Az elmúlt években több alkalommal felmerült a szakácskönyv gondolata, megkeresések is akadtak, majdnem megállapodás is született, aztán végül csak másképp lett az élet. Kezdetekben még egészen más megközelítésben állítottam volna össze, később valahogy meginogtam, hogy az talán mégsem az igazi, pihentettem. Végül egy merőben más struktúra született, amivel végtelenül boldog vagyok, mert nagyon a magaménak érzem, és nagyon belülről jön (ezért nehezebb is volt megírni). Bízom benne, hogy nemcsak az én fejemben tűnik követhetőnek, hanem majd Nektek/Önöknek is. Részleteket még nem árulok el.
Tudtam, hogy könyvről kizárólag akkor fogok komolyan gondolkozni (és egyáltalán nem mindenáron), ha olyan keretek között tudok dolgozni, amelyben semmilyen kompromisszumra nem kényszerülök. A jelenlegi konstrukció tette ezt leginkább lehetővé. Nekem most „mindössze” annyi volt a dolgom, hogy a lehető legjobban megírjam azt a könyvet, amelyiket szeretném. Kiválaszthattam azokat az embereket, akikkel dolgozni szerettem volna, és akik érzésem szerint a leginkább segíteni tudtak abban, hogy a könyv megjelenítse az ízlésemet és gasztronómiai világomat. A képek szerintem gyönyörűek lettek, erről majd még később részletesen.
A Chili&Vanília Szakácskönyvet a Kulinária Kiadó adja ki, és ha minden jól megy, november elején kerül üzletekbe. Nagyon alaposan átgondoltam és mérlegeltem mindent, a döntésemet egy percre sem bántam meg.
Nincs még borítónk, pedig már nagyon égető, remélem, jövő hétre ez is rendeződik. Nem is gondoltam volna, hogy az egészben ez lesz az egyik legnehezebb. El sem tudom mondani, hány féle verzióra mondtam már azt, hogy ez az, majd másnap ugyanarra, hogy utálom. Talán majd egyszer, utólag mutatok néhányat.
A képen egyébként a titkos íróhelyem. Egy idő után rá kellett jönnöm, hogy itthon, Budapesten egyetlen sort sem tudok rendesen megírni, mert teljesen más lelkiállapotba kell magam átkattintani. Ez pedig nem megy úgy, ha közben percenként csörög a telefon és özönlenek az e-mailek. Így hát, néha elloptam egy-egy napot, és levonultam, szó szerint a puszta közepébe, ahol semmilyen inger, információ és internet nem akadályozott meg abban, hogy letisztítsam a gondolataimat. (Nem mellesleg, megállapítottam, hogy ez borzasztóan jólesett) Közben pedig olyan jó érzéssel töltött el, hogy a Nagypapám mennyire boldog lenne, ha tudná, hogy az ő rozoga székében jött mindig a legjobb ihlet.
Elsőre ennyi, majd még jönnek érdekes és vicces kulisszatitkok is, persze közben néhány recept is, holnap rögtön egy nagyon jó!
Akkor, mint evek ota torzsolvaso, erdeklodnek az internetes rendeles kedvezmenye felol:) (kettot kerek)
zsuzska, köszi:) minden ilyen prakitikus részlet hamarosan
o/
Még!még!még!:-)))
Titkos íróhely varázslatos!!
Jaj, ez a titkos íróhely nagyon klassz! A nagy írók íróasztalát és székét az utókór múzeumben szokta nézegetni 🙂
Hosszú idő után ez lesz az első magyar embert által írt szakácskönyv, amit meg fogok venni…
Még 35-öt kell aludni? 😀
Olyan környezetben könnyű írni 🙂 Várjuk!
Az en Nagypapamnal is pont ilyen terito van:)
Ezek utan mar csak jo lehet az a konyv!
Nagyon izgalmas! 🙂 Kíváncsian várom a részleteket!
Biztosan tudja a Nagypapád…….. és boldog…… (Ők már csak tudják 🙂
Én pedig várom a nagyszerű könyvet!
Jó hír! 🙂
Azt azért nézd majd át, hogy helyesírásilag rendben legyen, én legutóbb nagyon elszomorodtam, amikor az említett kiadó a fokhagymát pl. „foghagyma” változatban „helyezte bele” az egyik könyvébe…
A parom nagyszuleinel is pont ilyen terito van! Vidéki illat, bocik és lovak, kutyák, reggelent friss tej, csupa relax.
agi
Ez nagyon jó hír, alig várom. Tényleg jó lenne, ha lehetne rendelni már most. Nemrég találkoztam egy módszerrel (az egy mesekönyv), ahol egy direkt erre a célra megnyitott honlapon lehet rendelni és mindjárt vissza is igazolták. Jelzem, még azt sincs készen. A szerző összes ismerősének és barátjának elküldte a rövid ismrtetőt és a honlap címét. Nem is rossz módszer.
Szóval nagyon kiváncsi vagyok és várhatóan legalább három példány kell majd.
Kivételes helyzetben vagyok! Személyesen ismertem a nagyszerű Nagypapát és a titkos helyet, ahol a könyv készült. Izgatottan várom a könyvet.
MKati
Nem is tudom… ez a ricottinis húzás megbocsáthatatlan! 🙂
Jó alkotást. Nagyszerű érzés lehet!
Ez elképesztően izgalmas! Jó, hogy sok új recept lesz benne.
Nagyon várom már a könyvet! Még egy megrendelővel számolhatsz:)
Zsófi!
Na végre! Emmá döfi!
Most azt meséld el nekünk, hogy kaphatunk soronkívűl, dedikált kötetet! Én speciel 3-at kérek…
Más: Író-olvasó találkozó? Vagy ez ósdi?
Attila (az igazi)
hi.. just dropping by here… have a nice day! http://kantahanan.blogspot.com/
Zsófi!
Címlapon vagy az Indexen! „Zsófi=MENŐ”.
Gratulálok:
http://index.hu/velemeny/menonemmeno/2009/09/29/mautner_zsofia_meno/
'mindenki terítője'! :
Nincs az a nyári konyhás mama-háztartás, ahol nincs pont ugyanez!
Sok sikert a könyvhöz! Átérzem a szervezési feladatok súlyát. 🙂
S.
Az jó, hogy több gasztroblogger is könyvet ír. (Tavaly Fűszeres Eszetr, most ősszel Dolce Vita.) Ezek az itthon készülő, a blogok miatt az olvasókhoz közelebb álló szerzők könyvei valszeg élvezhetőbbek lesznek, mint az így-úgy lefordítottak.
Ez lesz az első magyar szakácskönyv, amit megveszek. Rögtön két példányban.
Kedves Chili!
Millie írta, hogy a helyesírásra vigyázni kell. Kérlek-kérlek, tényleg legyen egy jó kontrollszerkesztőtök, aki nyelvileg átnézni. Tök jól írsz, ezt nem kritikaként írom, de mindenkinél becsúszhat bármilyen gikszer, de akár utólag, kezeid közül kikerülve is bemászhat valami csúnyaság szerkesztés közben.
Olyan lehangoló lenne a szuper tartalmat, képeket hülye hibákkal elrontani!
Köszi, és szintúgy várom a könyvet (férj már előre jelezte, meg ne merjem magamnak venni, mert 'meglepetés' lesz 🙂
Az külön öröm, hogy fontosnak tartod az alapanyagok beszerezhetőségét!! Ez nagyon szimpatikus hozzáállás. A barátnőim, anyukám, húgom, szóval a fontos nőismerőseim mindig hidegrázást kapnak az olyan szakácskönyvektől, melyben a receptek így kezdődnek: végy két homár, öt lime-ot és két kis bivalyherét.
Várom a könyvedet: Gabi
őszinte örömmel tölt el, és gratula, és VÉGRE 🙂 ja, még egy dolog: öröm MENŐként olvasni rólad. :))
köszönöm szépen mindenkinek.
helyesírásra nagyon próbálok figyelni, remélem, nem csúsznak be hibák. Van profi szerkesztő, korrektúra, meg én is igyekszem.
Gabi, homár nem lesz. bivalyhere nem lesz. lime lesz, de nem sokszor:)
Mikor varhato a konyv megjelenese, lehet mar tudni pontos datumot? Es nagyobb konyvboltokban is kaphato lesz vagy neten?
Nem surgetes, de november kozepen utazom vissza Melbourne-be, eget a vagy hogy a konyvedet is vigyem magammal es ne varjak ket evet ra a kovetkezo Mo-i latogatasig.
Szia Krisz, előreláthatólag nov. 15magasságában, nagy könyvesboltokban is, interneten is kapható lesz. Ne aggódj, ha véletlenül elutaznál, majd valahogy megoldjuk!
Most kezdtem el olvasni a blogodat és egész egyszerűen levett a lábamról…A könyv netán szegeden az Alexandra könyvesboltban is lesz majd kapható?Dedikálás hol szerezhető majd rá?Várom az írásaidat!