I love Couscous – Marokkói pop up vacsora 2.0 február 28-án

Nagyon sok szeretettel várok, várunk mindenkit a következő vacsoraestemre a Marriott Peppers! éttermében, amelyre a tavalyi elsöprő sikerre való tekintettel sikerült visszacsábítanunk a fantasztikus marokkói szakácsnőt, Nadia Zeroualit.

A holland-marokkói Nadia Zerouali Amszterdamban él, számos szakácskönyv szerzője, saját televíziós főzőműsora és immár, tavaly nyitott, sikeresen futó kuszkuszbárja van. Küldetésének elsősorban azt tekinti, hogy a főzéssel küzdjön az előítéletek ellen.

“Szeretném az embereket a főzésen keresztül közelebb hozni más kultúrákhoz, nyilván a gyökereimből adódóan leginkább az arab világhoz. Leépíteni az előítéleteket. Ha eszel az ételemből, akkor máris egy kicsit jobban megismersz, nyitottabb leszel rám” – vallja.

A budapesti vendégek szívét és gyomrát Nadia tavaly már egyszer elrabolta sugárzó személyiségével és felejthetetlen marokkói ételeivel, az óriási sikerre való tekintettel így idén a megismételjük a marokkói vacsoraestet. A tavalyi nagy közönségkedvencek és marokkói klasszikusok természetesen ezúttal sem hiányozhatnak majd a büféasztalról, a lakoma középpontjában pedig idén a marokkói konyha ékköve: az autentikus kuszkusz áll. Mentatea, narancsvirágvíz, ras el hanout, sóban eltett citrom, friss menta és koriander illata lengi majd be az estét.

Tervezett menü:

Előételek:
Fűszeres, paradicsomos padlizsánsaláta
Langyos sárgarépasaláta lila olajbogyóval és sóban eltett citrommal
Lóbab fekete olajbogyóval
Uborkasaláta lilahagymával
Petrezselymes céklasaláta
Házi lepénykenyér Nadia édesanyja receptje szerint

Leves:
Harira – marokkói paradicsomleves ras el hanout fűszerkeverékkel

Főételek:
B’stilla – a híres marokkói mandulás-csirkés réteskorong
Tahlia – fűszeres, édes marharagu
Egészben sült báránycomb ras el hanout fűszerkeverékkel
Zöldségköretek: sült paprika, édesburgonya, grillezett padlizsán

Kuszkuszlakoma klasszikus és kortárs ragukkal:
Klasszikus, hétféle zöldséggel
Karalábéval és retekkel
Fűszeres, aszalt gyümölcsös csirkével és keménytojással
Zöldfűszeres bárányraguval
Harisszás húsgombócokkal és sült sütőtökkel
Sült paprikával, olajbogyóval, mandulával, dióval

Desszertek:
M’hanncha csokoládéval és datolyával
Shebekia – ropogósra sütött, mézes, szezámmagos sütemény
Datolyás keksz
Gyümölcsök, datolya
Mentatea

Nagyon köszönöm a Marriott Budapest-nek, hogy újra elegáns otthont adnak ennek a rendezvénynek. A menüt, mint mindig, a Peppers! konyhafőnökével, Maráczi Imrével együttműködésben készítjük majd, ő és nagyszerű csapata segít majd abban, hogy minden gördülékenyen készüljön el. Aki járt már Marriott-os vacsoraestemen, tudja, hogy biztosan nem fog éhesen és elégedetlenül távozni.

Időpont: 2018 február 28., 18:30
Helyszín: Peppers! Mediterranen Grill,
1052 Budapest, Apáczai Csere János utca 4.
Asztalfoglalás: Tel.:+36 1 737-7377; reservations@peppers.hu
Részvételi díj: 02.23-ig történő foglalás esetén: 14.900Ft/fő
(02.24-től 16.000Ft/fő)
Az ár tartalmazza a korlátlan étel valamint üdítőital fogyasztást, egy pohár welcome drinket, azonban nem tartalmazza a 10% szervízdíjat.

Sok szeretettel várunk mindenkit!

(Visited 2 212 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

2 hozzászólás

  1. Érdekelne, hogy mindenki egyénileg kapja az ételeket, vagy asztalonként egy közös tálból?

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük