Chili&Vanília vendégmenü az IKEA-ban

 

 

 

 

 
Ha esetleg mostanában a budaörsi, vagy az Örs vezér téri IKEA áruházban jártok, ne csodálkozzatok, ha szembenézek az étlaprólJ
Április 19. és május 30. között a két magyarországi IKEA áruház éttermében ugyanis kapható a két-két fogásból álló tavaszi vendégmenüm, amelyet az Ikea felkérésére készítettem el. 
Az ételekből kóstoló főzőbemutatót is tartok, Budaörsön ma 17.00 órakor, Budapesten pedig jövő pénteken, április 27-én 17.00 órakor, ha netán épp ott van valaki, szeretettel látlak benneteket.
Budaörsi Ikea menü:
 
Előétel:
Csípős-édes sárgarépasaláta grillezett csirkemellel
(Szójaszószos-gyömbéres, chilis öntet van rajta, pirított mogyoró, menta és koriander)
 
Főétel:
Lazacfilé kókusztejes, tavaszi mártással és medvehagymapesztóval
(Ez valójában egy thai currymártás, cukkini és brokkoli van belefőzve)
Budapesti (Örs vezér tere) Ikea menü:
 
Főétel:
Grillezett csirkemell citromos-sült zöldséges bulgurral
(Cukkini, padlizsán, kaliforniai paprika, lilahagyma sütve, nagyszemű bulgurral és sok petrezselyemmel)
 
Desszert:
Bodzás grízpuding vörösáfonya öntettel
(Panna cotta és puding közötti állag, kis virágos (bodzaszörp) háttéríz)

(Visited 376 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

5 hozzászólás

  1. Szia Ági, amennyiben valóban az én receptem szerint csinálják, márpedig igen:), akkor igen, gluténmentes. liszt és gabonaféle egyik ételben sincs (a répasalátán szójaszósz van, nem tudom az vajon gluténmentes-e)

  2. Koszi! A szojaszoszban sajnos van buza, de a masik ok.
    meg azt szerettem volna mondani, hogy olyan jo, hogy egyre tobb helyen latom, hogy ha valami glutenmentes, azt jelzik is. Nalad is tobbszor talalkoztam vele. Persze az ember el tudja donteni, foleg, ha egy receptet olvas, hogy akkor ezt most lehet enni, vagy nem, de jol esik, na.
    De nagyon elkanyarodtam, bocs.. 🙂
    koszi. Agi

  3. Tudom, hogy nagyon késő, de az IKEA-ban szerzett benyomás azóta kitörölhetetlen a memóriámból.

    Felteszem, hogy a budaörsi lazacos recept jó, már ha megfelelően készítik el. Hát itt nem hogy nem volt megfelelő a színvonal, inkább borzalmas menzakajává silányították.

    A lazac porszáraz volt, bár ezzel együtt tud élni a magyar. A medvehagymapesztó egy sivár olajtócsában úszó, sötét (megégett talán?) darálék volt, tökéletesen íztelen. A rizs valószínűleg már egy ideje a levegőn száradt, izomból kellett a szikkadt szemeket rágni.

    Mindehhez egy szétfőtt cukkinikupac járt, amibe tényleg csak főtt cukkini volt, nada mas.

    A leírtak nyilván nem téged minősítenek, de én, igénytelen kifőzdelátogató soha még ekkorát nem csalódtam.

    Ezek után elgondolkodtató, vajon érdemes-e az ötleteid megvalósítását ilyen cégre bíznod. A plakátok faszák voltak, de ezzel a profizmus véget is ért.

Hozzászólás a(z) réka bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük