Budai Gourmet, június 3-5., Millenáris
Rosenstein (egyszerűen szeretem és kész)
Gefillte fish
Mentás töltött paprika /borjúhús/
Kapros nyári liba töltött káposzta
Pászka bruscetta
Pest-Buda (új, fent a Várban, Litauszki Zsolt, kenyérlángos)
Kemencés kenyérlángos: tojásos-kolbászos lecsós
Házi készítésű tokaji aszús sültkolbász
Pastrami (tökfőzeléket tesztelem)
Pastrami szendvics
Kapros tökfőzelék füstölt pisztránggal
Töltike
Mezzo (új konyha, új fiúk, megnézem)
Borjúpofa fehérrépaágyon polentával, (rajta gyöngyhagyma és jus)
Csirkepaprikás túrógombócon sous vid csirkecomb falat paprikás krémes mártással, alatta kapros túrógombóc)
Ha meleg idő van, akkor egy hideg leves: rebarbarás eper krémleves
Márgál (ebédeltünk itt, korrekt ár-érték arány)
Mangalica pofahús tört zöldborsóval és édesköménnyel
Mentás-epres túrókrém
Mák Bistro (a vagányok, jó hangulat tutti lesz, desszert nincs??)
marinált szaibling sóskával
sült borjúláb
Laci!Konyha! (A legvadiújabb hely, /Hegedűs/Ipoly sarok/Mogyorósi Gábor a konyhán)
mentás bárányburger
rántott marhaoldalas kovászos uborkával
La Maréda (Hölgyeim és Uraim: Horváth! Szilveszter!)
Marinált szigetközi ponty (Antipasti és kovászos kenyér)
Borjú terrine füstölt csülökkel és vargányával, Zöldalmás tormakrém, langyos saláta „Czifray”
Kistücsök (még jó hogy!)
Citromos nyúlkolbász
Harcsa halászlémártásban, kapros darával
Gusteau Kulináris Élményműhely (Magyarul Mádi Udvarház, nemrég voltam, több mint rendben. A malacra megyek)
Libamáj terrine zöldalmával
Glaszírozott kacsazúza és nyelv, házi nudlival és sültpaprikahabbal
Lassan sült malaccsászár ropogós bőrével, krémes kelkáposztán
Mádili
Gere Mandula (mi az a huka? És végre verjus)
Dupla mini huka burger, hideg házi ízelítőinkkel
Rántott disznósajt jakabkagylóval, popcornnal, Verjus mártással és szőlőmag olajjal
Viator (ide már oly régóta készülök)
Szürke marha felsál tavaszi zöldségekkel
Levendulás sajttorta rebarbarával
Déryné (kíváncsi vagyok)
Kacsamáj Terrine
Füstölt harcsa tatár
Csülökkorong
Marhapofa
Túrógombóc
Csalogány 26 (szép csendben a város egyik legkiforrottabb konyhája)
Kecskeragu csalánnal
Pacalcarpaccio
Costes (Michelin, Millenáris, Miguel)
Andalúz gazpacho, saját köretével
Kacsamáj és marhalábszár terrine, rucola saláta, parmezánforgács
Házilag sózott lazac, narancs és édeskömény saláta
Pisztácia mousse, konfitált cseresznye, fehér csokoládé hab
Foodmanager (fogalmam sincs, mi ez, de a menü elég jól hangzik, megnézzük)
Zsályával füstölt tavaszi zöldségek köles salátával és paradicsomfagylalttal
Bazsalikomos zöldborsó és répafőzelék grillezett padlizsánnal
Bodza hógolyó mogyorós sóskaramell nyalókával (Foodmanager)
Baldaszti’s (a zöldalmás öntet őrület!!)
Csirkemell zöldalmás-mustáros öntettel és salátával
rose kacsamell Raz el Hanout fűszerkeverékkel és hideg kapros tökfőzelékkel
Arany Kaviár (Szása nagyon tud ám oroszul!)
Szása húsos pelmenyije
Szibériai Tokhal Kaviár mini blinire tálalva
Melegen füstölt tokhal fekete kenyéren
FOLYTASSAM MÉG???
Miklós Misi (Marmorstein pékség) kenyerek,
Termelői piac (A káptalantóti piac szervezője, Harmathy Ildikó idehozza nekünk a vidéket, nagyon várjuk!)
Wamp Spájz
Gelateria Fragola (új, pici szuperfagyizó a Nagymező utcában, én annyit mondok, pink grapefruit+ pisztácia)
Baldaszti’s, Giuseppe, Sarki Fűszeres…
Anyukám Mondta
és akkor borokról, sörökről, főzőiskolákról, további delikátesz boltokról még nem is beszéltünk!!
ha pedig ez még mindig nem elég, akkor, a nagy ijedtségre, EHHEZ mit szóltok? (A Maiden Blush (málnaszörp, citrom, maraschino, gin) az egyetlen koktél, amelyet az újratesztelt és kiadott Aczél Miksa könyvben maximális öt ponttal értékelt a Boutiq’ Bar csapata. Minden esetre, akit egy kicsit is érdekel a koktélok világa, ezt a könyvet azonnal vegye majd meg!)
Ja, és minden este a gasztroszínpadon jó kis gasztrofilmek vetítése, úgymint Szeress Mexikóban, Big Night, Melegkonyha. Egyik jobb, mint a másik.
JÁTÉK!!!
A Budai Gourmet jóvoltából kisorsolunk 2X2 darab belépőt (napijegy, amely bármely napon felhasználható). Ehhez a következőt kérem szépen: a hozzászólásban írjátok meg, hogy a felsoroltak közül hirtelenjében melyik az a t(étel) amely leginkább felkeltette az érdeklődéseteket/étvágyatokat! Ne felejtsetek nevet, vagy nicknevet írni, amely alapján be tudlak azonosítani. A hozzászólásokat 2011. június 2. csütörtök ÉJFÉLIG lehet leadni, akkor sorsolás, eredményhirdetés pénteken délelőtt, itt a blogon.
Hát leginkább az összes 😀 Amúgy most így hirtelen a Viator, szürke marha felsál tavaszi zöldségekkel. Még nincs elégé nyár.
Lucifer
Pff… azt hiszem a Baltasztiék kacsamellje azzal a kimondhatatlan fűszerkeverékkel és tökfőzelékkel. Zseniálisan hangzik, bár elfogult vagyok mindkettővel. 🙂
Reszemrol Baldaszti es Arany kaviar! :-))
Engem a Pastrami érdekel: tök és pisztráng… Zizu
Szia Chili!
A kapros tökfőzelék füstölt pisztránggal felkeltette az érdeklődésemet. Macilány
Megkóstolnám a Foodmanagernél a zsályával füstölt tavaszi zöldségeket köles salátával és paradicsomfagylalttal meg a Viator szürkemarha felsálját (meg még egy csomó mást is).
Engem is több minden érdekel, de amit hirtelenjében kiemelnék az a rebarbarás eper krémleves (gyümölcsleves rajongó vagyok) és a zöldalmás mártások (tormás, mustáros).
A férjem a marinált halételekre repülne rá.
Lealina
Pacal carpaccio , Zseniális ötlet!
Pacalcarpaccio,zseniális
Nekem a Zsályával füstölt tavaszi zöldségek köles salátával és paradicsomfagylalttal.
N.
Szása húsos pelmenyije
Costes – Andalúz gazpacho! 🙂
Andi
Huhúúú, ez de jól hangzik:
bodza hógolyó mogyorós sóskaramell nyalókával
szerintem: Házi készítésű tokaji aszús sültkolbász
Nagyon nagyon nehéz választani de Costes: Kacsamáj és marhalábszár terrine, ruccola saláta, parmezánforgács, huuu de éhes lettem:-)
Kistücsök – citromos nyúlkolbász – Köke
Egyszerűbb lenne felsorolni mit nem, azonban ha választani kellene én a mentás töltött paprikát, a gazpachot, és a pisztácia mousse-t nem hagynám ki.
Üdv.
Andi
Bodzahógolyó! Ha már egyet kell választani…
Padparadsa
Nekem ez:
Zsályával füstölt tavaszi zöldségek köles salátával és paradicsomfagylalttal
Sorban az összes, de mondjuk legye a csirkemell zöldalmás-mustáros öntettel elsőként:)
Zsanett
Tökfőzelék pisztránggal a nyerő!!!
Nem könnyű, nem könnyű, de talán:
Házilag sózott lazac, narancs és édeskömény saláta
Mivel vegetáriánus vagyok, ezért leginkább az Aranykaviár (t)ételei tetszettek, ha húsevő lennék, akkor biztos nagyon beleőrülnék, a választásba. De így egyszerű volt a helyzet.:)
Nehéz egyet választani, de akkor legyen kistücsök citromos nyúlkolbásza.:)
Ha még egy, akkor meg a pászka bruchetta.
Sok sikert.
Dalit
Legyen a Costes, jól hangzik mind.
Rosensteinék mentás töltöttpaprikáját eddig még nem próbáltam. Talán majd itt!
azt hiszem a kacsamáj terrine a dérynénél, de a gefilte fisch is szimpi. vagy a kecskeragú csalánnal
Nekem a Kistücsök „Harcsa halászlémártásban, kapros darával” tetszik 🙂
Wanvavoite
Csirkemell zöldalmás-mustáros öntettel és salátával Baldaszti's módra
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
a blogkóstoló a bodzahógolyó és a baldaszti's
A Kistücsök citromos nyúlkolbásza keltette fel az érdeklődésemet! LetKat
Reggel van, reggeli előtt állok, most sült kolbászra ugranék. Pest-Budától a házi készítésű tokaji aszús sült kolábsz. Nyamm.
Délután pedig jó lenne egy kis csirkemell zöldalmás-mustáros öntettel, salátával Baldaszti's-tól. :-))
Gere Mandula hukája (vagymi?) és rántott disznósajt. Aztabetyármindenit 😀
Kriszta
Nehéz a választás de talán a kacsamáj és marhalábszár terrine, rucola saláta, parmezánforgács összeállítás
Nehéz választani, még hirtelen is! 🙂 De pl. a Mezzo felhozatalára tuti kíváncsi vagyok! a túrógombóc nekem mindig izgalmas dolog..
Hédi
BALDASZTI's…mert friss, ötletes…csak szuper lehet! :)))
a kapros nyári liba töltött káposzta, a huka burger (bármi is legyen az…) és a zsályával füstölt tavaszi zöldségek köles salátával és paradicsomfagylalttal
Most leginkább a Laci!Konyha!
Egyébként pedig nehéz választani 🙂
Szia Chili!
Így első körben rámennék a halakra :))
„Házilag sózott lazac, narancs és édeskömény saláta” (Costes)
„Melegen füstölt tokhal fekete kenyéren” (Arany kaviár)
Így elsőre gazpacho, mentás bárányburger és bodza hógolyó lesz a menü :))
Első körben a kapros liba töltött káposztát választanám, desszertek közül pedig a pisztácia mousse-t kóstolnám meg. _veni_
Foodmanager: Zsályával füstölt tavaszi zöldségek köles salátával és paradicsomfagylalttal
Remekül hangzik és izgalmas ízvilág lehet 🙂
Anikó
Szinte mindegyik, de legyen a levendulás sajttorta rebarbarával.
Házi készítésű tokaji aszús sültkolbász
az arany kaviár pelmenyije (is) izgat nagyon. és a kistücsök.
A Viator sajnos egészen biztosan csalódás lesz. Sem a konyha, sem a vendégtér nem hozta a minimumot amikor meglátogattam őket. Pedig második esélyt is kaptak.
Mint „kolbászbajnokot”a Litauszki és Csapody féle kolbászok tettek kíváncsivá.
Ezt a Levendulás sajttorta rebarbarával -t nagggyon megkóstolnám
Blogkóstoló, Giuseppe és Házilag sózott lazac, narancs és édeskömény saláta, és, és , és…..
Bara
Szása menüjét végig kóstolnám 🙂
A bodza hógolyó :o)))) de valójában minden tetszik! Zsófi
Baldasztitól bármi 🙂 de föleg a kacsamellre vagyok kiváncsi, hogy miként használják a Ras-el-hanout keveréket (koriander, chili, jamaikai szegfübors, szerecsendió, szegfüszeg, gyömbér, bors, kardamom, paprika, római kömény, kurkuma). Fantasztikusan illatos, én imádom. Szerintem érdemes kipróbálni 🙂
SzBalázs
Borjú terrine füstölt csülökkel és vargányával, Zöldalmás tormakrém, langyos saláta „Czifray”, imádom a zöld almát, kíváncsi lennék ezzel a párosítással.
Nagyon nehéz választani!!!! Csábító és az ízlelőbimbóimat csiklandozza a Pastrami tökfőzeléke pisztránggal, a töltikét is imádom!!!
Most éppen zsálya szezon van nálam, szóval, a zsályával füstölt zöldségek parifagyival. Jól hangzik, nem? 🙂
Hu a mindenit… Nekem a mentás bárányburger vitte a prímet, egy ilyet a héten mindenképp kell ennem 🙂
pacalcarpaccio, bár még soha nem ettem pacalt. F.Iza
Ohh micsoda felsorolás:) Nálam „befutó” a Kistücsök: harcsa halászlémártásban, kapros darával.
Erika
engem Szása húsos pelmenyije hozott lázba. meg a káptalantóti piac 🙂
Mondjuk majdnem minden, de ilyen melegben talan a tokfozelek vagy a paszkas bruschetta. 🙂
Udv mindenkinek
Barbi 🙂
Nálam elsőre: Csirkepaprikás túrógombócon sous vid csirkecomb falat paprikás krémes mártással, alatta kapros túrógombóc a nyerő! 🙂 Szabina
Rajongok az orosz konyháért, és évek óta keressük a Nagy Napot, amikor végre Szásához mehetnénk, tehát: Szibériai tokhal kaviár mini blinire tálalva. Mont St. Michel Éva, mint régi kolléga:).
Rosenstein: Mentás töltött paprika!!!
Szinte minden jöhetne, de a „Házi készítésű tokaji aszús sültkolbászt” mindenképpen megkóstolnám. Kataa
Pest-Buda
Kemencés kenyérlángos: tojásos-kolbászos lecsós
imádnááááám:)
Varga Adri
Szia!
Atya ég…minden!! De a pisztácia mousse (Costes) mindenképpen!
Gabriella
nehéz választani.
talán a citromos nyúlkolbász és a házi készítésű tokaji aszús sültkolbász
Én a „Lassan sült malaccsászár ropogós bőrével, krémes kelkáposztán”-ra, de arra nagyon 🙂
Teljesen megkavarodtam. Mindegyiknél ohhh…ez. De lássuk a következőt. Ohhh….akkor inkább lehet, hogy ez. Vagy az előző?? Na most melyik???? Hát kb. így zajlott az olvasás. De talán a huka burger, (és az összes többi:)
Arany Kaviár menü!
JJ.Mort
Szása 'Melegen füstölt tokhal fekete kenyéren' tételét mindenképpen megkóstolnám, de ennél biztosan nem állnék meg, annyi ígéretes falat van! 🙂
Vasárnap lesz a szülinapom:-), úgyhogy a Baldaszti's zöldalmás öntetű csirkéje után megengedhető a Costes pisztáciás csoki mousse-a:-)
Baldaszti's (a zöldalmás öntet őrület!!
Levente711
Mivel fogalmam sincs mi az a töltike, mádili és huka biztosan ezeknek járnék utána először. Aztán szépen sorban a többinek…:)
Bea
mindegyiknél azt gondoltam, hogy ez, éppen ez!, míg a következőt el nem olvastam:o)
talán a Gustea Kulináris Élményműhely kínálata, azt végigenném szívesen:o)
http://www.zazalea.blogspot.com
Hát az arany kaviár mindig nyerő, de a csalogány se hangzik rosszul! ott a helyünk, és hátha ajándék belépővel 😉
levendulás sajttorta… nyami…
Zsályával füstölt tavaszi zöldségek köles salátával és paradicsomfagylalttal, a Foodmanagertől – hátha valaki meg tudja nekem végre mutatni a köles élvezeti értékét… 🙂
Nálunk a Costes, Viator és a Foodmanager kínálata áll az első helyen, de bárcsak mindegyik beleférne… és a gasztrofilmek is jól hangzanak 🙂
Legyen a citromos nyúlkolbász, de hát még vagy tíz versenyző lenne az első helyre, látatlanban…
Olyan nehéz választani…talán a Lassan sült malaccsászár ropogós bőrével, krémes kelkáposztán. Üdv, Betti
Lassan sült malaccsászár ropogós bőrével, krémes kelkáposztán Gusteau Kulináris Élményműhely)
ropogós bőőőőr….
Krip
– Gefillte fish
– Csirkepaprikás túrógombócon sous vid csirkecomb falat paprikás krémes mártással, alatta kapros túrógombóc
– Füstölt harcsa tatár
ezek annyira, de annyira… 🙂
Szerintem MÁK bisztró – sült borjúláb!!! 🙂
Szibériai Tokhal Kaviár mini blinire tálalva + Lassan sült malaccsászár ropogós bőrével, krémes kelkáposztán!
rose kacsamell Raz el Hanout fűszerkeverékkel és hideg kapros tökfőzelékkel! 🙂
Vagy ugyaninnen a zöldalmás-mustáros öntetes csirkét, vagy a mentás töltöttpaprikát..
Nekem a Costes desszertje ami a felsorolásnál nagyon-nagyon megtetszett! :} Szerintem imádnám.
Pisztácia mousse, konfitált cseresznye, fehér csokoládé hab
Húúú, a bodza hógolyó mogyorós sóskaramell nyalókával! nagyon jól hangzik…
Csalogány 26 – Kecskeragu csalánnal (kicsit mondjuk wtf kategória)
Mentás töltött paprika /borjúhús/….nem semmi:)
Nekem a rebarbarás eperkrémleves jöhetne, még akkor is, ha nincs nagy meleg!
A rebarbarás eper krémleves – Mezzo
Hali Chili!
A Déryné füstölt harcsa tatár ajánlata érdekesnek tűnik. Megkóstolnám K
Számomra a Foodmanager ételei a nyerők, úgy látom ők képviselik a vega szekciót. 🙂
Szóval a sósat tőlük választom: Zsályával füstölt tavaszi zöldségek köles salátával és paradicsomfagylalttal.
Az édeset pedig a Costestől: Pisztácia mousse, konfitált cseresznye, fehér csokoládé hab – ez nagyon bejön már a neve alapján is. 🙂
A TERV:
Először csak legeltetem az ízlelőbimbókat.
Kínzom magam, hogy mindent nem lehet.
Döntök, mert már megdöglök.
Ha pénteken megyek: Zsályával füstölt tavaszi zöldségek köles salátával és paradicsomfagylalttal, mentás bárányburger…+ez+az
Ha szombaton megyek: Kapros tökfőzelék füstölt pisztránggal, Levendulás sajttorta rebarbarával…+ez+az
Ha vasárnap megyek: Kecskeragu csalánnal, Házilag sózott lazac, narancs és édeskömény saláta, Pisztácia mousse, konfitált cseresznye, fehér csokoládé hab.
Rengeteg bor,sör,koktél aztán egy kis szundi a napernyő alatt, utána kiművelem magam a főzőiskolában…és kezdem, újra
V.
Füstölt harcsa tatár – na ez nagyon tetszik.
rozmaring
Végre megkóstolhatnék egy igazi gefillte fisht, azzal kezdeném. Aztán összehasonlítanám az összes kacsa- és libamáj terrinet. Útközben citromos nyúlkolbászt rágcsálnék, és biztos, hogy kipróbálnám a pacalcarpacciot is. Desszertnek a szibériai tokhal kaviáros falatkákat választanám. Szép nap lenne. 🙂
Nálam a Costes gazpacho és pisztácia mousse a nyerő. Biztosan a meleg miatt.
Zsuzsi szerint..:)
Levendulás sajttorta rebarbarával
Imádom a sajttortát..Ez minden bizonnyal különleges..
Foodmanager-összes:)) De ha választani kell, tőlük leginkább a zsályával füstölt tavaszi zöldségek köles salátával és paradicsomfagylalttal. VAGY a bodzahógolyó:))
A magyar tokhal kaviárra nagyon kiváncsi vagyok, mini blinin tálalva! 🙂
Zsuffa
Részemről a Baldaszti's csirkéje (csirkemell zöldalmás-mustáros öntettel és salátával)… nyamm,
bár amúgy is imádom a helyet 🙂
Zsuzsi szerint..:)
Levendulás sajttorta rebarbarával
Imádom a sajttortát és ez elég felturbózott változatnak hangzik..
Hú ez a rose kacsamell Raz el Hanout fűszerkeverékkel és hideg kapros tökfőzelékkel igen jól hangzik!!
Rori
Én a Kistücsökre vagyok kíváncsi. Azon belül a kettő közül bármelyik fogásra 🙂
Bodza hógolyó mogyorós sóskaramell nyalókával -nyalóka 🙂 ha egy kívánságom lehetne, szeretném bármelyik tetszőleges menüt végigfőzni a cheffel, az aztán élmény lehet..
Mezzo és pofa!
Füstölt harcsa tatár első blikkre a legizgibb. Erdeivad
hirtelenjében a citromos nyúlkolbász. de mindegyiket megkóstolnám:)
csalogany 26-mert mindig kimaradok belole…R&J
A pacalcarpaccio kihagyhatatlan:D na meg a sóskaramellnyalóka. Desszertnek pedig egy kis citromos nyúlkolbász:)
Mint édességfüggő és levendulaimádó: levendulás sajttorta rebarbarával (Viator)..
Üdv:
chebrainne
blogkóstoló és bodzahógolyó. kár, hogy szombatra már van programom, de van vasárnap is 🙂
Mondjuk majdnem minden, de ilyen melegben talan a tokfozelek vagy a paszkas bruschetta. 🙂
Udv Mindenki
Barbi
Mentás töltött paprika!
No én is felsorolom:
Citromos nyúlkolbász
A dilis Mádili
Levendulás sajttorta rebarbarával (bár egy jó sajttorta mindennel jó, no de levendulával?)
Kecskeragu csalánnal
és a tokhal kaviár
Levendulás sajttorta rebarbarával !!
Baldaszti's:Csirkemell zöldalmás-mustáros öntettel és salátával
robull@citromail.hu
Marmorstein pékség kenyerei
Mezzo + Marmorstein kenyerek
Miki
Rosenstein-Mentás töltött paprika
Baldaszti's-Csirkemell zöldalmás-mustáros öntettel
Costes-Pisztácia mousse
Nóri
Sok féle (t)ételt megkóstolnék ezek közül, de leginkabb a rose kacsamellet hideg kapros tökfőzelékkel! Nyamm
(Szilva)
Nekem Baldaszti, Déryné, és a káptalantóti piac mert itt jó (l)enni!!!!!
Szia!
Én a Foodmanager menüjét (is) szívesen végigkóstolnám… 🙂
Tök vonalon futok 🙂
A kapros tökfőzelék izgalmas párosításnak hangzik a füstölt pisztránggal (Pastrami) és a rose kacsamellel (Baldaszti's) is.
Desszertnek pisztáciamousse és/vagy bodzahógolyó …
pacalcarpaccio
kapros nyári liba töltött káposzta 🙂
a Kistücsök citromos nyúlkolbásza illetve a Laci!Konyha! mentás burgere hangzik nagyon csábítónak
Arany Kaviár…főleg Szása pelmenyije!!! Üdv: V.Andi75
Pastrami. pastrami szendvics
citromos nyúlkolbász!
Rebarbarás eperkrém leves, Limara finomságai. Blogkostoló minden mennyiségben. Csokigyártás!
a tokaji aszús sült kolbász leginkább,
de a többi is:)
a marinált sóska, no meg az örök kedvenc Csalogány…ha pedig ott leszek, akkor mindent végig kóstolok:-)
szép napot, beacsuti
A vegetáriánusokat különösebben nem kényeztetik, pedig ilyen hőségben tapasztalatom szerint még a megrögzött húsevők is szívesen választanak könnyű zöldséges fogásokat. Ahogy látom a Foodmanager az én helyem, a zsályával füstölt zöldségeket és a paradicsomfagylaltot is biztosan megkóstolom.
kecskeragu csalánnal-érdekesen hangzik, és ha a Csalogány készíti, akkor biztosan finom is 🙂 Vigassy Andi
Nekem a pastrami szendvics mindenképp.
Pelogi
Pastrami :
Kapros tökfőzelék füstölt pisztránggal
Ivett
huhh, nehéz… a citromos nyúlkolbász lesz az, asszem.
a káptalantóti piacra eddig csak készültem, de lám, akkor helybe jön. és a tökfőzelékre vagyok kíváncsi, sajnos úgy senki se tudja, mint amilyenre a megboldogult nagyanyám:(
Hú, de nehéz a választás! Talán leginkább a borjú terrine füstölt csülökkel és vargányával, zöldalmás tormakrém, langyos saláta „Czifray” érdekel.
Részemről a zsályával füstölt tavaszi zöldségek köles salátával és paradicsomfagylalttal a nyerő:)
Engem ez fogott meg: Lassan sült malaccsászár ropogós bőrével, krémes kelkáposztán
Kacsamáj és marhalábszár terrine, rucola saláta, parmezánforgács
Ilyet kérek szépen, és még sok mást is!
Levendulás sajttorta rebarbarával
Házilag sózott lazac, narancs és édeskömény saláta – fincsi lehet
Részemről majdnem mindet, de mivel egyet lehet választani ,hát legyen aaaa … bodzahógolyó sós karamell nyalintással 🙂 stgabi
Orosz, orosz, orosz! Kaviáros blini. 🙂
Hűű…
Levendulás sajttorta rebarbarával
és a Foodmanager teljes menüsora…
Kecskeragu csalánnal…
Leginkább minden:-D
Baldaszti's
rose kacsamell Raz el Hanout fűszerkeverékkel és hideg kapros tökfőzelékkel
és Costes, Pisztácia mousse, konfitált cseresznye, fehér csokoládé hab
Levendulás sajttorta rebarbarával. Ma egész nap rebarbara után futkostam a piacon és egy darab sem volt. Tökéletes gyógyír lenne a piac okozta szomorúságra! 🙂
MÁK bisztró
marinált szaibling sóskával
A Costes menüje nagyon-nagyon érdekelne, kivétel nélkül mind a négy ételt megkóstolnám…
nekem a Baldaszti's zöldalmás mustáros öntet csavarta el a fejem 🙂
Pacalcarpaccio :o)
Daniella
A mentás bárányburger és a Kistücsök nyúlkolbásza.
ziz
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Costes: Kacsamáj és marhalábszár terrine, rucola saláta, parmezánforgács
Kecskeragu csalánnal!
Libamáj-terrine zöldalmával… hmmm
Rántott disznósajt jakabkagylóval, popcornnal, Verjus mártással és szőlőmag olajjal
suzy9
Costes (Michelin, Millenáris, Miguel)
Andalúz gazpacho, saját köretével
Kacsamáj és marhalábszár terrine, rucola saláta, parmezánforgács
Házilag sózott lazac, narancs és édeskömény saláta
Pisztácia mousse, konfitált cseresznye, fehér csokoládé hab
Pacalcarpaccio – without doubt
batyus
Előételnek házi készítésű tokaji aszús sültkolbász és libamáj terrine zöldalmával, főételnek házilag sózott lazac, narancs és édeskömény saláta. Desszertnek rebarbarás eper krémleves és bodza hógolyó mogyorós sóskaramell nyalókával. És akkor aznap megint annyi lenne a diétának.
Eszter
Előételnek házi készítésű tokaji aszús sültkolbász és libamáj terrine zöldalmával, főételnek házilag sózott lazac, narancs és édeskömény saláta. Desszertnek rebarbarás eper krémleves és bodza hógolyó mogyorós sóskaramell nyalókával. És akkor aznap megint annyi lenne a diétának.
Eszter
Gefillte fisch és levendulás sajttorta. Ezeket (is) nagyon megkóstolnám!
Házilag sózott lazac, narancs és édeskömény saláta
Pisztácia mousse, konfitált cseresznye, fehér csokoládé hab
MÁK Bisztró mindörökké!!
Viktor
Arany Kaviár (Szása nagyon tud ám oroszul!) Szása húsos pelmenyije Szibériai Tokhal Kaviár mini blinire tálalva Melegen füstölt tokhal fekete kenyéren…. mert kiváncsi vagyok az új kaviárjára is, csak párszor volt alkalmam ott enni, de az egyik kedvence helyem!!! De a Baldaszti's sem lehet semmi, azt múlt héten próbáltuk és nagyon jó……..pedig féltem, hogy túl procc lesz, de remek konyha és remek szervíz is.
Rosenstein!!! egyszer ennék már egy igazi gefillte fisht, hogy megtudjam milyen a jó. eddig csak felejthetőket ettem…..
Nekem a „Házilag sózott lazac, narancs és édeskömény saláta” tetszett meg elsőre, éljen a hal!
PsyZsuzsi
A marinált szigetközi pontyot szeretném most leginkább!
Zuzka
Lehet, hogy hülyén hangzik, de nekem Déryné túrógombóca 😀
Glaszírozott kacsazúza és nyelv, házi nudlival és sültpaprikahabbal erre kivancsi lennek
zsályával füstölt tavaszi zöldségek köles salátával és paradicsomfagylalttal
kecskeragu csalánnal
levendulás sajttorta rebarbarával
Levendulas sajttorta rebarbaraval es kivancsi lennek a zoldalmas tormakremre is.
hanga
Teljesen felcsigáztál a zöldalmás csirkével, a rose kacsamellel és a tökfőzelékkel nyaaaaammmmm – Baldaszti's !!!!!!
Mindegyik nagyon jól hangzik, de leginkább a Foodmanager ételeire vagyok kíváncsi.
Bazsalikomos zöldborsó és répafőzelék grillezett padlizsánnal
Bodza hógolyó mogyorós sóskaramell nyalókával
Németh Eszter
hmm, minden, de elsokent Pászka bruscetta
Szása húsos pelmenyije
és nagyon örülök, hogy jönnek a „káptalantótiak” (is) :))
Bodza hógolyó mogyorós sóskaramell nyalókával (Foodmanager) !!!
Zsályával füstölt tavaszi zöldségek köles salátával és paradicsomfagylalttal – ez a legcsábítóbb!
Egy dessterttel indítanék. Viator, levendulás sajttorta rebarbarával. Izgalmas kombináció.
nemethemi
inkább az a kérdés, milyen sorrendben …
Andalúz gazpacho, saját köretével
Kacsamáj és marhalábszár terrine, rucola saláta, parmezánforgács
Házilag sózott lazac, narancs és édeskömény saláta
Pisztácia mousse, konfitált cseresznye, fehér csokoládé hab
legyen a Costes! fj
Zöldborsó és répafözelék.
SZia !
Arany KAviár, és Rosenstein.
H. Ilona
Laci!konyha mentás bárányburger
Kistücsök – annyi jót hallottam róla: harcsa kapros darával
Costes: andalúz gazpacho
V. Andrea
Déryné, túrógombóc!!!!
rose kacsamell a Baldaszti's-ból, az nagyon érdekel!!!!
a mentás bárányburger
Az eklektikus „Rántott disznósajt jakabkagylóval, popcornnal, Verjus mártással és szőlőmag olajjal”
Végigkóstolnám az öszeset, de ha választani kell, akkor a rose kacsa, mert még kamaszként láttam egy fűszerekről szóló könyvben ezt a fűszerkeveréket és azóta is izgatja a fantáziámat,milyen lehet. 🙂
Moira
Hetek óta epekedem egy kis citromos nyúlkolbász után… 🙂 De tényleg!
Kacsamáj és marhalábszár terrine, rucola saláta, parmezánforgács
HöZö
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Szia,
Én Kolozsváron vagyok egyetemista, Kommunikáció és PR szakon és a szakdolgozatom témája a A gasztroblogok és a vendéglátóipari PR kapcsolatának elemzése. Ennek az elkészítéséhez szeretném kérni a segítséged. Egy online kérdőívet kellene kitölteni (10 kérdés). Ezekre lenne jó, ha minél részletesebben válaszolnál. A kérdőív ezen a címen érhető el: http://www.kerdoivem.hu/kerdoiv/457802771/1/
Előre is köszönöm a segítséget.