A borító

Ezennel ünnepélyesen bemutatom a szakácskönyv borítóját, kicsit izgulok. Itt-ott már lassan lehet majd vele találkozni, úgyhogy azt hiszem, úgy illik, hogy itt jelenjen meg először. Heteken át küzdöttünk vele, nem akart összejönni, én ezzel most nagyon boldog vagyok. Bízom benne, hogy a többségnek tetszik (olyat nem tudunk, amely mindenkinek). Én eddig minden monitoron más színűnek láttam, úgyhogy az csalóka, majd az igazi…A kép a saját fűszerpolcomat ábrázolja. A jövő héten megjelenő, őszi Stahl magazinban pedig már recept és részlet is lesz belőle, mégpedig az egyik kedvencem.
(Visited 80 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

74 hozzászólás

  1. Zsófi!
    Nekem is tetszik a borító. Ki fogja terjeszteni? (az érdekel, hogy Alexandrában vagy Libriben keressem)
    Más.
    EZ a Stahl dolog, ez komoly?
    Ti azért nem egy ligában fociztok….
    Stahlt akkor sem veszek, ha Te írsz bele…

  2. Gratulálok, szerintem nagyon jó lett a “borító”, és szeretném elmesélni Neked, hogy milyen büszkeség öntötte el kicsi szívemet/lelkemet, amikor Jamie Oliver blogján az ajánlott blogok között megláttam a Chili & Vaníliát, mint ajánlott blogot! Nagyon büszke voltam/vagyok, a könyvhöz sok sikert kívánok!

  3. Nekem is nagyon tetszik, már alig várom, hogy belelapozhassak, hiába, nekem a könyv csak kézben tartva az igazi. Tényleg, jó lenne tudni, hogy hol kapható. A blogon esetleg megrendelhető lesz? Az nagyon kényelmes, Eszterét pl. így vettem.
    Mégegyszer gratula és nagyon kiváncsi vagyok.

  4. A borító a maga egyszerű stílusában engem a Szakácsok könyvére emlékeztet, ami kifejezetten jó és fajsúlyos iromány, szóval ez így nálam máris plusz pontot ér:).

  5. Nagyon szép! A szülinapi kívánságlistámon szerepel,így meg tudom mutatni, hogy mit is kell keresni:-)

    LepkePillangó

  6. Nagyon jó a borító, tetszik, hogy a képen a fémes sort megtörik a parafadugós üvegtartók. Egy kis lazulós természetesség a hideg laboratóriumban.
    Picit ugyan az én ízlésemnek agresszív a színösszeállítás, de ettől még jó.

  7. Hű, de jó!
    Most főztem tőled egy sült céklát, tegnap éjszaka pedig a birsalmasajtot, szóval a mi otthonunkban is emlegetett csili vagy! 🙂
    Alig várom, hogy beszerezhessem a könyvet én is!

  8. Nagyon jó a borító!!! Nekem is van 5 db ebből a tartóból, nagyon szeretem őket, a becsesebb fűszereim vannak benne (habár én hagytam a mágnestálcán). A piros szín találóan Chilis:) Máris ajánlom főzni szerető ismerőseimnek.

  9. Rendszeresen olvasom a blogodat, de soha nem bújtam még ki a csigaházamból. 🙂 Viszont most muszáj megjegyeznem, hogy ez a borító teljesen te vagy! Szó szerint és átvitt értelemben is. 🙂

    Amikor olvastam, hogy írsz egy könyvet, nem tudtam elképzelni, milyen lesz a borítója, de ahogy most megláttam, jó értelemben véve nem lepődtem meg! 🙂 Nem is lehetne másmilyen…

    Nagyon várom már, hogy kézbe vehessem a könyvet!

  10. Önmagában tök jó a borító, de talán érdemes lett volna átvenni egy két dolgot a blogról: vanilia háttérszín, csili és vanilia kép a fejlécben…

    A Stahl-on én is meglepődtem.

  11. ahoz képest hogy”csak” egy boritó látható… eléggé el van ájulva itt mindenkiii… miért?? ti boritó alapjan vesztek könyvet??

  12. Döme, mi szerző alapján veszünk könyvet. Főleg ha ismerjük, szeretjük és felnézünk rá. Ha ráadásul még a borító is tetszik, az duplán jó nekünk:-)

  13. Kíváncsi voltam, mi lesz a borítón. És amikor megláttam, hirtelen nem is értettem, hogy ez hogy nem jutott eszembe. Annyira nyilvánvaló, Chilit olvasva:) Nekem nagyon tetszik.

  14. Zsófi!
    A Kulinária Kiadó a Stahl-é! Miért állsz össze Vele? Ez nekem olyan mintha a McDonald's konfitált kacsát kínálna…
    Nyilván komoly okai vannak, ha ezt teszed, de SJ teljesen más elveket testesít meg. Nigella Lawson reloaded…Gianni az Aldiban…
    Te meg eredeti vagy, egy igazi Mautnerikum!
    Miattad kezdtem főzni…

  15. Még én sem írtam ide, de most megteszem! Iszonyúan tetszik a borító! Tényleg eredeti!
    És SJ-ért én sem rajongok, de így ismeretlenül, a blogját és a dining guide-ot olvasva, Chili egy igazán talpraesett és okos nőnek tűnik, aki nem hagyja, hogy beleszóljanak a dolgába, szóval, a könyve tuti olyan lett, amilyennek ő szerette volna. SJ-nek meg van tapasztalata a szakácskönyv kiadásban, és szereti a rentábilis befektetést. És lehet, sokan a magazinjából ismerik meg ezt a blogot meg a készülő könyvet – aminek örüljünk. Szerintem ez lehet az oka, hogy Chili “összeállt” Stahl-lal.
    Nagyon sok sikert kívánok a könyvhöz!
    Marcsi

  16. (nem akarok alnaivnak tunni, de nem ertem mi a problema a sj-tal..)

    Zsofi,
    nagyon guszti a borito, mar alig varom, hogy a fa ala tehessem.

    sok sikert,
    szi_vi

  17. Kedves Zsófi! a blogod felfedezése után lettem pár éve gasztroblog-függő.a karácsonyi kívánságlistám első helye ezennel elfoglalva!(persze, ha kibírom addig…) s persze: GRATULÁLOK!
    renja,a zugolvasó

  18. Tényleg eredeti, de – úgy látszik, egyedül vagyok ezzel a véleményemmel – nekem nem tetszik… Nekem túl hideg, a színek agresszívek, nincs benne semmi lágyság… Ami a legjobban nem tetszik, azok a betűk! Számomra csúnyák a betűtípusok, és könyörgöm, miért kellett a címet külön-külön betűtípussal írni? Más a chili és más a vanília, és neeeeem komplementerek!
    De hát ízlések és pofonok… A fő, hogy a szerzőnek tetszik, végülis az ő “gyermeke”, és hát az sem mellékes, hogy itt 99%-nak tetszik!

  19. Szia Chilink!
    Engem is meglepett kicsit a monitoron keresztül a borító, de egy vörös színt aki kifotóz úgy, hogy ne delejezze az ember tekintetét… szóval becsapós.
    A tipográfia szerintem sem túl szerencsés – már a nyomdában van? Szerintem is megérne még egy kört mielőtt a stancot átkülditek.
    De nálam nem csupán ez fog dönteni, itt Vagy már nekünk évek óta, valami a Te munkáddal is elkezdődött a hazai gasztronómiai ízlésformálásban, le a kalappal, és igenis ezt a könyvet nagyon várjuk! 😉
    q.

  20. attila, névtelen, meg akit hozzám hasonlóan furdal a kíváncsiség: mivel nem derült ki, rágugliztam. fura, de az említett nagyobbakat nem dobta fel, viszont találtam egy boltot, amiről ugyan még nem hallottam (remélem nem kamu, mondjuk a könyv borítója meg egyéb stimmel), de náluk már ott van és meg lehet rendelni előre:
    http://www.animakonyv.hu/index.php?BODY=BookInfo&OP=details&ID=96092&VISIT=1&t=chili-vanilia
    igaz nov végét jeleznek, ami még jó messze van, de úgy megörültem, hogy egyből rendeltem is egyet 🙂

  21. Nagyon szépen köszönöm, örülök, hogy a többségnek tetszik, akinek nem, annak remélem, a belseje azért tetszeni fog. Néhány megjegyzés:

    terjesztés: időben mindenről szólok majd, de minden nagyobb boltban lehet majd kapni, meg interneten is.

    színek: monitoron nagyon nagyon más, élőben sokkal lágyabb, a háttér vanília színű (reméljük legalábbis:)

    chili, vanília a fejlécben: kipróbáltuk, nem működött, szörnyű volt

    Stahl: ezt majd meg fogom írni, mert számítottam néhány meglepődött reakcióra. Nagyon tudatos és átgondolt döntés.

    betűtípus: külön, saját betűtípust vettünk a könyvre, ami szerintem nagyon szép (és jól olvasható), én legalábbis nagyon szeretem, de hát gondolom, egy betűtípus az aztán tényleg ízlés dolga. A cím direkt van így, tipós játék, de megfontoljuk a véleményt.

  22. Zsófi,
    Kíváncsi vagyok. Nagyon. Nem kérdőjelezem meg a döntésedet (nincs is jogom rá:), de nagyon kíváncsi vagyok. Publikban nyomod a választ? Vagy 4szemközt?
    Hajrá Chili!

  23. Jó, hogy nem valami unalmas ételfotó van az elején 🙂
    Az az igazság, hogy ezekben van pár aktuális trend és azon belül,akármennyire szemet gyönyörködtetőek is, ha elég sokat nézi az ember, bizony mind valahogy egy kaptafa lesz. Ez így semmiképp se átlagos,unalmas egyből megkapja a szemet.

    A tipográfiához nem tudok hozzászólni, ahhoz még a fotózásnál is kevesebbet értek.

    Az meg hogy üzleti vagy egyéb okból eredő alapon melyik kiadót választja valaki.. hát egy olvasónak igazán mindegy. Stahl Juditot akkora divat cincálni; nekem nem tisztem ugyan megvédeni, és azt, hogy a receptjei egy részét legalábbis honnan, hmmm…, ötletelte, azzal neki magának kell elszámolnia maga felé, ha már a jogászok nem tették meg, hiszen a netező vagy angolul tudó közönség számára eléggé nyilvánvaló; az viszont tény, hogy rengeteg ember szemét felnyitotta az országban arra, hogy főzni másképp is lehet, nemcsak úgy, ahogy eddig tudtak. És ebben úttörő volt itthon…

  24. Kedves Zsófi, nagyon szép lett, gratulálok :)es gratula a bloghoz is, imadom a receptjeid, ugyhogy varom a szakácskonyvet, hogy ne mindíg a laptopommal kelljen foznom. Sok sikert a továbbiakban!

  25. Engem is érdekel a magyarázat… Akárcsak a könyv 🙂

    Én képtelen volnék ekkora rendet tartani a fűszerpolcon :-)) A neved szándékosan van úgy elrejtve a címlapon? Valahogy úgy elvész…

  26. hello, én is alig várom.
    blog címben a vanilia rövid i, a borítón pedig hosszúval van.
    biztos direkt, csak mondom.
    sok sikert!

  27. Gratulálok, szuper lett! Olyan jó, hogy más, mint a többi borító, ahol “édi-bédin” vigyorognak a kiretusált “szakácsnők”:)
    Van stílusa, karaktere!
    Olvasni akarom!!!

  28. Szia! Úgy láttam, hogy az Animán nemcsak előrendelhető a könyv, hanem egy nyereményjáték is kapcsolódik hozzá. Ezek szerint az előrendelők közül a két szerencsés nyertes megkóstolhatja a főztödet? Remélem nem elírás a könyvesbolt oldalán…

  29. Nordy – nem, nem elírás és nem is csalás/ámítás 🙂 az előjegyzősök dedikált példányt kapnak és részt vesznek a vacsorás sorsoláson (utóbbin még + azok is, akik dec10-ig veszik meg nálunk)

  30. csak szólok, hogy aki dedikált példányt szeretne, az holnap délig rendelje meg az animakonyv.hu-n. onnantól már “csak” a vacsorasorsolás él.

  31. Zsófi!

    Nagyon szeretem a blogodat. 🙂
    A stíéusod fenomenális! Az étkek isteni finomak és egyszerűek! 🙂
    BUÉK!
    Örülök, hogy Rád találtam! 🙂
    manno

Hozzászólás a(z) Eperlány bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük