Nagyon sok szeretettel várok, várunk mindenkit a következő vacsoraestemre a Marriott Peppers! éttermében, amely ezúttal igazán különleges lesz! Hosszú hónapok munkájának eredményeképpen sikerült Budapestre csábítanunk a grúz konyha királynőjét, a szupertehetséges, fiatal Tekuna Gachechiladze-t, akit Grúziában tavaly az Év Éttermesének és az Év Séfjének választottak. Tekuna Tbilisi egyik legjobb éttermének, a Café Littera-nak a séfje, valamint Culinarium főzőiskolájának a tulajdonosa.
A grúz konyha a világ egyik legizgalmasabbja, nem véletlenül nő rohamosan a népszerűsége. Tegye fel a kezét, aki még nem hallott valakit ódákat zengeni a szépségeiről. Aki olyan szerencsés helyzetben van, hogy már volt alkalma helyben kóstolni, általában az egekbe dicséri, de már csak a történetét, és a receptjeit olvasva is tudja az ember, hogy ez nem egy kispályás konyhaművészet. Nem lennék meglepődve, ha hamarosan az egyik legfelkapottabbá válna. A kiváló földrajzi adottságoknak köszönhetően csúcsminőségű alapanyagok, változatosság, sok zöldség és zöldfűszer – tárkony, kapor, sóska, petrezselyem, koriander – gránátalma, cékla, temérdek dió például az ismérvei, na meg a hiperszezonalitás és terülj-terülj asztalkám stílusú lakoma, amelynek supra a neve. A vacsorákat általában sok borral és beszédekkel kísérik.
A vacsoraesten ezúttal is svédasztalos büfén kínáljuk majd az ételeket, ezzel is biztosítva a bőséget és a nagy választékot, amit az alábbi ételsor reményeink szerint remekül képvisel. Az ételek között számos hagyományos, klasszikus grúz fogás is megtalálható, mint az elmaradhatatlan, ikonikus Khachapuri sajtos lepénykenyér, a zöldségpástétomok (phkali), vagy a jellegzetes húsvéti bárány rengeteg zöldfűszerrel (Chakapuli), de akadnak majd Tekuna által megálmodott kortárs grúz ételek is. Én már láttam a recepteket, szenzációs lesz minden!
SUPRA – GRÚZ LAKOMA
Vendégséf: Tekuna Gachechiladze, a Tbilisi-i Café Littera séfje
2017-ben Georgiában az Év Éttermese és az Év séfje
Tervezett menü (svédasztalos):
Előételek
Khachapuri Megruli – a leghíresebb, sajttal töltött, frissen sütött lepénykenyér
Fokhagymás-korianderes diókrémmel töltött padlizsántekercs
Langyos saláta medvehagymával, spenóttal és articsókával
Phkali – zöldségpástétomok: spenótos, sütőtökös, póréhagymás
Elarji – sajtos polentakrokett fűszeres mandulamártással
Zöldfűszeres, diós uborkasaláta paradicsommal
Céklasaláta gránátalmasziruppal és pirított dióval
Leves
Khinkali – gomba erőleves hússal töltött tésztabatyuval
Főételek
Lobio – babos egytálétel savanyított zöldségekkel
Chkmeruli – sült bébicsirke fokhagymakrémmel
Chakaphuli – fehérboros, lassan sült bárány zöldfűszerekkel, tárkonnyal
Borjú kharcho – paradicsomos, diós, fűszeres borjúragu, polentával
Kuchmachi – csirkemájas, zúzás belsőségragu sós gesztenyekrémmel
Egészben sült báránycomb grúz fűszerkeverékkel, grillzöldségekkel
Desszert
Bivaly joghurt panna cotta kandírozott dióval és zölddió befőttel
Pelamushi – szőlőpuding pirított magvakkal
Churchxela – hagyományos, szőlőszirupos, diós édesség, Tbilisi-ből érkezik
Grúz sajtok – Tekuna válogatása
Időpont: 2018. március 28., 19.00 óra
Helyszín: Peppers! Mediterranen Grill, Budapest Marriott Hotel
1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 4.
Asztalfoglalás: Tel.: +36 1 737-7377; reservations@peppers.hu
Részvételi díj: 13.900Ft/fő
Az ár tartalmazza a korlátlan étel valamint üdítőital fogyasztást, egy pohár welcome drinket, kávét, teát.
Mint mindig, ezúttal is nagyon köszönöm a Marriott Budapest-nek, hogy újra elegáns otthont adnak ennek a rendezvénynek. A menüt, mint mindig, a Peppers! konyhafőnökével, Maráczi Imrével együttműködésben készítjük majd, ő és nagyszerű csapata segít majd abban, hogy minden gördülékenyen készüljön el. Aki járt már Marriott-os vacsoraestemen, tudja, hogy biztosan nem fog éhesen és elégedetlenül távozni.
Imádom!
Sírok a bánattól, de ezúttal sajnos lemaradok…
Jártam Grúziában, nem csak az ételek, de az emberek is csodálatosak!