A magyar fokhagymát arról lehet felismerni, hogy a teteje csúcsos -legalábbis ezt mondja mindig a Nagycsarnokban a zöldséges, amikor harmadjára kérdezem meg, hogy egészen biztos, hogy magyar-e. (Egyébként pedig arról is, hogy annyira intenzív khm..bukéja..van, hogy mégsem kellett volna kézipoggyászba tenni.)
Például azt sem értem, hogy 27 C-ban miért minden harmadik pesti étteremben csülkös bableves és disznótoros a napi ajánlat (fagyasztó lomtalanítás?)
Irigykedem a friss sóska miatt.
(Visited 105 times, 1 visits today)
most jöttél vagy mentél? :O
Ez a csúcsos duma nagyon jó, még nem hallottam. Egyébként lehet, hogy kívülről is meg lehet ismerni, de belülről biztos.
A csülkös bableves és a disznótoros 45 fokban is (majdnem kizárólagos) kínálat lesz a strandbüfékben. Nem érthető, de szokásos. Valahogy hiányzik a szezonalitás (is) a magyar vendéglátásból. >Meg mintha a magyar vendégből is hiányozna, Olaszországban a kánikulában is levest akar enni, a pincér szörnyülködése (con questo caldo?!) ellenére is – de megfőzik neki!