Néhány hete a testvérem jelent meg ennek a tortának a maradékával egy családi ebéden. Kívül sült, belül végtelenül krémes túrótorta, minimál, és ettől kitűnő. Azt mondja, a receptet egyszer a Bűvös Szakácson találta, valamilyen baszk ajánlóban, majd elküldi. Így is lett, receptet elolvastam, és csak azt nem értettem, hogy ez a torta hogy nem söpört végig a hazai gasztroblogokon. Szuperegyszerű, szupergyors, és fenomenális. Az eredeti recept 1kg zsíros krémtúrót, vagy friss sajtot ír, a baszkoknak van is az a kiváló minőségű friss krémsajtjuk, gondolom, azzal készítik. Ezt próbáltam meg reprodukálni, ami light, krémes túró és natúr krémsajt keverésével sikerült leginkább. A cukor mennyiségét felére csökkentettem, és nyilván nyírfacukorral is lehet készíteni. Lehetne a masszához további kiegészítőket is keverni (pl. mazsolát, aszalt áfonyát), de pont az benne a legjobb, hogy ilyen egyszerű.
Vaníliás, krémes túrótorta (Bűvös Szakács receptjéből indulva)
Hozzávalók (10-12 szelethez)
50 dkg krémes túró (light)
50 dkg natúr krémsajt
20 dkg porcukor
7 egész tojás
1 vaníliarúd magjai
1 citrom reszelt héja
1 evőkanál liszt
5 dl tejszín
A sütőt előmelegítjük 220C fokra. Egy nagy keverőtálban elektromos kézi keverővel összedolgozzuk a krémes túrót (Milfina light márkát használtam), a krémsajtot, a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a tojásokat, a vaníliát, a lisztet, végül a tejszínt. Egyenletesen elkeverjük. Egy 23-25 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral, kissé kiolajozzuk, majd beleöntjük a masszát. 40 percig sütjük. Ekkor még lágynak tűnik a közepe, de ez a hűlés során megszilárdul. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap szépen szeletelhető.
X Szponzorált poszt: Az alapanyagokat és a posztot az ALDI Magyarország és az ALDI Háziasszonyai támogatták
(Visited 6 383 times, 1 visits today)
szia krémsajt milyen legyen?
Megcsináltuk, igaz, csak fele mennyiségből, mert ki szerettük volna próbálni. A túró a SPAR-ban kapható tégelyes, zöld fedelű volt (alpesi tejből, főzéshez-sütéshez), a krémsajt a Philadelphia Light, a tejszín Milfina 30%-os. Így is 40 percet sütöttük – villanysütő lévén a 200 fok a max. – és hagytuk benn kihűlni. A TORTA SZENZÁCIÓS, akkora sikere volt, hogy holnap újra megcsináljuk! KÖSZÖNJÜK!
Megcsináltam, nagyon finom lett! Nekem a 26cm-es formából is kiemelkedett sülés közben, aztán szép, egyenletes magasságúra vissazesett. Az öntet orange curd volt.
Sziasztok!
Én most csinálom, 220 fokon és hőlégkeveressel. Elképesztően kiemelkedett és nagyon meg is barnult a teteje. Egész sötetbarna lett, nem olyan, mint itt a képen (szép sárga és foltokban barnás).
Lehet, hogy alsó-felső sütesen kellett volna?
Köszönöm, ha válaszoltok.
Ez a „tèszta” annyira hìg, mintha palacsinta tèszta lenne. Abbòl is a hìgabb fajta. Megeszsm a kalapom, ha ebből bàrmi jò kisül…
Szeretnèk visszavini minden „rosszat”, amit erre a tortàra mondtam. Azòta is a csalàd egyik kedvence!