„Aki Márton-napon libát nem eszik, újbort nem iszik, az egész évben éhezik-szomjazik.”
Ez a mottója a november 10-i Bock Márton-napi libalakomának, amelyen nagyon sok szeretettel várunk mindenkit. Ezt a vacsorát már évek óta, hagyományosan megrendezi az étterem, a szuper hangulat, a kiváló ételek és a csodás Bock borok, valamint Bock József borász miatt komoly törzsvendégköre is van az eseménynek. Már kétszer volt szerencsém rajta részt venni, és imádom. Bevallom azt is, hogy nagy rajongója vagyok Maráczi Imre séf munkájának – itthon a szállodai étterem nehéz műfaj, a konyhafőnökök is sokkal kevésbé tudnak érvényesülni, mint egy önálló étteremben. Imre ételeiért odavagyok, a klasszikusokat is remekül készíti, kedvenceim azonban azok a nemzetközi fogásai, amelyek sokéves külföldi tapasztalatairól tesznek tanúbizonyságot. (Az idei ételsorban például felbukkan egy thai üvegtészta saláta korianderrel chilivel és libamell csíkokkal -ezt alig várom!) A libalakoma teljes kínálatáról is természetesen ő gondoskodik.
Bock pálinka, Porta Géza rozé 2016, Szent Márton bor 2016, és Cabernet Franc selection 2011 – az idei vacsorának többek között ezek lesznek a főszereplői.
Időpont: 2015. november 10., 19:00
Helyszín: peppers! Mediterranean Grill
Budapest Marriott Hotel, V. ker. Apáczai Cs.J. u. 4.
Ár: 13 900 Ft/ fő, amely magába foglalja a vacsorát, a borkostolót, ásványvizet és a 6%-os szervízdíjat
Asztalfoglalás: +36 1 737 7377
Nagyon sok szeretettel várunk mindenkit!
Én az eseményen vendégként, illetve háziasszonyként leszek jelen.
Végül egy kis ízelítő a lakomából:
BOCK MÁRTON NAPI Büfévacsora
WELCOME FALATOK
Juhtúrós pogácsa / / szilvás papucs
SALÁTA BÁR
Salaátabár dresszingekkel és kondimentekkel
Bajor burgonya saláta
Radicchio körtével és Gorgonzolával
Thai üvegtészta saláta korianderrel chilivel és libamell csíkokkal
TÁLAK
Füstölt libamell Waldorf salátával
Libamáj pástétom birsalmasajttal és briós chips-szel
Konfitált libacomb aszalt fügével
Libatepertő kondimentekkel
Grillezett és marinált zöldségek
Peppers! Mediterrán salumi kínálat
Nemzetközi sajtválogatás szőlővel és dióval
Libamájas és paprikás bruschetta
LEVES
Márton napi libaleves gazdagon
MELEG ELŐÉTELEK
Mézes sült tök – Erdei gombás linzer – sült bio paprika kecskesajttal
FŐÉTELEK
Sólet füstölt libamellel
Töltött libanyak
Ludaskása
Fogasfilé bébi parajjal és rákkal
Pirított kelbimbó rózsaborssal és shallot hagymával
Édesburgonya püré mogyoróval és pekándióval
CHEF SPECIAL
Frissen sült házi készítésű liba kolbász duó kétféle dippel
Aszalt szilvás libamáj szeletek kaláccsal
CARVING
Egészben sült libapecsenye
Párolt káposzta almával
Brokkolis burgonya gratin
DESSZERTEK
Rétes carving station kondimentekkel (almás, tökös-mákos, túrós, meggyes)
Somlói galuska
Gesztenyepüré
Almatorta
Szilvás Panna Cotta
Sütőtök pite