Hideg nyári levesek

Bár tavalyi archívumból van, azt hiszem, ennek most jött el a pillanata. Hideg levesek toplista. Csemegézzetek.

1. Fokhagymás uborkagazpacho (képen)
Ez nem a joghurtos változat, a levest kenyér sűríti, illetve adhatunk hozzá darált diót/mogyorót is.
Recept kb. így: 4 főre két nagy kígyóuborka (70dkg), meghámozva, kimagozva turmixgépbe, hozzá 1,2l zöldség alaplé, vagy víz, 2 szelet beáztatott, kinyomkodott kenyérbél, fokhagyma, sherry ecet, só, bors. (A díszítésre használt ehető virágok Szentesről, a Pillar Kft.-től vannak)2. Jéghideg céklakrémleves zöldfűszerekkel
Kértétek a receptjét, ez kb. így megy: 4-5 cékla megsütve, lereszelve, hozzá turmixgépbe 5dl kefír, 7dl víz, vagy zöldség alaplé, só, bors, római kömény, tálalásnál rengeteg zöldfűszer belekeverve (kapor, menta, snidling, koriander)

3. Mentás avokádókrémleves

Ez az egyik kedvencem, a receptben a legbonyolultabb momentum az érett avokádó levadászása. Arányok:  1 érett avokádó húsa, 4dl hideg alaplé, fél lime leve, fél fokhagyma reszelve, kis csokor menta, 1evőkanál joghurt, só, bors (2 adag). tetejére olívaolaj, tortilla, vagy pitachips. Sajnos max. fél órával előbb lehet csak, mert elszíneződik.

4. Joghurtos sóskakrémleves
Nem lehet belőle eleget készíteni, sokan szeretik, állandó nyári vendég.

5. Hideg tökleves kaporolajjal
Mint egy levesbe bújtatott tökfőzelék, nagyon frissítő

6. Salmorejo -andalúz nyers paradicsomleves
Szinte nulla munka.

7. Gyömbéres sült paprikaleves
Ez eredetileg nem hideg, de kiderült, hogy jegesen is kitűnő.

és még az őskorból (2006!-os) két receptem Nők Lapja Cafén:
8. Zöldfűszeres, édes-savanyú hideg zöldbableves
9. Ajoblanco -andalúz fehér gazpacho

Ja, végül természetesen a koviubi:
10. Kovászos uborkaleves

(Visited 3 184 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

One comment

Leave a Reply

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük