Márton-napi programajánlóm következik, ha valaki most válogatna a hamarosan aktuális libás gasztronómiai programok között.
Nagyon sok szeretettel várunk mindenkit a Gellért Hotel Márton-napi borfesztiváljára, ami szuper kis hétvégének ígérkezik. A körítés helyett csak ennyit mondok: Wolf András (Salon étterem), Jahni László (Kistücsök), Giuseppe Scaricamazza (Buono.hu, a mi imádott olívaolajdílerünk), Frideczky András (a Gellért Brasserie tehetséges séfje házigazdaként) – többek között ennek a csodás csapatnak az ételsorát lehet majd kóstolni. Pénteken, november 11-én Fűszeres Eszter lesz az este háziasszonya, ő a füstölt libamell mellé birsalmachutneyt és házi kalácsot ad, szombaton, november 12-én pedig jómagam, nálam sokféle cékla, gránátalma és egy különleges, közel-keleti fűszerkeverékem lesz a libamell társa. Néhány éve részt vettem már ezen a rendezvényen, és nagyon szerettem a patinás, és mégis életteli hangulatát.
Minden további információ és jegyek itt:
www.borfesztivalgellert.hu/szent-marta-es-vedencei-borvacsora/
A VI. Borfesztivál gourmet vacsorájának névadója ezúttal Szent Márta, aki Krisztus vendéglátójaként lett a háziasszonyok, az olasz vendéglátóipari dolgozók, a szakácsok, a pincérnők és a pincérek védőszentje.
Kedvcsinálónak a teljes menü:
Előétel péntek
Füstölt libamell
házi kalács, korianderes birsalma chutney, chili
Fűszeres Eszter – Fűszer és Lélek
Losonci Bálint Riesling, 2014
Előétel szombat
Füstölt libamell
sárga és cirmos cékla, gránátalma és dió
Mautner Zsófia – Chili & Vanilia
Karner Gábor Tavasszal a Föld Kékfrankos, 2013
Piros libaleves
rántott liba rilette, színes répák, fekete retek, csicsóka
Frideczky András – Gellért Söröző
Kaláka Tállya, 2015
Castagne e ceci alla teramana
maltagliati tészta, csicseriborsókrém, gesztenye
Giuseppe Scaricamazza – Buono
Cruxx Gemina birsbor
Töltött káposzta libával
libamáj, füstös tejföl, töpörtyű
Jahni László – Kistücsök
Horizont India Pale Ale sör
Édes maceszgombóc
kávékrém, pácolt alma, almaredukció, bébi bazsalikom
Wolf András – Salon
Kreinbacher Brut Classic
Az italsort válogatta: Angerman László – Tanti, az Év Sommelierje 2016. verseny győztes