent kihagytál a felsorolásból, tudom, nem fért volna be egy posztba : ) Sok-sok sikert továbbra is!
miközben olvastam a posztot, azon filoztam, h hány éve is követlek, ha nem is az elejétől, de azért 4-5 éve biztosan! 🙂 Kíváncsian várom az új könyved!!!
Az én konyhaművészetemben sorsfordító volt a blogod, teljesen új világ nyílt meg előttem.Azóta rengeteg mindent készítettem el már a blogról, és belga párom igen- igen örül azoknak az ételeknek, amik a brüsszeli korszakodból származnak.Na jó, nem csak azoknak. :-)Legutóbb a cheescake aratott frenetikus sikert. köszönjük!:-)
A Tiéd volt a legelső gasztroblog, amit elkezdtem olvasni..azóta is rendszeresen nyomon követem, gratulálok a szülinaphoz!