1 éves a Chili&Vanilia

Mivel kereken egy éve indultam, röviden átgondoltam.

A gasztroblogolás előnyei –szubjektív szemszögből:

  • Lefőztem, leírtam majdnem 150 receptet
  • Rengeteg új dolgot kipróbálok –receptet, hozzávalókat, technikákat, fűszereket
  • Utánanézek egy csomó érdekes dolognak, amit másképp nem jegyeznék meg. (Ha pl. nem járom körbe a fagyis témát, nem biztos, hogy megjegyzem, hogy Medici Katalin II. Henrikkel házasodott)
  • Gyakorlatban tanulok meg sok mindent, mivel megfőzöm
  • Használom a szakácskönyveimet, nemcsak nézegetem
  • Rájövök, hogy milyen jók tudnak lenni dolgok, amelyekről azt hittem, hogy nem szeretem (pl. édeskömény)
  • Sok kedves e-mailt kapok (Az egyik kedvencem pl., amikor Z. azt írta, hogy az édesköménylevesemmel hálózta be aktuális barátnőjét. Szia Z.)
  • Sok klassz emberrel ismerkedtem meg, virtuálisan és személyesen is
  • Nőtt a gasztronómiai tájékozottságom
  • Vendégeskedhettem a Kispadon
  • Nyertem egy 3 napos wellness hétvégét
  • Sokkal igényesebb vagyok a főzés/evés terén

A gasztroblogolás hátrányai – szubjektív szemszögből:

  • Foltos fényképezőgép
  • A barátaim nem mernek főzni nekem, mert azt hiszik, hogy „teljesíteni” kell. Ez persze nem igaz.
  • A vendégeim elvárják, hogy minden übertökéletes legyen, „teljesíteni” kell.
  • Többet kellene sportolni
  • Sokkal igényesebb vagyok főzés/evés terén

Mivel egyértelműen a pozítív dolgok vannak többségben, meg egyébként is, imádom az egészet, nincs miről filozofálgatni.

Nagyon köszönöm a kedves hozzászólásokat, e-maileket, kezdődik a következő Évad….

(Visited 80 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

29 hozzászólás

  1. Hiszed, vagy nem hiszed, a blogod olvasása közben a saját főzési módszereimről, ízlésemről is sokat gondolkoztam. Sokszor segített átlendülni a kötelező hétvégi főzések okozta hullámvölgyeken átlendülni. És persze sok ötletet is adott. Csak így tovább!Zsuzsa

  2. Csak igy tovább! Sokat változott a főzéshez való hozzáállásom, mióta rendszeres olvasóddá léptem elő! Minden jót! Bora

  3. Liebe Zsofi, Dir UND Deinem schönen Blog alles, alles Liebe zum Geburtstag ! Dir Gesundheit, viel Freude und alles Gute für einen neuen Lebensabschnitt im kommenden Jahr; und Deinem Blog noch viel viele Posts, vielleicht (ganz uneigennützig 😉 auch ein paar in Englisch ! und weiterhin so viel Erfolg.Eine ganz herzliche Umarmung von Wien via Budapest nach Brüssel, Deine Angelika

  4. Imádom a szakácskönyveket, főleg ha nemcsak receptekkel tömik meg őket, hanem sztoriznak is bennük!! A te “szakácskönyved” ilyen!!! Az egyik kedvencem:-)) Örülök a blogodnak, remélem, még jó pár évig főzőgetsz… Szülinapra ajándékot illik adni, de én mégis kérek tőled! Közel-keleti ízekkel teli szakácskönyvet szeretnék venni. Claudia Rodin mellett tettem le a voksomat, de nem tudom, melyik könyvét válasszam. Mivel rendelem a könyvet, nincs alkalmam beleolvasni, segítenél??? Melyik könyvét ajánlod? Köszönöm a segítséget!! És még valami… Bemutatnád a kedvenc szakácskönyveidet???? További boldog blogolást:-)) Timi

  5. Nahát, boldog szülinapot :), valahogy úgy tűnik, mintha sokkal régebb óta írnád. A pozitívumok közé mindenképpen sorold oda, hogy rengeteget tanulunk tőled :). Még sok-sok postot! 🙂

  6. gratulálok. én is lopom ám a zseni ötleteket és csodálom a szép gusztusos képeket,recepteket + pikpak meghozod az étvágyamat is 🙂

  7. Szia Zsófi!Gratulálok, és köszönöm, hogy megkönnyítetted (!) a szakdolgozat írás rémségét, arról nem is beszélve, hogy virtuális táplálékként szolgáltak a csodás étkek, mivel fogyóztam is anno…. Persze nem vagyok mazo, és azóta is visszajárok 🙂így tovább!f.anna

  8. Nagyon örülök, hogy “rád találtam”:)) Nagyon sokat tanulok a blog olvasása közben, s élvezem a stílusosan megírt hozzászólásaidat is!:)))Monika

  9. Még csak egy éves? Sokkal kiforrottabbnak tűnik egy egyévesnél! Gratulálok és boldog születésnapot! Csak így tovább.A blogot sűrűn látogató, ötleteket mindig kapó olvasód, elismeréssel

  10. Tekintettel arra, hogy egy éve olvasom a blogodat, röviden átgondoltam és a következő álláspontra jutottam: A csili és vanília blog olvasásának előnyei:· Sohasem unatkozom· Nem kell állandóan azon törnöm a fejem, mi különlegest főzzek a vendégeimnek· Rengeteg új dolgot tanultam, tanulok· 2 év után elővettem a fényképezőgépet· Nő az angol szókincsem, mert sok receptet csak angolul ír le Csili, de ezeket is szeretném elolvasni· Elhatároztam, én is csinálok egy blogot· Rájövök, hogy milyen jók tudnak lenni dolgok, amelyekről azt hittem, hogy nem szeretem (pl. ÉdesköményHátrányai:· Túl sok időt töltök a számítógép előtt (családom szerint)· Mindig azt hiszem, hogy sikerül pont ugyanúgy, pedig nem, ez néha elkedvetlenít· Sokkal több időbe kerül a beszerzésMivel egyértelműen kiderül, hogy a pozitív dolgok vannak többségben, nincs értelme mérlegelgetni, úgy döntöttem, továbbra is olvasom.

  11. nekem is többnek tűnt egyévesnél. gratulálok 🙂 a többiek már mind leírták a sokszépeketjókat. hajrá még sok éven át!

  12. Boldog szülinapot kívánok!!!! Nagyon köszi a recepteket, élmény olvasni a blogodat, isteniek az ételek, gyönyörűek a képek! Önző leszek: csak így tovább!!!! Adri

  13. Kedves Zsófi!! Nagyon lelkes olvasód vagyok, sajna az angol tudásom nem alkalmas a receptek beható tanulmányozására! Lehetséges lenne a mákos gubareceptjét magyarul is közreadni? (SOS!?) Ezt szeretnék készíteni egy magyaros vacsora desszertjeként, hogy elkábítsak mindenkit. Előre is köszönöm sokunk nevében, és természetesen az egyévevs évfordulódra további sikeres főzőcskét kívánva!

  14. Szia Zsófi!Ilyen gyorsan szalad az idő? Gratulálok! (Még mindig áll az alku, nyugdíjasként számíthatsz rám a zölségpucolásnál…..)Puszi: a Brandenburgi kapu közeléből – MK

  15. Gratulálok, és boldog szülinapot kívánok, így utólag is! Miközben olvaslak kicsit mindig irigykedek 🙂 is, mert nagyon ügyes vagy, jókat főzöl és jó is írsz!

  16. Én is felzárkózom a sor végére (közepére) a jókívánságommal, boldog vanilia-illatú szülinapot! Nagyon sok kellemes percet szereztél az elmúlt pár hónapban, mióta bekapcsolódtam a gasztroblogok olvasásába. Minden jót Consuela Banánhinta

  17. Kedves Chili,mint sokaknak nekem is úgy tűnt hogy régebbi a blog. Ezek szerint majdnem a kezdetektől olvaslak. Külön hálám: az egyetemista lányom a blogot olvasva látott neki a főzésnek. Tervez, bevásárol, megfőzi, élvezi. Időnként meleg étel vár otthon – fantasztikus.

Hozzászólás a(z) varadit bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük