MAROC MOOD – Marokkói Pop Up vacsora április 26-án a Marriott Peppers! éttermében

 

Nagyon sok szeretettel várok, várunk mindenkit a következő vacsoraestemre a Marriott Peppers! éttermében, amelyre egy fantasztikus marokkói szakácsnőt, Nadia Zeroualit sikerült Budapestre csábítanunk.

A holland-marokkói Nadia Zeroualit tavaly ismertem meg, amikor a #gasztrocsajok sorozatomhoz készítettem vele interjút, ezt itt tudjátok elolvasni, jószívvel ajánlom. Nadia Amszterdamban él, számos szakácskönyv szerzője és saját televíziós főzőműsora van. Küldetésének elsősorban azt tekinti, hogy a főzéssel küzdjön az előítéletek ellen.

“Szeretném az embereket a főzésen keresztül közelebb hozni más kultúrákhoz, nyilván a gyökereimből adódóan leginkább az arab világhoz. Leépíteni az előítéleteket. Ha eszel az ételemből, akkor máris egy kicsit jobban megismersz, nyitottabb leszel rám” – vallja.

A marokkói konyha a világon az egyik legfinomabb, Budapesten ráadásul egyáltalán nincs lehetőségünk hozzájutni, nincs étterem, kifőzde, ahol lehetőségünk lenne megkóstolni egy autentikus, gőzölt kuszkuszt, sűrű, fűszeres, omlós tagine-okat, zseniális, langyos zöldségsalátákat, grillezett bárányt, vagy a híres b’stillát, a csirkével és mandulával töltött réteskorongot. Ez is motivált abban, hogy ezt a vacsoraestet megszervezzük, és nagyon boldog vagyok, hogy a hosszú hónapokig tartó előészületek után Nadia Zerouali Budapestre érkezik, és megmutatja nekünk a marokkói ízeket. Mentatea, narancsvirágvíz, ras el hanout, sóban eltett citrom, friss menta és koriander illata lengi majd be az estét.

 

 

Nagyon köszönöm a Marriott Budapest-nek, hogy elegáns otthont adnak ennek a rendezvénynek. A menüt, mint mindig, a Peppers! konyhafőnökével, Maráczi Imrével együttműködésben készítjük majd, ő és nagyszerű csapata segít majd abban, hogy minden gördülékenyen készüljön el. Aki volt már Marriott-os vacsoraestemen, tudja, hogy biztosan nem fog éhesen és elégedetlenül távozni.

 

Időpont: 2017. Április 26. szerda, 19.00 óra

Helyszín: Peppers! Mediterranean Grill étterem / Marriott Hotel

1052 Budapest, Apáczai Csere J. u. 4.

Asztalfoglalás: Tel.:+36 1 737-7377; reservations@peppers.hu

Facebook event: Maroc Mood Marokkói pop up vacsora

 

Részvételi díj: 10.900 Ft/ fő  (amely tartalmazza a kb. húsz különböző ételből álló, korlátlan büféfogyasztást, valamint egy pohár welcome drink és egy ásványvíz- fogyasztását)

 

A tervezett menü (svédasztalos):

Előételek:

Paradicsomos padlizsánsaláta

Friss fava bab (lóbab) fekete olajbogyóval

Langyos sárgarépasaláta lila olajbogyóval és sóban eltett citrommal

Uborkasaláta lilahagymával

Petrezselymes céklasaláta

Lepénykenyér

 

Leves:

Harira – marokkói paradicsomleves ras el hanout fűszerkeverékkel

 

Főételek:

B’stilla – a híres marokkói mandulás-csirkés réteskorong

Báránytagine zöldborsóval és ceruzababbal

Tahlia – fűszeres, édes sült

Seffa merdouma: cérnametélttel fedett sült csirke

Tradícionális kuszkusz hétféle zöldséggel

Grillezett tengeri sügér marokkói fűszerekkel

Egészben sült báránycomb

Zöldségköretek: sült paprika, édesburgonya, grillezett padlizsán

 

Desszertek:

M’hanncha csokoládéval és datolyával

Karamellás flan

Reszelt sárgarépa narancslével és narancsvirágvízzel

Marokkói aprósütemények

Friss gyümölcsök, datolya

Mentatea

(Visited 2 800 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük