Tíz dolog, amiért érdemes Isztambulba menni

1.) Lahmacun – az aktuális kattanásom, elkezdtem receptet tesztelni. Vékony pizza, darált bárányhússal.
2.) Hamdi pisztáciás kebabja – minden szuper ebben az elképesztően forgalmas
étteremben, ez volt a kedvencünk. A kedves pincérek meg is mutatják, hogyan kell helyesen enni a kebabot.
3.) Az Elsüllyedt palota – először láttam, nem is értem, hogy hagyhattam eddig ki, lenyűgöző
4.) Kompozás Ázsiába –maga a kompozás élménye legalább olyan jó, mint megérkezni a túloldalra. Napsütés, csillogó víz, török szellő
5.) Kadiköy: az ázsiai oldal központja–aki nem megy át, semmit nem lát az igazi Isztambulból. Fantasztikus piac.
6.) Künefe –az egyik kedvenc desszertem, hoztam hozzávalókat
7.) Ciya étterem –írtam már róla, az egyik legizgalmasabb török étterem, no turisták
8.) Vizipipa + spenótos gözleme a Tophane valamelyik kávézójában. Fejbe száll.
9.) Cay. Sok török tea.
10.) Török cukrászdák. Veszélyes terep.
A listát azt hiszem, legalább százig tudnám folytatni.
A távolság mindössze 1 óra, 30 perc.
„Hivatalos” gasztrokalauz IsztambulhozNem jellemző, hogy személyes vizekre evezek, most mégis, akit érdekel, megtekintheti a Kreatív interjújában.

(Visited 301 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

3 hozzászólás

  1. Anais nak:

    Madridban ajánlom a La Bola éttermet, ott cosido-t kell enni. Ez egy igazi madridi étel, ott a legjobb. Bent van az étterem a belvárosban, megtalálod könnyen. Jaj, de ennék megint 🙂

  2. Anais részére:

    Madridban a La Bola étterembe menj cosido-t enni! Igazi madridi, tradicionális étel. Bent van belvárosban az étterem, roppant hangulatos, mindenki ezért a cosidoért megy oda 🙂
    Éva

Hozzászólás a(z) Éva bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük