Dedelka&Ferdinánd jászkun pop up ebéd

Ötrészes minisorozatomban 2019. őszén alföldi településeken jártam, hogy Jász-Nagykun-Szolnok megye figyelemre méltó ős- és kistermelőivel beszélgessek. A célom: bemutatni, hogy errefelé is egyre több, a minőség iránt elkötelezett termelő készít kiváló élelmiszereket, csak nyitott szemmel kell járni.

Az öt történet:

Dr. Barancsi Ágnes, Mezőtúr – a Túri Kamra alapítója

Bekecs Mátyás, Tiszaszentimre – St.Imrei Cheddar

Bertalan László, Jászladány – hentesmester

Bodonné Gyöngy Erika, Tiszaörs – polgármester, Tiszaörsi Tészta

Grosz Tamás, Nagykörű – fűszerész, őstermelő

A bemutatott termelők termékeinek felhasználásával a karcagi Morgó Csárdában “Dedelka&Ferdinánd” címen jászkun pop up ebédet tartottunk, amelyre a következő ételsort állítottam össze:

Alföldi Császár
(jászladányi császárszalonna, tiszaszentimrei cheddar, mezőtúri fürjtojás, nagykörűi fekete fokhagymás öntet)

Kisgömböcleves
(jászladányi dedelka, savanyúleves, torma)

Karcagi bio tarja fekete fokhagymás pecsenyelével
Tiszaörsi tarhonyasaláta sütőtökkel, pirított dióval
Sült csicsókakrém nagykörűi kecskesajttal
Pötyőkével sült cékla

Karcagi birkapörkölt (Nimród Biohotel, Karcag)


Savanyított zergeszarv Grósz Tamás fűszerkertjéből
Berekfürdői savanyúságok

Kecskesajttortácska karamellizált mézes homoktövissel
(Tiszaörsi kecskesajtkrém, kunmadarasi méz és homoktövis)

Ferdinánd
(Dobó Kati, Kunmadaras)

Az ételek elkészítésében közreműködött:
Ternyák István séf, Park Étterem, Berekfürdő & Nimród Bioszálloda és Bioétterem, Karcag

Ez az interjúsorozat és rendezvény a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat TOP 5.1.1-15-JN1-2016-00001 számú, a „Foglalkoztatási-gazdasági együttműködések megvalósítása Jász-Nagykun-Szolnok megyében” című projektjének keretében készült.

(Visited 763 times, 1 visits today)
Print Friendly, PDF & Email

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük