Még három gyors, utolsó perces recept ötlet az ünnepi menühöz, hátha még akad, ahol elkél.
1. Kacsamell sült édesburgonyapürével és pisztáciás gránátalmasalátával
A csodálatos Koncz Zsuzsa művésznő megkért, hogy tanítsak meg neki egy egyszerű fogást, amellyel kicsit fel tudja frissíteni a szokásos karácsonyi menüjét, ezt az ételt választottam, nagyon tetszett neki, kíváncsi vagyok, tényleg elkészíti-e. Íme a videó:
2. Narancsos-borsos karamellizált lazacfilé
Ha a lazac elkészítésre kerestek egy kicsit különlegesebb receptet, ezt jószívvel ajánlom.
A rövid leírás:
Egy kis lábasban szárazon megpirítunk egy teáskanál mustármagot, majd hozzáadunk 2,5 dl vizet, 1 dl almaecetet, 10 dkg nádcukrot, egy teáskanál chilipelyhet, kakukkfüvet és egy babérlevelet. Összeforraljuk, majd 10 percig főzünk benne kb. 25 dkg nagy szemű aranymazsolát. A folyadékkal együtt üvegbe töltjük. Hűtőben 3-4 napig áll el.
One comment