A Marriott Peppers! étterme immár negyedik éve ad otthon a hagyományos, szeptemberi zsidó vacsoraestemnek, ami eddig mindig kiválóan sikerült, nagyszerű volt a közönség és a hangulat is. Idén emeljük a tétet, ugyanis egyenesen Tel Aviv-ból érkezik ezúttal a vendégséfünk: Shir Halpern, a Tel Aviv-i termelői piac alapítója, akivel itt olvasható az interjúm.
Perzsa-lengyel kulináris örökség a szülők részéről, párizsi Cordon Bleu diploma, a minőségi alapanyagok és a termelők iránti szenvedélyes elkötelezettség -ezek határozzák meg Shir főzési stílusát.
“ A perzsa-lengyel vonal elsőre elég egzotikusnak tűnhet, de ez itt Izraelben nem ritka, és csodás. Az én szüleim már itt születtek, apukám lengyel származású, anyukám iráni. Kulináris értelemben is fantasztikus ez a páros, én mindkét vonalat nagyon szeretem a konyhában is, ahol simán megfér egymás mellett a lengyel csirkemájpástétom és a perzsa zöldfűszeres bárányragu.” – állítja Shir, és ez a filozófia tükröződik a közreműködésével megrendezett zsidó újévi vacsoraesten is, amire hagyományos és kortárs izraeli fogásokkal készül.
Idén, szeptember 20-án, szerdán 19.30 órakor várunk mindenkit nagyon sok szeretettel erre a különleges vacsoraestre.
A menüt a Peppers! konyhafőnökével, Maráczi Imrével együttműködésben készítjük majd, ő és nagyszerű csapata segít majd abban, hogy minden a szokásos módon gördülékenyen készüljön el.
Részvételi díj: 14.900 Ft/ fő (amely tartalmazza a kb. húsz különböző ételből álló, korlátlan büféfogyasztást, valamint a borokat és egy ásványvíz fogyasztását).
Időpont: 2016. szeptember 20. szerda., 19.30 óra
Helyszín: peppers! Mediterranean Grill étterem / Marriott Hotel
1052 Budapest, Apáczai Csere J. u. 4.
Részvételi díj: 14.900 Ft/ fő
Asztalfoglalás: Tel.:+36 1 737-7377; reservations@peppers.hu
Facebook event: Tel-Aviv Budapest: Rosh Hashana vacsora
A tervezett menü ( büfészerű elrendezésben):
Olívaolajos, fokhagymás fehérbabos humusz
Egészben sült padlizsán tahinivel, paradicsommal
Fűszeres sült sütőtök saláta feketelencsével
Zöldfűszer saláta pirított mandulával és gránátalmával
Stílusgyakorlatok termelői paradicsomokra
Klasszikus zsidó, hagymás csirkemájpástétom
Citrusos burgonyasaláta tormával és zöldfűszerekkel
Spenótos-juhsajtos rakott rétes
Barhesz
Gondi – hagyományos perzsa ünnepi húsleves csicseriborsós gombóccal
Lassan sült, fűszeres, birsalmás bárány
Sült csirke szumákkal és citrommal
Szőlőlevélben sült hal zaatarral és joghurttal
Perzsa ünnepi rizs ropogós kéreggel
Friss és sült, őszi gyümölcssaláta
Ünnepi mézes sütemény almával
Mandulatejes panna cotta
Nagyon sok szeretettel várunk mindenkit!