A Tokaj Nyitányra készített falatkák közül kétségkívül ez a kis apró desszert volt a legmutatósabb. A borhoz történő párosítással ez esetben nem voltam elégedett, ezen lehetett volna még dolgozni. A kecskesajtkrém túl friss volt, az aszalt sárgabarack meg túl jó. Utóbbi ugyanis direkt Isztambulból érkezett, ahol zseniális kezeletlen aszalt gyümölcsöket lehet kapni. A vegyszerrel kezelt, világos narancssárga barackokkal szemben nem kimondottan látványos, mivel konkrétan barna, az íze viszont minden esztétikai hiányosságért kárpótol. Intenzív, mézes, sárgabarack ízű, olyan mintha egy jó házi baracklekvárt enne az ember. Eredetileg készült hozzá egy vajas, enyhén sós kekszmorzsa is, ami a desszerttel nagyon jól működött és külön a borral is, a kettő együtt viszont már nem.
Így végül a következő elemekből állt össze:
–mini financier formában sütött kecskesajt cheesecake
-aszúban áztatott aszalt sárgabarack
-durvára vágott pisztácia
-egy-egy kék borágó virág
Az anyaghányadot még pontosítani szeretném, 1kg kecskesajtból készült 100db mini falat. A „normál” kiszerelést még kidolgozom, pontos recepttel pedig jövök!
(Visited 299 times, 1 visits today)
Nagyon ötletes, nem mindennapi étel. Nekem eddig ez tetszett a legjobban.
Zseniális!
Zsófi, honnan vannak a kis alátétek? Irtó jól néznek ki.
milyenmilyenmilyen kecskesajtból készült? fantasztikusan néz ki 🙂
Eszter, a kis alátéteket a Visegrádi utcai cukrászati nagykerben vettem, 200db 3e Ft körül. Gyöngyház utcával szemben, mindenféle papír, alátét, ilyesmi.
A kecskesajt Président márkájú, francia natúr kecskekrémsajt
köszönöm 🙂
köszi, megnézem!
Mmm, ezek az aszalt barackok nekem ránézésre is tetszenek, mert látszik, hogy igaziak. Bárcsak ilyet árulnának mindenhol!
Bár még sosem aszaltam házilag barackot, de van egy olyan sanda gyanúm, hogy az nem aranysárga lesz a végén… 😉
Aszalt bio sárgabarackot lehet kapni itthon is Dm-ben: Alnatura a márkája. Mióta felfedeztem, nem is veszek másmilyet. Bocsánat a reklámért, de tényleg nagyon finom.
a legtöbb bioboltban lehet kapni kezeletlen aszalt gyümölcsöt. a színt megtartó „vegyszer” egyébként kén-dioxid, a borban vajon mi van? 🙂
Zsófi,
csak én nem találom a receptet?
Nagyon szeretném elkészíteni, saját kecsketúróból-krémsajtból…