1. A hétvége gasztronómiai fénypontja minden kétséget kizárólag a 84 éves Nagyapám által főzött csirkepörkölt volt.
2. Valami megmagyarázhatatlan okból kifolyólag Budapesten mindig elkap a destruktívkodó hangulat. A kisördög itt nem alszik (vagy csak többet hall és lát…), úgyhogy nem tudom megállni:
Kis pesti színes:
Helyszín: Liszt Ferenc tér, Café Miró
Ch&V: A málnacapuccino sorbet-val édességben a málnacapuccino alatt pontosan mit kell érteni?
Pincér: Hát, az egy málnacapuccino tejhabbal és tejszínhabbal.
Ch&V: Aha. És a gyümölcssorbet tejmentes?
Pincér: Hölgyem, a sorbet az egy fagylalt, úgyhogy tejjel készül.
Ch&V: A málnacapuccino sorbet-val édességben a málnacapuccino alatt pontosan mit kell érteni?
Pincér: Hát, az egy málnacapuccino tejhabbal és tejszínhabbal.
Ch&V: Aha. És a gyümölcssorbet tejmentes?
Pincér: Hölgyem, a sorbet az egy fagylalt, úgyhogy tejjel készül.
A Ráday utca pedig egy aranybánya, itt meg sem kell szólalni, elég végigsétálni, és különösebb keresés nélkül gyöngyszemekre lehet bukkanni.
(Visited 91 times, 1 visits today)
:))>Ezt a gasztrosznob fanyalgást! Nem szégyelled magad! 😉>>Pedig azt gondolnám, a Liszt F. tér és a Ráday utca a gasztronómiailag képzettebb régiókba tartozik. >Átérzem a helyzetet, sajnos kishazánkban meglehetősen gyakoriak az ilyesfajta párbeszédek. És még nekem kell kellemetlenül éreznem magam, hogy mit akadékoskodok…>>És már annyira sem vagyok lelkes, hogy azt mondjam, indítsunk mozgalmat, tanítsuk a pincéreket. >>>Egyébként én is nagyon-nagyon gratulálok az első helyezésedhez – nekem is a kedvencem vagy, ha valaha írok blogot (nagyon szeretnék, bíztatnak is rá, majd nyugalmasabb időkben talán), a Tiéd lesz a mérce. Nehéz lesz megközelíteni…
De, nagyon szégyellem magam:)nem akarok én mindenben csak hibát keresni, csak amikor ennyire tálcán kínálják, akkor van kisördög..Egyébként a Ráday utcát nagyon szeretem, de botrány, hogy milyen feliratokat bírnak kiírni a táblákra.>Írjál blogot, nem kell semmilyen mércéhez hasonlítani, olyat írjál, amilyen Te vagy! Hajrá!
Öööö, mijaza málnacappucino?
Hát, ezt sajnos én sem tudtam meg:)
Hát ne csodálkozzatok semmin, ha a legnagyobb példányszámú magyar napilap mellékleteként megjelent 100 legjobb magyar étterem összeállításban az állítólag gasztrotájékozott szerző többek között azt a bödűltséget írja, hogy a rizottó „basmanti” (sic!) rizsből készül. Az a pincér legalább nem adja nyomtatásba….
Bocs, az előző kommentről lemaradt az alairas. Udv, Eszter
Elküldhetnéd kémeidet, erősködjenek, amíg ki nem derül, mi is ez… Eszik-e vagy isszák, stb.
Ó, hát feláldozom én magam erre az akcióra:)
Izgatottan várom a beszámolót!